Powered By Blogger

24 Temmuz 2016 Pazar

KPSS olmadı. İş aramaya başladım.

     Aylardır beklediğim KPSS sonuçları açıklandı. Aldığım puanı ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim. Büyük bir hüsran oldu sonuç. “Memur olmaktan ümidi kestiğime göre iş aramaya başlayayım” dedim. Ben Düzce’de yaşıyorum. Doğma büyüme Düzce’liyim. Yazmayı, okumayı seviyorum. Güncel gelişmeleri takip etmek her zaman hoşuma gitmiştir. Bu nedenle, “Öyle bir meslek yapayım ki” dedim. İçinde hem okuma yazma olsun, hem de günlük haberler olsun. Böyle bir meslek gazetecilikti. Buradaki yerel gazetelere başvurdum. Biri reklamcı arıyor. Düzce merkezde firmaları dolaşıp, gazeteye onlardan reklam alacağım yani. İnsanları ikna etme gibi bir kabiliyetim yok benim. Ama çok isterdim öyle biri olmayı. İnsanlarla konuşup onları ikna edip çalıştığım gazeteye reklam almayı.
KPSS olmadı. İş arıyorum.

                                                  GAZETEDE İŞE GİREMEDİM
     Bu nedenle oraya girmedim. Başka bir gazeteye gittim. Oda daha işçi çıkaracakmış. Başka bir gazeteye cv’mi gönderdim. Ordan da ses çıkmadı. Mecburen bu gazetecilik sevdasından şimdilik vazgeçmek durumunda kaldım. Ondan sonra Kariyer.net’e girdim. Yine burada bir inşaat firması müşteri temsilcisi arıyormuş. Daha önce çağrı merkezi tecrübem olduğu için oraya başvurdum. Geri dönüş olmadı. Arkadaşım Bilal, Sakarya’daki Toyota’ya başvurmuş. İşe girmiş. Şimdi bir aylık eğitim sürecinde. Ben de başvurdum. Bir hafta sonra yani bugün sabahleyin bana ulaştılar. Mülakat için pazartesi en geç 09:30’a kadar fabrikada olmamı istediler. Nasip olursa pazartesi günü oraya gideceğim.
                                                AMACIM: YAZARAK GEÇİNMEK
     Tabi benim en büyük isteğim yazdıklarımdan geçimimi sağlamak. Bu gazetecilikle olur ya da başka bir meslekle. Blogla da olur diyeceğim ama. Onun için çok emek ve zaman gerekiyor. Şimdilik hedefim: Bir işe girmek. Ve çalışırken de blogda yazmaya devam etmek. Zaten popüler ve iyi bir blog olmanın yollarından birisinin de, istikrarlı bir şekilde yazmak olduğu söylüyorlar. Okuduğum tüm blogla ilgili yazılarda. Bu bloğu açtığım eylül ayı itibariyle 2 yıl olacak. Tabi bloğu açtığımdan beri düzenli bir şekilde yazı girdiğimi söyleyemem. İş-güç, yorgunluk derken insan yazmaya derman bulamıyor kendinde. İşte böyle sevgili okurlar. Bir şekilde hayattaki yönümü çizmeye çalışıyorum.

Foto kaynak:Pixabay.com


Blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

19 yorum:

  1. üzüldüm :/ hayırlısı olsun diyelim.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de sevdiği işi yapan çok az insan var malesef. İnşallah gönlüne göre bir kapı açılır kardeş... ⭐

    YanıtlaSil
  3. İş görüşmesinde başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlısı olsun, devlete girebilseydin belirli bir düzen otururdu. Bende önümüzdeki sene girmeyi düşünüyorum, bakalım kısmet. Gazetecilik yapanlar var etrafımda, çok yorucu meslek olduğunu söylüyorlar, gündüzü gecesi belli olmayan bir iş, herkes yapamaz diye düşünüyorum. En önce düzen gerek insanın hayatına, o olmadan ne kazandığı parayı verimli kullanabilir ne başka şeyleri istediği gibi yapabilir. :)

    YanıtlaSil
  5. Önce üzüldüğümü söylemeliyim.Bizde bu işler neden bu kadar zor oluyor anlamıyorum.Dilerim son başvurudan sonuç alırsın Cem.Yazmayı sevdiğine göre mutlaka zaman ayır bence.İnsanın yazdıkça yazası geliyor.Bol şanslar kardeşim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin kadar yazasım gelmiyor. Birikiminiz çok fazla. Dilerim bol şansım olur. Ya yazma beni bırakacak ya da ben onu. O zamana kadar yazmaya devam. Sevgiler

      Sil
  6. hadi hayırlısııı. bulursun iş yaa. kolay gelsiin :)

    YanıtlaSil
  7. Umarım en kısa zamanda gönlüne göre bir iş bulursun. Sağlıcakla kal :)

    YanıtlaSil
  8. kpss tercihlerini yapmayı ihmal etme ama abi. ortalığı biliyorsun, şansın dönebilir ki inşallah döner. ben de yazamıyorum çok uzun zamandır ki yavaş yavaş geri dönme çabasındayım. hayırlısı.. sizin için de benim için de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tercih yapmayı düşünüyordum Simurg. Adını bilmediğim için Simurg dedim :) Senin yazılarını beğeniyorum. Hayatın içinden hep. Dilerim daha fazla zaman bulup, daha fazla yazarsın. Sevgiler :)

      Sil
    2. Asıl ismim Nurcan. :) Teşekkür ederim samimiyetiniz için. :) geri dönüyorum. :) yazıcam. :)) sevgiler. :) bu arada, beni aşağıya bıraktığım linkten tanıyabilirsiniz. :)
      https://birsimurgunkalemi.blogspot.com.tr/2016/05/mim-kim-ki-bu-simurg.html

      Sil
    3. O zaman o linke tıklayıp seni daha yakından tanıyalım :)

      Sil