Powered By Blogger

10 Mart 2020 Salı

Kim bu La Edri?


     Genelde İnstagram’da çok denk geliyorum. Güzel bir sözün ya da güzel bir şiirin sonunda La Edri yazıyor. Bu akşama kadar, “Herhalde yabancı bir yazar” diye düşündüm ve hakkında hiç araştırma yapmadım. 

     Ama bu akşam yine La Edri’ye denk gelince, “Kimmiş ki bu?” diyerek araştırdım Google’dan. Hiç umduğum gibi çıkmadı. Ben yabancı bir yazarın biyografisi ile karşılaşmayı düşünürken, kısacık bir bilgi karşıladı beni. 

La Edri kim?
foto kaynak: unsplash.com

     Öncelikle La Edri, Arapça bir kelimeymiş. Ve, “Bilinmeyen” anlamına geliyormuş. Hani bizdeki anonim gibi. Hani nasıl bazen güzel sözlerin sonunda anonim görüyoruz. O zaman diyoruz ki, “Hımm, demek kimin yazdığı belli değilmiş.” diye La Edri de işte bu anlama geliyormuş. 

     Son bir not daha: Edebiyata yeni başlamış acemi şairler olsun, yazarlar olsun daha kendine güvenemediklerinde, eserlerinin sonuna La Edri koyarlarmış. O yazarların yerine kendimizi koyalım. İlk başta bizde endişe ederdik kendi ismimizi yazmaktan. Lafı fazla uzattık. İşin özü: Sonunda, “La Edri kim?” sorusunun cevabını öğrenmiş oldum.

8 yorum:

  1. Erdi isminin bilinmeyen olduğunu ilk defa duydum halamın oğlunun adı da erdi :)

    YanıtlaSil
  2. Anlamı bilinmeyen olsa da isim olarak çok güzel olurdu bence. Aaah o endişe çekiniyorsun. Bir kere uydurduğum farklı bir isimle bir yazı gönderdik yarışma açıklandı ve kimlik sonucu farklı diye ödülü gidip alamadım. Böyle şeyler de çok oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Şiir yazdiysam altına imzamı atarim

    YanıtlaSil
  4. Benim tanıdığım La Edri bir Rapçi. Yıllardır dinlediğim bir Rap Grubu var. Grubun adı; Abluka Alarm. İki kişi var bu grupta; La Edri ve Savaş. Mesela Abluka Alarm'ın Neyse Ne adlı şarkısını dinleyebilirsin. La Edri'nin de Hasret Meramı adlı şarkısı güzeldir. Hadi Çav.

    YanıtlaSil