Powered By Blogger

16 Ağustos 2019 Cuma

Hepimizin hayali, Mandıra Filozofu gibi olmak...


     Bu akşam kanal D’de yine Mandıra Filozofu filmi vardı. Sağ olsun kanal D, neredeyse ayda bir yayınlıyor. Serinin ikinci filmi pek sevilmedi galiba. Bir defa denk geldim yayınlanırken. Hiç izlemedim. Televizyonda izlenecek doğru dürüst bir şey de yoktu. Bizde tekrar ve tekrar onu izledik. Kendini işe güce vermiş ve paranın her şeyi çözebileceğini sanan iş adamının duyduklarıyla adeta beyninden vurulmuşa dönmesi her seferinde derinden etkiliyor beni.


 Hayalimdeki yaşam filmdeki. Bir röportajında dinlemiştim. Filmde Mustafa Ali’yi oynayan Müfit Can Saçıntı’dan. Herkesin mutluluğu filmdeki gibi anlamasından şikayetçi. Ama biz millet olarak böyleyiz. Bize göre mutluluk; Her şeyi satıp savıp bir köye yerleşmek. Çiftçilik ya da hayvancılık yapıp geçinmek.

İzlediklerim kategorisindeki diğer yazılarım için buraya tıklayabilirsiniz.

Video kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=TQGnIjsybSs


10 yorum:

  1. Dün akşam ben de parça parça izledim filmi. Mustafa Ali biraz uç bir karakter ama güzel bir tipleme. Bazı insanların düşüncelerini dile getirdiğini de düşünüyorum. Hatta bazı sohbetlerde, malesef ki, dile getirilse de bu dile getirilişin öylesine gelip geçtiği önemli konulara değiniyor. Dünyavi -maddi, somut- şeylere o kadar bağlanmış durumdayız ki özellikle de son zamanlarda, bu durum asıl önemli şeylerin kıymetini bilmemizi önlediği gibi, içimizde de önemli şeyleri öldürüyor. Sevgi gibi, saygı gibi, dürüstlük gibi güzel erdemleri ve hisleri. Her şey menfaate dönmüş durumda. Üzücü.
    Bu arada Mustafa Ali'nin annesini de sevmiştim ben. Tatlı bir kadın, İtalyanca konuşması falan favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadının genel kültür seviyesine bende hayranım 😀

      Sil
  2. Ahh ahh keşke öyle.bir hayatımız olsa

    YanıtlaSil
  3. Başlık herşeyi özetliyor . Gerçekten öyle

    YanıtlaSil
  4. İnsanların çoğu hayatın keşmekeşliğinden bıktığı için sessizlik ve özgürlük arıyor. Belki köylü amcaya sorsan şehirde güzel bir evin balkonundan denizi ve geçen gemileri izlemek ister bilemeyiz:) Mutluluk da göreceli aslında, önemli olan mutlu olmayı becerebilmek galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum olmuş be Duo :) Arada güncel yaz sen.

      Sil
  5. Bu hayali kuran çok ama uygulamaya koyup başarılı olabilen çok çok az.

    YanıtlaSil