Powered By Blogger

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Bloğuma yazacak konu nasıl buluyorum?


     “Blogda yazacak konu bulamıyorum?” ya da “Blogda ne yazayım?” gibi sorular her zaman bir blogcunun kendine sorduğu sorulardır. Bilmem ne kadar yıl oldu blogda yazmaya başlayalı ben bile hala soruyorum. Ben bir konu üzerine yazmıyorum. Uzun uzun yazmıyorum. Ve her gün kısa da olsa bir şeyler yazmak istiyorum. O nedenle her gün bu soruları kendime soruyorum. 

Blogda ne yazmalısın

     Kendime bir eziyet yapmıyorum bu soruları sorarak. Bu soruları sormayı, bu sorularla haşır neşir olmayı seviyorum. Bir gün güncel bir olay üzerine yazıyorum. Bir gün diziler hakkında, bir gün yaşadıklarımı yazıyorum. Bloğumu ne olursa olsun o gün boş bırakmamaya çalışıyorum. 

     İnsan kendini böyle sıkınca elbette yazacak bir şeyler buluyor. Bir nevi de egzersiz oluyor insana. Her gün konu bulma egzersizi. Eğer belli bir konu üzerine yazmıyorsanız. Ne üzerine yazarsanız yazın. Olmadı o gün duyduğun güncel bir haberi bile yazsan olur. Yeter ki yazın.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/ycTvvg1mPU4

16 yorum:

  1. Üretken, düşünen ve yazabilen bireylerin bu soruları sormadan ekran karşısına geçtiğini düşünüyorum. Nerdeyse nefes almak kadar olağan çünkü paylaşım yapmak. Sizin sistematiğiniz kendiliğinden oluşmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir konuda yazayım diye zorladım kendimi. Olmayınca hiç yazmamaktansa ne aklıma gelirse yazayım dedim. Geldik bugünlere.

      Sil
  2. Ya sorma.. Blog yazma "modası" geçiyor gibi hissediyorum. Bundan 10 sene önce (başka bir mahlasla yazarken) ne kadar zengindik, şimdi bakıyorum, hem kişiler azaldı, başka mecralara kaydılar, hem de konular fakirleşti. Benim için de aynı sorun söz konusu, bloğum belli bir alanda (annelik) ama onun dışında bir çok şey var hayatımda ve onları da yazmak istiyorum ama konsepte uymuyor, es geçiyorum.. Tuhaf bir ikilem. Keşke insanlar daha çok yazsa, daha geniş yazsalar da okusak.. Kitap okumaktan daha farklı bir his bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence annelik dışında da çok iyi yazıyorsun. Boşver konsepti. İçinden gelince yaz.

      Sil
  3. Güzel konular yazıyorsun, severek okuyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Senin yazılarını sevdiğimi söylememe gerek yok herhalde 😀

      Sil
  4. benim gibi üretim fakiri birinin böyle tüyolara ihtiyacı var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle demeyin hocam. Kendinizi biraz zorlasanız açılır gidersiniz bence.

      Sil
  5. Benim ilk amacım yazarak stres atmak ne olursa olsun. O gün başıma gelen iyi veya kötü bir olayı, okuduğum bir kitabı veya gördüğüm yanlışı yazıyorum. Amaç kazanç olmayınca dertte yok tasa da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında en güzelini sen yapıyorsun profesör :)

      Sil
  6. Her gün yazmak çok güzel. Gördüğüm kadarıyla da konu bulmakta güçlük çekmiyorsun. Blog maceranda başarılar Cem kardeşim :)

    YanıtlaSil
  7. Ne olursa olsun yaz diyorsun :) Kalemine sağlık hocam elimizden geldiğince vaktimiz yetiğince okuyup takip ediyoruz saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle diyorum :) Çok teşekkürler takip için.

      Sil