Powered By Blogger

27 Haziran 2024 Perşembe

Çekya galibiyeti, Kırık İnceliklerin Şairi kitabı ve sakin kalabilmek...

Evet, Perşembe gününe güzel bir başlangıç yapıyoruz. Dün akşam A Milli Takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçında Çekya’yı 2-1 yendi ve gruptan çıktı. Şimdiki rakibimiz ise Avusturya. Güçlü bir rakip ve geçtiğimiz mart ayında hazırlık maçında 6-1 yenilmiştik. Maalesef yine yenileceğimizi düşünüyorum. Sonunda Kırık İnceliklerin Şairi kitabını bitirdim. Behçet Necatigil’in şiirleri üzerinden, şiirlerinde neler anlatmak istediğini anlatıyor kitabın yazarı Selim İleri. Bu arada Selim İleri, Behçet Necatigil ile tanışmış, konuşmuş. Görmeden sadece şiirleri üzerinden yazılan bir kitap değil yani. Her zaman sakin kalabilmenin öneminden bahsediyorlar kişisel gelişimciler. Evet, bence de önemli. Hele ki tepkili müşterilerde. Ama zor gerçekten. İnsan her zaman sakin kalamıyor.

8 yorum:

  1. almanya veya ispanya alır herhalde kupayı :)

    YanıtlaSil
  2. İnsanın sabrının da bir uç noktası var. Hakikatten kimi müşteri bu uç noktasını zorlayacak karaktere sahip olabiliyor. Çalışan emekçilerimize sabır diliyorum.
    Umarım düşündüğünüz gibi olmaz. Bizimkiler hazırlık maçını ders alsınlar. Alsınlar ki aynı hatayı yapmasınlar. Şunun şurasında maça az bir zaman kaldı. Hazırlık maçındaki yenilgiyi unutmazlarsa aynı hüsrana uğrayabilir takım. Zihinsel olarak bunu aşarlar umarım.
    Kıymetli paylaşımınıza teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm emekçilerimize ben de sabır diliyorum. Heyecanla maçı bekliyoruz. Umarım tur atlarız :) Yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Ben en çok evde sakin kalamıyorum. Sinir hastası olmuş olabilirim. :) Az daha dayanırım inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir kitap olabileceğini düşündüm şimdi okuyunca. Evet şiir okumak güzel ve herkesin dünyasına göre farklı bir mana verir. Yine de şairin ne düşünerek yazdığı da önemli ve ilgi çekici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünerek almıştım kitabı :)

      Sil