Powered By Blogger

18 Mart 2019 Pazartesi

Bir edebiyat dergisi hayatınızın aşkını karşınıza çıkarırsa...


     Bir gün kitapçı dükkanınıza bir kadın gelir. İlk önce dikkate almazsınız onu. Sıradan bir müşteri gibi görürsünüz. Sonra dikkat edince olanlar olur. Evet, odur. Yıllardır aradığınız, yolunu gözlediğiniz kadın. Yani hayatınızın kadını. Varlık dergisinin bir sayısını sorar. Olmadığını söylersiniz. Öylece çıkıp gider dükkandan hayatınızın kadını. Peki böyle gitmesine izin mi vereceksiniz? 

     Bir şeyler yapmalısınız. Ama ne? Bir anda koşarsınız arkasından. Diğer sahafları araştırabileceğinizi ve dergiyi bulabilme imkanınız olabileceğini söylersiniz. Ve hayatınızın kadınının telefonunu alırsınız. Peki telefonu almakla bitti mi her şey? O sizi hayatınızın erkeği olarak görüyor mu peki? Bundan sonra hikayenin devamı nasıl gelir? Devamı Ahmet Batman’ın Korkma Kalbim kitabında. 

Ahmet Batman Korkma Kalbim

KAŞIK KAŞIK NUTELLA MI YENİRMİŞ?
     Hep televizyonlarda, dizilerde, filmlerde böyle görmedik mi? Kaşık kaşık Nutella yerler. Ayrılık acısı için yiyenleri de gördük. Pekmez’den ayrılan Pucca yani Büşra Pekin’in ayrılık acısı için yaptığı şeylerden biri de kaşık kaşık çikolata yemek değil miydi Hadi İnşallah filminde? Hatta bir kavanoz Nutella’yı bitirenler olduğunu duydum. İnsan bir kavanoz çikolatayı nasıl bitirebilir ki? 

     Ama gerçekten öyle oluyormuş. Gerçi bir kavanoz çikolatayı bitirmedim. Ama kaşık kaşık yemeye başladığım doğrudur. Nutella’nın  kendine has bir tadı var. Bizimkiler bir ara başka bir çikolata almışlar. Sanki şekerli tatlı gibi bir şeydi. İnsan bağımlısı haline geliyor. İçinde sanki kafein var.

ŞU AN ÖYLE HUZURLUYUM Kİ
     Odamda oturmuş yazıyorum. Saat 20:35 geçiyor. Yatsı ezanı okunuyor. Odam sessiz. Sadece ezan sesi duyuluyor. Ha birde klavyenin sesi. Huzurlu oluyorum hep bu anlarda. Çocukluğum geliyor aklıma. O zamanlar da dinlerdim böyle ezanları. Köyde bir abimiz vardı. Çok güzel okurdu. Hele sabah ezanları. 

     Böyle anlar ne güzel anlardır. Hem insan kendisiyle olmanın huzurunu yaşar hem de kendini sorgular. “Hayatımda ne yapıyorum? Nereye gidiyorum?” der. İnsan olarak aradığımız bu işte. Huzur. Modern çağ insanın istediği tek şey bu aslında. Ne mal mülk ne de itibar. Sadece huzur. Kendi iç huzuru.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/red-love-heart-ornament-922269/

16 yorum:

  1. Kitap tanıtım şekli harika. Merak uyandırdı gerçekten.

    Kaşık kaşık Nutella yenmez; ekmekle katık yapılıp katık katık Nutella yenir. Biz öyle gördük!

    Sadece dinleyerek huzur bulmak yetmez; davete icabet edip huzur denizinde yüzmek lâzım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap tanıtım şeklini beğenmene sevindim abi. Katık katık Nutella iyi fikir :) Davete icabette eksiğimiz var abi.

      Sil
  2. İç huzur, maalesef tamda ne mal ne mülk diye söylediğiniz yalana satılıyor bizden götürdüğüne bakmadan, bile isteye ...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel yazmışsın, kitap da güzele benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Kitap tam bir aşk kitabı. Beğeneceğini zannediyorum.

      Sil
  4. Sessizlik bazen huzur verse de bazen korkutucu da olabilir :)
    Bu arada nutellayı çok abartma göbek yapmasın

    YanıtlaSil
  5. Kitap tanıtımının girişi çok iyi olmuş, bir an senin böyle bir olay yaşadığını düşündüm:) insanın bazen nutella kaşıklayası, diyetin dibine vurası gelir, sağlık mağlık dinlemez. Ama bazen de dediğin gibi bir huzur kaplar içini ve dingin olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıtımı beğenmene sevindim Duo :) Diyet bitirici Nutella :) Dinginlik çok güzel be Duo.

      Sil
  6. Az evvel ezan okundu burada, benimde aklıma ramazan ayı geldi. Acaba dedim görür muyuz bu sene de ramazan-ı, yine bekleriz inşallah heyecanla diye... hayat işte:) çocukken dinler, ne söylediğini anlamaya çalışır, ezberlemek isterdim. Annemde gülerdi ne yapsın:)

    Ayrıca yazarla pek aram yok, tarzım değil sanirim. Fakat genel olarak akıcı, hafif ve ilgi çeken konular seçmeyi başarıyor yalan yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir çocukluk anısı :) Yazar bu işi çözmüş :)

      Sil
  7. Ne romantik bir hikaye 😊

    YanıtlaSil
  8. bir kavanoz nutellayı on onbeş dakkada bitiriyom yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep sınırları zorluyorsun :) Dikkat et kendine.

      Sil