Powered By Blogger

30 Haziran 2024 Pazar

Mutsuzluğun nedeni?

*Bazıları da diyor ki, “Mutluluğun peşinden koşma o seni bulur” Sizce de bulur mu gerçekten? Mutsuzluğumuzun nedeni, mutluluğun peşinden koşmamız olabilir mi?

*Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa etti mi, etmedi mi? Hala bir belirsizlik var. Zaten normalde de bakanlığa devam etmek istememişti. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan ısrar edince tekrar yeni dönemde devam etmişti bakanlığa.

*CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2025’in Kasım ayında erken seçim olacağını iddia etti. Gerekçesini dinlediğinizde gayet mantıklı geliyor.

*Gülten Dayıoğlu’nun ilk hikayesinin gazetede yayınlanma sürecini okudum. Çok güzeldi. Çocukken yayınlanmış. Doğuştan yetenekli olan insanlarda neye yeteneği varsa çocuk yaşlarda ortaya çıkıyor zaten.

*Beyhan Budak da 40 yaşına girmiş. Bu yaşına özel hayattan öğrendikleri ile ilgili bir video yapmış. Daha izleme fırsatım olmadı.

 

14 yorum:

  1. Aramakla bulunmaz bulanlar arayanlardır, da diyorlardı. :)
    Gülten Dayıoğlu kitaplarıyla çocukken tanışmış (sınıfça söyleşiye gitmiştik), hatta kendisini görmüştüm de. :) Bu nedenle onun ismini görmek bile beni gülümsetir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o söz de vardır :) Vayy görmüştün demek. Ne güzel :)

      Sil
  2. Mutlu olmak için bir şey yapmaya gerek yok bence de. Doğru düzgün yaşadıktan sonra insan mutlu olur zaten. İç huzuru olur en azından.

    YanıtlaSil
  3. Çocukken bizim neye yatkınlığımız varmış acaba? Kütük gibi bir adam mıydık yoksa? :)

    YanıtlaSil
  4. Sürekli mutlu olmak için uğraşmak da bir mutsuzluk sebebi olabilir :) Bence bakış açımız çok etkili her konuda. Sürekli etrafta ne olduğundan ya da ne olacağından önce elimizdekilerin farkında olmak ve bununla mutlu olmaya çalışmak ilk adım ve sonrasında sevdiğimiz şeyleri bulmak için kendimizi tanımalı ve imkan ve zamanımızı ayarlamalıyız. Bu yazdıklarımı da sadece mutlu olmalıyım diye kovalamaktan çok, kendimizin farkına varmak, kapasitemizi ve ilgilerimizi anlayarak daha anlamlı ve güzel bir hayat kurmak olarak düşünüyorum. Ve çoğu zamanda hayatta bizim dışımızda çok şey olur. O zaman gelsin hayat bildiği gibi gelsin...

    YanıtlaSil
  5. Beyhan Budak ı severim. 40 yaş ile ilgili videosu yine muhteşem. Ne çıkardım, birileri üzelecek diye yapmak istediklerinden vazgeçmemek. Bir de bana ilham veren noktası, yani şunu da görmüş oldum; Başarılı ve ünlü bir psikolog uzmanıda olsan ailen evli olduğunu, büyüdüğünü kabul etmeyip sırf onların istediğini yapmadın diye küsebiliyormuş. Bu konuda yalnız olmadığımı hissetmek iyi geldi. Her ne kadar şuan ailem eskisi kadar karışmasa da zamanın da çok çektim. O zaman bunları duymak daha da iyi gelirdi. Her zaman kendini, hayallerinin sonucu ile değil o yolculukta kat ettiğin mesafe kadar kendinle gurur duy. Kendini kendinle tart.
    Gülten Dayıoğlu çok sevdiğim yazalardan. Çok bilinmese de "Işın Çağı Çocukları" büyüklerin de keyifle okuyacağı bilim kurgu tarzı kitabıdır. Diğer kitaplarından çok farklı.

    Mutluluk peşinde koşulan değil bir tercihtir. Eylemlerinin sonucuna sahip çıkmak iyi ya da kötü. Sonrada bu sonuçtan aldığın ders ile yola devam etmek. Yoldaki güzellikleri görmeyi seçerek mutlu olmak. 🌱💫👍🏼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman kendini, hayallerinin sonucu ile değil o yolculukta kat ettiğin mesafe kadar kendinle gurur duy. Kendini kendinle tart. Bunlar çok iyiymiş.
      Işın Çağı Çocuklarını okumuştum seneler önce :)
      Eylemlerinin sonucuna sahip çıkmak. Olay bu galiba.

      Sil
  6. mutluluk bizim peşimizden koşsun. bizsiz o bir hiç :)

    YanıtlaSil
  7. Pırıltılı Esintiler3 Ağustos 2024 07:00

    Tüm mesele sahip olduklarımızın kıymetini bilmemek olabilir mii?? Ayrıca sadece bu konu bile bir fincan kahve içerken kadar bitmez :)

    YanıtlaSil