Powered By Blogger

24 Mart 2020 Salı

Kendi OHAL'ini ilan edebilir misin?


KORONALI, KİM MİLYONER OLMAK İSTER NASIL OLUR?
     Kim Milyoner Olmak İster’e baktık bu akşam. Daha hala seyircili ve Kenan İmirzalıoğlu hala konukların elini sıkıyor. Muhtemelen daha önce çekilmiş bölümlerden biri. Ama yeni çekilecek bölümlerde de problem yaşayacaklarını zannetmiyorum. 

     Hiç seyirci almazlar. Zaten Kenan İmirzalıoğlu ile yarışmacı arasında belli bir mesafe var. Tokalaşma işini de yapmadılar mı bu iş olmuştur. Yeni bir yarışma deneyimine hoş geldin demektir bu.

HALKIMIZ O İNSİYATİFİ GÖSTERECEK Mİ?
     Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, sokağa çıkma yasağı ile ilgili verdiği cevap: “Herkes kendi OHAL’i ilan edebilir. Bunu illa devletin ilan etmesi gerekmiyor” şeklinde olmuş. Peki bu denilen şeye halkımız ne kadar uyacak? Demek ki en son, son ve son çare olarak sokağa çıkma yasağı düşünülüyor.

korona nedeniyle sokağa çıkma yasağı
foto kaynak: haberturk.com

DARBENİN MİZAHI OLUR MU?
     Darbenin mizahı yapılabilir mi? Neresinden yakalayacaksın da mizahını yapacaksın. Ama öyle değil işte. Yapılabiliyormuş. Doğu Demirkol, TEDx konuşmasında ülke olarak hiçbir şeyi beğenmediğimizi ve buna örnek olarak darbeyi gösterdi. Bulup, izleyin bence.

HEM İNSANLARA SALLA, HEM DE PROGRAMINA ÇIKAR…
     Ahmet Hakan’ı anlamıyorum. Bugünkü yazısında Oytun Erbaş ve Canan Karatay’a sallamış. Peki kardeşim sana bir soru? Bu iki kişiye sallıyorsun da. O zaman niye programına çıkarıyorsun be mübarek adam?

CÜBBELİ AHMET, KORONADAN KORUNMASIN MI?
     Cübbeli Ahmet hoca eldivenle yayına çıkmış. Adama vermiş veriştirmişler. “Sen Allah’a güvenmiyor musun? Niye eldivenle çıkıyorsun?” diye. 

     Yahu arkadaşlar. Allah’a güvenmek demek, hastalıklara karşı kendini korumaya almayacaksın demek değil ki. Bunu bilmemenize imkan yok. Sevmediğiniz insanlara bir yerden vurmak için pusuda bekliyormuşsunuz hissi yaratıyor bu yorumlar.

ELİNİ, YÜZÜNE GÖTÜRMEDEN DURAMAYANLARA…
     Daha önceki bir yazımda elimi yüzüme sürmeden duramadığımı söylemiştim. Koronadan korunmak için en büyük tedbirlerden biri, elinizi yüzünüze götürmemek. Ama inadına değil mi. Gözüm kaşınıyor, burnum kaşınıyor, yanağım kaşınıyor. Hem de o kadar tatlı bir kaşıntı ki. 

     Bu akşam Habertürk’te, Didem Arslan Yılmaz’da bundan bahsetti. Oradaki doktorlardan biri, yapılan araştırmalarda bir insan günde ortalama 90 kere elini yüzüne götürürmüş diye açıklama yaptı. İlgilisine buraya not düşmek istedim.

İNSTAGRAM’DAN CANLI YAYINLAR PATLADI…
     Evde kalma muhabbeti nedeniyle akşamları İnstagram’dan canlı yayınlar patladı. Akşam sekizden sonra İnstagram’a bir giriyorum. Kişiler bölümünde neredeyse herkes canlı yayında. Hem tek başına da değil. İki kişi, ortak canlı yayın yapıyorlar. Çok enteresan bir şey ya. Ayrı bir dünya.


16 yorum:

  1. Eli yüze götürmemek gerçekten zor iş. Bir nevi alışkanlık olmuş durumda.Daha bilinçli olmak gerekiyor.Yazınız gayet samimi olmuş başarılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya bir alışkanlık olmuş hem de :) Yorum için çok teşekkürler.

      Sil
  2. Herkes kendi ohalini kendi uygulayabilirmi evet uygulayabilir Herkes kendine dikkat ederse kurallara uyarsa ohal oluşur

    YanıtlaSil
  3. kendi ohalimizi oluşturmada sınıfta kaldık maalesef. İnşallah herkesin aklı başına biran evvel gelir.
    Yazıyı okurken elini yüzüne götürenler :)) biz bize benzeriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu yüze götürme işini tam olarak çözemedim :)

      Sil
  4. Kendi ohalimizi nasıl ilan edeceğiz o nasıl olacak bir saat zor izin alabilen çalışanlar olarak 10 yaşında ki kızım bile baba ne olursun işe gitme diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim bize de izin vermediler. Bir şey olmamış gibi çalışıyoruz hala.

      Sil
  5. Her yerden yağmur gibi yağıyor bilgiler, görseller, videolar, espriler, yetişmek ne mümkün :))

    YanıtlaSil
  6. Herkes kendi ohalini yaparsa,sokağa çıkma yasağı da olmaz diye düşünülüyor herhalde..🙂

    YanıtlaSil
  7. dizilerle filmlerle kitaplarla yapıyoz o hali bi de çikolatayla hihi :)

    YanıtlaSil
  8. Kendi ohalimiz mi? çoğu yer hiçbir şey yok gibi çalışırken mi? Çalışan kişi de gün sonu eve geliyor. Evdekine kolay ohal. Elimizi yüzümüze götürmemek başaramadığım ve başaramayacağım bir şey. Hele bizim gibi gözlüklüler, gözlüğü düzeltme ihtiyacı. Yazıyı okurken bile yüzüme dokunuyorum olmuyoor işte olmuyooor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzüne dokunma olayı tam bir mücadele. Gözlüğü düzeltmeden olmuyor zaten.

      Sil