Powered By Blogger

28 Haziran 2022 Salı

Ben ne iş yapacağım diye umutsuzluğa kapılmayın...

     Dünyada ümitsizliğe yer yok aslında. Şu dünyada ne iş yapacağım diye kara kara düşünürdüm.

     Ama şimdi bir işte çalışıyorum. Eğer ben bir işe girmiş ve çalışıyorsam herkes çalışabilir.

     O nedenle, “Ben ne iş yapacağım?” sorusuyla enseyi karartmayın. Elbet bir yerden bir iş çıkıyor. Senin yapabileceğin bir iş çıkıyor.

     Üniversiteden mezun olanlar kendilerini bir boşluğun ortasında buluyorlar. “Ee okul bitti. Şimdi ne yapıyoruz?” sorusuyla baş başa kalıyorlar.

     O anlarda gerçekten çok korkutucu bir soru bu. Ama hayata katıldıkça bu sorunun cevabının o kadar da korkutucu olmadığını anlıyorsun.

     Alanınızla ilgili olmasa bile bir işe girin, çalışın. Hayatı görün. Sonra gerisi kendiliğinden gelecektir. İş yaşamını görünce hayatınızı daha gerçekçi planlayabileceksiniz.

10 yorum:

  1. İş elbette bulunur da önemli olan huzurlu hissedeceğin bir ortamda çalışmak. Özelde, ben kendi mesleğimi bile huzurla yapabileceğime inanmıyorum. İş dünyası takıntılı bir yarıştan ibaret. Haliyle insanca çalışma koşulları en önemli hale geliyor. Özelde sürünüp, sürekli şikayet edip bir de kamu için sınava hazırlananları küçümseyenlere de anlam veremiyorum. Neymiş çalışmamak, yatmak için kamu istiyorlarmış. Öyle bir dünya yok, kamuda da yoğun çalışma saatleri olabiliyor, evrak işlerine gömülüyor insan, ama nedense dışarıdan bakan kamudakilerin çalışmadığını düşünüyor. Maaşı belli, tatili belli, hakları daha fazlayken niye insan istemesin ki orada çalışmayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş. İmkanları olsa kamuda çalışmak için her şeyi yaparlar.

      Sil
  2. Bir yerden başlamak, adım atmak gerekiyor.. mtüve edici bir yazı. :)

    YanıtlaSil
  3. valla yaa a101 bim olmasa herkes işsiz olcak bir de kafeler :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yazına çok hak verdim. Bende zamanında o boşluğa düştüm. Sonra bir kaç iş denedim.
    İnsan kendine en çok uyan yeri elbet buluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Hangimiz o boşluğa düşmedik ki.

      Sil
  5. Hocam ben şanslı başlangıç yapanlardanım, okul biter bitmez boşluğa hiç düşmeyenlerdenim:) Ama sonradan o boşluğu yaşayanlardanım, o yüzden baştan yaşamakta fayda var, sonradan iyi olmuyor:)

    YanıtlaSil