Powered By Blogger

18 Haziran 2024 Salı

Heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok...

 

heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok

Heybemde kelimesini daha önceden de biliyordum. Ama heybe kelimesini duyunca hemen aklıma Yılmaz Erdoğan’ın, Yeni Bir Sayfada Sana Bakmak şiiri gelir. O şiirde, “Kusura bakma sevgilim/Heybemde sana benzeyecek kadar/Güzel bir şey yok” dizelerinde geçer bu kelime. Bu şiirin yeri ayrıdır ben de. Zamanında benim için özel bir insan vasıtasıyla dinlemiştim bu şiiri. Çok beğenmiştim. Ne zaman bu şiire denk gelsem hemen aklıma o kişi gelir. O kişi ile artık muhabbetimiz yok. Yollarımız ayrıldı çoktan. Bu şiirde, “Sana bakmak, Allah’a inanmaktır” dizesi de çok etkilemiştir beni. Şair burada ne anlatmak istemiş, anlayamamış ama bu dizeden çok etkilenmiştim. Daha önce bu şiiri bilmeyenlere öneririm.

10 yorum:

  1. şiir sevilir tabisi bu dizeler de iyiymiş şairini sempatik bulmasam da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Yılmaz Erdoğan’dan hoşlanmayan da çok Deep :)

      Sil
  2. Yılmaz Erdoğan'ın fikir yapısını pek bilmiyorum. Takip etmediğim için. Ama “Sana bakmak, Allah’a inanmaktır” sözü bana her şeyde Hz. Allah'ı görmek düşüncesini getiriyor. Tasavvuf kitaplarında okuduğum kadarıyla bu alt derecelermiş aslında, bizim sandığımızın aksine. Eğer bu aşamaları sağ salim atlamazsanız, Hallac-ı Mansur misali "enel Hakk" diyerek pek çok sıkıntılara düçar olabilirsiniz. Bunun devası da zamanın mürşid-i kâmiline bağlanmaktan geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu söylediğini bilmiyordum Müfred. Teşekkürler.

      Sil
  3. Aşk şiirlerini çok benimseyemiyorum her nedense. Çok çok iyi olmalı, çok derinden gelmeli. Ki her şiir aslında şairinin derinlerinden gelir de, yani demek istediğim, benim derinliklerime erişmeli. Neyse, hoş dizeler. Teşekkürler paylaşım için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birhan Keskin senin derinliklerine erişen şair :)

      Sil
  4. Şiirlerin yeri bambaşka :)

    YanıtlaSil
  5. Bu şiiri bilmiyordum ne güzelmiş 😀

    YanıtlaSil