Powered By Blogger

9 Temmuz 2019 Salı

Her güne bir düğün...


     Ağustos ayında her gün bir düğün olacakmış köyde. Sadece bayramın birinci günü boşmuş. Diğer günlerin hepsi doluymuş. Köyde düğünler böyle oluyor işte. Yaz ayları her gün dolu geçer, boşluk olmaz. Benim çocukluğumda da öyleydi. Köydekilerden biri arkadaşıma dert yanarken haberim oldu bu durumdan. Kız kardeşinin nişanı varmış Ağustos’ta. 

her güne bir düğün

     Hafta içi Çarşamba gününe ancak yer bulabilmişler. Arkadaşım da, “Abi hafta içi kim düğüne gelebilir. Kimse izin alamaz. Olmadı bayramın birinci gününe al” dedi. “Bayramın birinci günü düğün mü olur lan” dedi. “İkiye al o zaman abi” dedi arkadaşımda. İkinci günü de düğün varmış. Yani anlayacağınız düğün mecburiyetten hafta içi, Çarşamba günü yapılacak.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/lXO4iP2DF88


12 yorum:

  1. Yaz.... Normal öyle olmasi

    YanıtlaSil
  2. Bizim kasabada da aynı. Özellikle bayram sonraları herkes köyde olduğu için bir günde 7-8 düğün bile oluyor. Kasaba halkı nereye gideceğini şaşırıyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Herkes yaz damadı gelini olma peşinde olunca, davetliler ve düğün sahipleri kan ter içinde kalacak.

    YanıtlaSil
  4. İki bayram arası düğün olmaz lafını düşündüm yine, bu laf beni çok güldürmüştür çünkü hangi ara, kurbandan ramazana mı, ramazandan kurbana mı, sonuçta zaten tüm sene iki bayram arasında geçiyor, bakış açına göre :D Yani.. Takılmayın fazla, mutluluklar kardeşe..

    YanıtlaSil
  5. o köye bir düğün salonu açasım geldi :)

    YanıtlaSil