Powered By Blogger

8 Ağustos 2022 Pazartesi

Sadece 10 sayfa kitap okumayla geçen pazar...

     Pazar olması nedeniyle çok kitap okurum diyordum ama olmadı. Bir hikaye anca okudum. O da 10 sayfaydı. Tatil günlerim için çok şeyler planlıyorum. “Çok kitap okuyacağım, film izleyeceğim” gibi. Ama bunları yapamadığımda da moralim bozuluyor. Tatil günümü boşa geçirdiğimi hissediyorum.

KOMİK SKEÇLERE DENK GELME ŞANSI…  

     Star’da, Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’nin tekrarı vardı, onu izledik. İzlemediğim birkaç skeçe denk geldim. Güzel olan yanı da komik skeçlerdi. Geçen sene son programları izlememiştim. Artık komik değiller diye. Ama bu akşamdan sonra fikrim değişti. İzlemediğim programlara tekrar göz atacağım.

BENİM AKLIMDA ŞAİRLER DİYE KALMIŞ…

     “Yazmak için ilhamın gelmesini beklemeyin” sözüne hastayım. İlhamın gelmesini genelde şairler bekler diye kalmış aklımda. Yanlış da hatırlıyor da olabilirim bak.

 

    

 

20 yorum:

  1. yani peki nahabıyosun tatil günlerinde ki, uyuyon mu :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de pazar günü 15 sayfa kitap okuyabildim sadece :) olsun napalım :)

    YanıtlaSil
  3. Günde ortalama/en az 50 sayfa okumaya çalışın derler. Bazen bir oturuşta bir kitabı bitirdiğimiz bazen de on sayfa bile okuyamadığımız günler oluyor.

    Çok Güzel Hareketler 1'deki lezzeti ikinci seride bulamıyorum ben.

    İlham konusundaki fikrimi Ali Demiral'ın sayfalarında okumuşsun sanırım. Bıraktığın güzel yorum için çok teşekkürler Cem. Selamlar 😊🤚


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruh hali işte :) Çok Güzel Hareketler'in ikincisini de sevdim ben. Ama ilkinin yeri ayrı tabi. Evet, oradan okudum. Ne demek :)

      Sil
  4. Bence, "Sadece on sayfa okuyabildim" diye üzülme. "Bugün de okudum" diye sevin. Ciddiyim. Bazıları, "On, on beş sayfa okuyacağına, hiç okuma" deyip, okurlara tepeden bakıyor. Bu lâfın alt metninde, "Ben çok okuyorum" kibri var. Aklı sıra küçümsüyor, aşağılıyor. Herkes aynı tempoda ilerleyemez. Çok okuduğuyla gururlanan birisi bunu öğrenemişse, sadece göz sporu yapmış, derim ben de.

    YanıtlaSil
  5. Gülmek için kukla kabare dayı diyorum ;) 10 sayfa ile öndesin ben tümünü bomboş geçirdim sanki pazarın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayıyı bir ara çok izliyordum :) Sonra bıraktım. Bazen de çok yüklenmemek gerek kendimize. Demek ki ı gün okuma modumuzda değiliz :)

      Sil
  6. Bazen hesaplar oynayabiliyor. Moral bozmamak lazım...

    YanıtlaSil
  7. Hocam tatil günlerini belki de daha hareketli geçirmelisin:) Belki daha çok dışarı çıkmak, yaşadığın şehirde yeni yerler keşfetmek daha keyifli olabilir.. Kitap her zaman okunur:)

    YanıtlaSil
  8. 10 sayfa deyip geçme önemli olan düzenli okumak ☺️

    YanıtlaSil
  9. Bu aralar ben de çok az okudum. Aman boşverelim, arkamdan kovalayan var gibi hızlı okuyacağıma yavaş ve sindirerek okumayı daha çok seviyorum. :)

    YanıtlaSil