Powered By Blogger

7 Eylül 2023 Perşembe

Ters köşe bir hikaye önerisi...

Bir hikaye okumak ve finalinde ters köşe olmak isterseniz, size bir önerim var: Ahmet Ümit’in, Çıplak Ayaklıydı Gece kitabından Pezevenk adlı hikayesini okuyabilirsiniz. Hikayede bir katil veya bir kurban yok. Ama yine de heyecanlı bir hikaye.

BÖYLE YAŞLANMAK LAZIM…

TRT 1’de Benim Güzel Ailem dizisini izledik dün akşam. Erdal Özyağcılar baya yaşlanmış. Ama ne mutlu ki hala işini yapıyor. Sanatçıların böyle yaşlandıklarını görünce de üzülüyor insan.

ÖLÜM, BİR NİMET MİDİR?

İnstagram’dan biri, bir anket açmış. “Ölümsüz olmak ister miydiniz?” diye sormuş. 107 kişi hayır, 62 kişi evet demiş. Bir yerden duymuştum. Ölümün de bir nimet olduğuna dair bir sözü. Bu sözü söyleyip, sizi düşüncelerinizle baş başa bırakıyorum.

14 yorum:

  1. Ölüm bu şartlar altında nimet tabii. Bi döngü üzerine yaşamak ve yaşamayı tamamlamak...

    YanıtlaSil
  2. özyağcılar ne tatlı adam yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, adamın her rolün hakkını veriyor Deep :)

      Sil
  3. Ters köşe hikayeleri severim:) Ben de genelde hikayelerimde yapıyorum:) Ölümsüz olmak ister miydim? Düşünmem lazım ama isterdim sanki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ters köşe hikaye yazarı Kitap Keşfi :) Kitaplarının üzerine yazılabilir bak. Ölümsüzlük diyorsun tamamdır :)

      Sil
  4. Sanatçı olmak zaten böyle bir şey bence. Artık o senin bir kişilik özelliğin, bir parçan oluyor. Bence iş bile değildir o sanatçı için bu. İşini sevince hep yaparsın, rahatsız olmazsın ki. Bir de ünlü olmak ile sanatçı olmak arasındaki farklar var ki o konuya girmim :)

    YanıtlaSil
  5. "Ölüm, Tanrı'nın bize verdiği en iyi hediyedir. Çünkü hayatın sonsuzluğu, hayatın değerini azaltır." İngiliz yazar C.S. Lewis

    YanıtlaSil
  6. Bu kitap gittikçe daha çok ilgimi çekiyor. Bakayım storytel de var mı? Dinlerim yatmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski bir kitap. Olur mu bilmiyorum. Ama sen okumaktan daha memnun olurmuşsun gibi.

      Sil