Powered By Blogger

11 Nisan 2019 Perşembe

Deliler gibi kitap okumak istiyorum ama...


     İlber Ortaylı’nın bir sözü var İnstagram’da dönüyor. “Deliler gibi kitap okuyun” diyor. Bu sözü her okuduğumda hemen elime kitap alıp dakikalarca okumak istiyorum. Her gün, her gün okumak istiyorum. Bir zaman denemiştim bunu. Her gün kitap okuyordum. Hatta bir zaman günde iki kitap okuyordum. Birazcık o kitaptan, birazcık bu kitaptan. Ama öyle sıkıldım ki. Uzunca süre elime kitap almadım. 

     Farkında olmadan çok bunaltmışım kendimi. Her gün en az 50 sayfa okumak istemişimdir her zaman. Bu hedefimi tutturduğum zamanlarım oldu. Ama süreklilik kazandıramadım. Son örnek İçimizdeki Şeytan kitabı. 1 haftada- 1,5 hafta da olabilir- zor bitirdim. Nedense her gün okuyamıyorum. Hiç olmazsa 2 haftada bir kitap bitirmek de bir şeydir değil mi?

kitap okumak

SİZİN LAPTOP’DA DA BÖYLE OLUYOR MU?
     Akşam yemeğinden sonra odama geçiyorum. Önce takip ettiğim Youtube kanallarına bakıyorum. Yeni yayın varsa izliyorum. Mesela iki tane 15 dakikalık video izlediğim zaman laptop hemen uyarı veriyor. Şarj cihazını takın diyor. Bu durumu arkadaşım Yaşar’a söyledim. 

     “Sen devamlı şarj takılı kullansana. Ben işyerinde öyle yapıyorum. Akşama kadar şarj kablosu takılıdır. Akşam giderken çıkarırım” dedi. Bende inadına şarj cihazını takın uyarısı verene kadar takmıyorum. Sanki devamlı şarjda takılı kalması bilgisayara zarar verir gibime geliyor. Peki sizin laptop’da da hemen şarj cihazını takın uyarısı veriyor mu?

İNSTAGRAM HİKAYELERİNDE PROFİL PAYLAŞMACA…
     Dünden beri böyle bir akım başladı. Kim başlattıysa bunu tebrik etmek gerekir. Çok güzel bir düşünce. Sağ olsun birkaç blogger arkadaşım hikayelerinde bana da yer vermişler. Ben bu olayı çok sevdim. Bende takip ettiğim blogger arkadaşlarımın profillerini paylaşacağım. Ortaya güzel bir sinerji çıkıyor. 

     Bu aralar blogger dünyası baya hareketlendi gibi. Böyle küçük küçük şeylerde bloglar arasındaki dostlukları pekiştiriyor. Bu kadar etkinlikten sonra artık bloglardan biri alsın yürüsün. Popüler olsun. “Bizim de popüler olmuş bir blog arkadaşımız var” diyelim. Bir grup var. “Devamlı yeni ne gibi şeyler yapabiliriz?” diye kafa patlatıyorlar. Bu davranışları çok değerli.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/qe6VO_l2260


25 yorum:

  1. Sevdiğin kitapları oku, o zaman daha çok okursun bence.
    Laptop benim de hep şarja takılı, aylarca çekmediğim oluyor,bi problem yok. Asıl takmadığında piline zarar veriyorsun, pilin ömrü var sonuçta ve pahalı.
    İnstagram hareketliliği çok güzel, vakit bulunca bence yapıcam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkle okurum dediğim kitaplar hüsrana uğratıyor beni be Duo. Şarj konusunda içim rahatladı bak. İnstagram olayına girmişsin bile. Hikayeleri gördüm :)

      Sil
  2. benim bilgisayar da sürekli şarj da duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sorun olmaz böyle sürekli şarjda olması :)

      Sil
    2. benim de evde hep şarjda duruyor. bi sorun olmuyor. üç beş yılda şarj aleti tükeniyomuş. tükekince yenisini alıcan işte. zaten çok ucuz da bişi :)

      Sil
    3. İçimi rahatlattın Deep :)

      Sil
  3. Beni de instagramda hikayene eklersen sevinirim. Laptop ile ilgili sorun sanki size özel bir durum gibi. Deli gibi kitap okuma mevzuuna gelince; kendinize bir amaç belirlemezseniz okumanız biraz zor gibi. bu konu ile alakalı blogumda çok faydalı olabilecek yazılar var. Size ağırlamaktan şeref duyacağım.

    YanıtlaSil
  4. ben de deli gibi kitap okumak istiyorum ama ev iş çocuk sarmalında günde 2 sayfacık da okusam kar sayıyorum...eh napalım buna da şükür...bizim laptop da da jarj problemi var o nedenle biz de hep prize takılı kullanıyoruz...bizimkiler takmadan başlıyorlar bir işe sonra anneee koooşş jarj bitiyor deli oluyorum...şunu baştan tak de mi beni de koşturtma ama nerdeee...instada ki akımı bilmiyordum sizden öğrendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelerin işi daha zor tabi. Kardeşim de bana kızıyor baştan niye takmıyorsun diye :) Bence İnstagram'daki o akıma bir bakın.

      Sil
  5. Okumayı bilen için bu eylem her daim devam ediyor aslında. Kah kitap sayfalarında, kah kitap sayfalarından çıkıp hayatın içinde, yaşananları, doğayı, insanları okuyarak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bilinç seviyesine benim gelebilmem için 40 fırın ekmem yemem lazım daha.

      Sil
  6. yutup ve instadan sonra uyuyom diyosun kipat okumadan :) şarj mı bilemedim, akşamları dört beş bölüm dizi izliyom, bişi olmuyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı yazmaktan ve blog okumaktan kitaba fırsat kalmıyor Deep :) O zaman benim şarjda problem olabilir.

      Sil
  7. Benimde şu sıralar yaptığım tek aktivite deliler gibi kitap okumak. Bazen okumaktan yorulup ara veriyorum. O arada da aklım kitapta kalıyor.
    Şarj işini ben de duymuştum. Eğer hep takılı kalırsa zamanla sıkıntı yaratıyormuş. İnstagramda yapılan o etkinlikler bloggerların birbirini tanıması açısından etkili geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bende senin gibi okuyabilsem. Yorumlarda kimisi tak kimisi takma diyor. Ben şimdi ne yapayım? :) İnstagram'daki olay baya iyi oldu bak.

      Sil
  8. İş yerinde şarj kablom sürekli olarak takılıdır, evde ise laptopumu masaüstü kullanıyorum. Şarjı bitmek üzereyken kablosunu takmaktayım.

    YanıtlaSil
  9. Bazen kitap sarmazsa öyle etkisi oluyor. Bence elinde uzun süre sürünüyorsa o kitabı bırakıp başkasına başla. Okuyacak ve sevecek o kadar çok kitap varken sevmediğimiz kitapla vakit harcamaya gerek yok :)

    YanıtlaSil
  10. İstisnalar dışında her gün okuma yapıyorum. Şarja takmak hususunda ise şarjı doldurup fişten çıkarıyorum. Bu şekilde kullanıyorum genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu size hocam. Her gün okumak çok güzel. Bu şarj konusunda herkes farklı bir yöntem tutturmuş hocam.

      Sil
  11. Ben o yüzden masaüstü bilgisayardan yanayım. Laptoplarda kısa süre sonra masaüstü oluyor zaten :)

    YanıtlaSil
  12. Bir türlü hızlandıramadım okumamı.

    YanıtlaSil