Powered By Blogger

20 Haziran 2024 Perşembe

Farklı yazarların kitaplarını okumak...

Her zaman farklı yazarlardan kitap okumaya çalışıyorum. Mesela bir yazarın kitabını ilk defa okudum ve de beğendim diyelim. Onun diğer kitaplarını okumaya devam etmiyorum. Başka bir yazardan okumaya devam ediyorum. Farklı yazarlar, farklı yazım tarzları demek çünkü. Bu aralar roman okumaktan sıkıldım. O yüzden Aziz Nesin’in Mahallenin Kısmeti adındaki hikaye kitabını aldım. Bir şiir sitesinde Tuna Kiremitçi’nin şiirine denk geldim. Sadece roman yazarı olarak biliyordum onu. Meğer şiir de yazıyormuş. Galiba yazmaya sevdalı olanların yolu bir defa da olsun şiirden geçiyor demek ki. Bir ara Vatan gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyordu kendisi. O zamanlar yazılarını da takip ederdim. Gazete aldığım günlerdi. Hey gidi günler.

8 yorum:

  1. Benim bazen aynı yazarı, bazen farklı yazarları okumak istediğim oluyor. Aynı yazarı okurkenki tanıdıklık hissini seviyorum, kalemine, zihnine aşina olmayı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın. Teşekkürler yorum için :)

      Sil
  2. Ben merak edip diğer kitaplarını da okurum ama birkaç kitap sonra sıkılıp farklı yazar arayışlarına giriyorum 🤭

    YanıtlaSil
  3. Farklı yazarları keşfetmeyi ben de severim. Bir de bir yazarın farklı türlerde kaleme aldıklarını okumak da farklı hissettiriyor bence de. Her türde aslında farklı bir yönünü görebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yazarın kitaplarını ard arda okumak, yeni yazarları kaçıyormuşum hissi veriyor bana :)

      Sil
  4. bir yazarı keşfedince sevince okuyom bütün kitaplarını :)

    YanıtlaSil