Powered By Blogger

19 Nisan 2021 Pazartesi

Orada olsam kafayı yerdim dediğim ada...

     Zindan Adası filmini izledim. Ve filmin sonu beni şaşkınlığa uğrattı. Leonardo Di Caprio’nun filmleri hep böyle mi? Başlangıç filminin sonu da çok sürprizliydi. Film, gemide midesinin bulanmasıyla başlıyor Leonardo’nun. Bu mide bulantısını not aldım filmi anlatırım diye. Ama film ilerledikçe her şey birbirine girdi. Hangisi gerçeklik, hangisi değil kafam allak bullak oldu. Ben, filmin sonunu çözemedim.

FİLMİ SONU NEYE BAĞLANDI?

     Bu filmi daha önce izleyen ve sonunun neye bağlandığını bilenleri yorumlara alalım. Filmin sonuna doğru kendimi Leonardo’nun oynadığı karakterin yerine koydum da. Tam kafayı yemelik bir durumdu. İnsan o anda sinir krizi geçirip kendini kaldırıp camdan aşağı bile atabilir. O derece psikolojik bir çıkmazdı. Bu filmi izlemeyen varsa hemen izlemesini öneririm.

10 yorum:

  1. Hocam hiç şaşırmayacağın birşey yazayım, ben bu filmi de izlemedim :-)) Ama bu gece 2,5 ay sonra ilk defa TV sırası bana geldi ve Netflix de film izledim :-)) sırada senin film var :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam sen bu film üzerine güzel bir blog yazısı yazarsın :)

      Sil
  2. Ben filmi ilk izlediğimde anlamamıştım. İkinci izlememde biraz daha taşlar yerine oturdu. Filmin sonunda akıl hastamız Di Caprio tüm gerçekleri tekrar hatırlıyor belki de iyileşme sürecine giriyor ve şöyle diyor "...Hangisi kötü olurdu; bir canavar olarak yaşamak mı, yoksa iyi bir insan olarak ölmek mi?"

    Ve nihayet lobotomi aletlerine bakan başkarakterimizle film kapanıyor. Tabii bu benim yorumum Cem, belki bir kez daha izlediğimde bambaşka detaylar da görebilmek mümkün..

    Ayrıca filme ait şu replik de hep aklımdadır: Arzu ettiğin şeyler, beklemekten vazgeçtiğin anda gerçekleşir. Bu, hayatın 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meğersem her şey onun kafasındaki sanrılarmış yani. Ben adamın aklını kaçırtmaya çalıştıklarını düşünmüştüm.

      Sil
  3. Leo bence adaya varmadan önce normaldi, fakat, adada adamı şizofren yaptılar. Yani benim anladığım bu . :)

    YanıtlaSil
  4. leo caprio günümüzün en yi oyuncusu sayılır artık :)

    YanıtlaSil
  5. Senin gibi film izlemeyi seven biri hemen izlemeli :)

    YanıtlaSil