Powered By Blogger

16 Nisan 2021 Cuma

19:00'a kadar işinizi gücünüzü bitirebiliyor musunuz?

      Artık yasaklar akşam 21:00’da değil 19:00’da başlıyor. Peki millet 19:00’ a kadar işini gücünü halledip evine girebiliyor mu?

BU SENEKİ PİDE FİYATLARI…

     Büyük Ramazan pideleri 8 lira, küçük Ramazan pideleri 4 lira. Bunu tarihe not düşmek için yazdım. Peki sizin oralarda nasıl?

KİTABA TAM DAHİL OLAMADIM…

     Beş Şehir kitabını okumaya devam ettim. Fazla sayfa okuyamadım. Ama hala tam olarak kitabın içine girebilmiş değilim. Çok anlamını bilmediğim kelime var. Telefondan anlamlarına bakmaktan kitabı okuyamıyorum.

İLK İFTARI 19:40’TA AÇTIK…

     Geçen sene 20:30’larda açıyorduk orucu bu sene 19:40 ile başladık.

İHTİYACI OLANA GİDER UMARIM…

     Devletimiz biliyorsunuz çiftçinin elinde kalan patates ve soğanları aldı ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı. Umarım gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşır.

9 yorum:

  1. Selam yasaklar 19. Oo kızım geldi. Torunları ı ona teslim ettim. Eve geldim. Gidip marketten domates salatalık alayım dedim. Altıda kapanıyor uş. Saat altı buçuktu. Bari süt alayım dedim. Neyse buldum. Insanlar özellikle çalışan insanlar kanat takıp uçacak I. Market bakkal çalışanları haklı kapatıp evlerine gidecek. Nasıl çözümlenir merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumu çok iyi anlatan bir yorum olmuş. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Vallahi hocam bu 19.00 mevzu elini kolunu sallayarak dolaşmak isteyenler için. Yoksa bu saatte İstanbul'da yaşayan insanlar nereden nereye ulaşsın:-) Hem keyfe keder dolaşanlar hemde toplu iftar, sahur için sanırım bu saatin sebebi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyin, ne için olduğunu çözemiyorum artık hocam :)

      Sil
  3. Niye pidenin tadına bakamadınız? Umarım yarıda bırakmam :) Gerçekten ihtiyacı olanlara gider umarım.

    YanıtlaSil
  4. Bana yetiyor ya, evden çıkmadığımdan olsa gerek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genelde evciyim ama ben bile sıkıldım :)

      Sil