Powered By Blogger

16 Ağustos 2022 Salı

Önemli olan başarı hikayesiydi, kimin başarılı olduğu değil...

     Hayatımda ilk defa izlediğim bir YouTuberın başarı hikayesini dinledim. YouTube’daki başarı hikayesi değildi. Kendi iş hayatındaki başarısını anlatmıştı. İlk çalışmaya başladığı dönemden beri, Japonya’ya gelmesine kadar olan her şeyi anlattı. Hayatımda ilk defa izliyordum kendisini ama videoyu beğenmiştim. Çünkü o videoda bir başarı hikayesi vardı. O kişiyi ilk defa izliyor olmam önemli değildi.

JK ROWLİNG’İN BAŞARI HİKAYESİ…

     Başarı hikayeleri deyince. JK Rowling’in başarı hikayesinin anlatıldığı bir videoya denk gelmiştim bir zamanlar. YouTube beğendiğim videolar bölümüne ekledim. Ne zaman ilhama ihtiyaç duysam tekrar izlerim.

DELİRMEMEK İÇİN SOSYAL MEDYAYI BIRAKMAK…

     En son Örümcek Adam’ı oynayan adam, adı gelmiyor şimdi aklıma. Takipçi sayısı 67 milyonu geçince delirmemek için sosyal medyayı bırakmış. Her insan kaldıramaz bu durumu.

GOOGLE VE YOUTUBE’A ÇALIŞIYORUZ…

     Bloglarda yazılar yazıyoruz. YouTube’da videolar çekiyoruz. Kime yapıyoruz bunları? Google ve YouTube’a. Düşünsenize tüm insanlık, Google ve YouTube’a içerik üretmek için birbiriyle yarışıyor. Ne muazzam bir şey değil mi?

BİRKAÇ DA KISA NOT…

*Kitap okumadan geçen günlerimden biriydi. Zaman kullanımı konusunda daha dikkatli olmalıyım.

*Fark ettim de kaç gündür ana haberleri izlemiyorum hiç.

*Bu ara günlüklere sardım.

*Tavşanla yaşaya yaşaya onun gibi zıplamaya çalışan bir yavru köpeğe denk geldim sosyal medya. Çok güzeldi.

*Üstün Dökmen’in başörtülü psikolog olmaz söylemi tartışılıyor. “Biz bunları aşmamış mıydık?” dedim. Demek ki aşmamışız. Anlaşılan o ki yıllar geçse de aşamayacağız.

 

12 yorum:

  1. uuuuwwww yeni tema :) Ama niye bu kadar eski tema :)

    YanıtlaSil
  2. "Düşünsenize tüm insanlık, Google ve YouTube’a içerik üretmek için birbiriyle yarışıyor. Ne muazzam bir şey değil mi?"

    Durup bir düşündüm. Hakikaten öyle. :)

    YanıtlaSil
  3. başarı hikayeleri, günlükler, bunları severiz, insan hep kendisi için cevaplar arar bunlarda :)

    YanıtlaSil
  4. sosyal medyaya takılıp kalıyorum bazen ben de kitap okuyamıyorum sinir oluyorum kendime dengelemek şart

    YanıtlaSil
  5. Hocam hamburger deyince mc donalds, kahve starbcuks (ki her ikisi de aslında kalitesiz), içecek deyince kola, internet deyince google ve hepsi Amerikan şirketi:) Muazzam bir büyüklük ve hiç tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum:) Hepimiz onlara çalışıyoruz işte:)))

    YanıtlaSil