Powered By Blogger

11 Şubat 2021 Perşembe

Adsense beni ret etmiş...

     Belki fark edenleriniz olmuştur. Domain aldım. Ve sitemin isminin sonuna com geldi. İşte bu nedenle Google Adsense yeniden sitemi incelmeye başladı. Reklam vermek için uygun muyum, değil miyim diye. Yaklaşık bir hafta inceledi. Sonra mail gönderdiler.

İNCELEME SONUCU…

     Sonuç: Reddetmiş. Reddetme nedenleri olarak bir sürü şeyler yazmışlar. Neden ret ettiklerini okudum. Ve sonra reklam başvurumu geri çektim. Blogspot zamanında da kaç kere kabul etmemişlerdi. En sonunda, kaçıncı başvurumda kabul etmişlerdi.


Adsense
foto kaynak: unsplash.com


REKLAM ONAYLANMA SÜRECİ YORDU BENİ…

     Ama şimdi tekrar bu reklam işiyle uğraşacak motivasyonum yok. Motivasyonumun olmaması dışında da bu reklam süreci yordu beni. Mental olarak da yorulduğumu hissediyorum. Kafamı boşaltmam lazım. Şimdilik bunu bir kenara koyuyorum. Belki birkaç ay sonra yeniden başvururum.

BEKLEMEDİĞİM BİR SONUÇ OLDU…

     Aslında ret cevabını hiç beklemiyordum. İçten içe, “Kesin beni kabul ederler” diyordum. Kaç yıldır blog yazıyoruz şurada değil mi? Ama hiç de öyle düşünmemiş Adsense. İpimi çekmiş.

BAŞVURUYU NEDEN GERİ ÇEKTİM?

     Öncelikle düzeltilecek bir şey varsa onu düzeltmek için. Az önce de bahsettiğim gibi şimdilik bloğun neyi eksikmiş mevzuna girmeyeceğim. Bi kafamı toparlayayım. Biraz zaman geçsin, öyle. İkinci olarak estetik açıdan bloğun güzel görünmesi için. Reklam verilecek yerler blogda boşluk olarak gözüküyordu. Bu da benim sinirimi bozuyordu. Bunu düşünerek yaptım ama yazılar arasında hala boşluk var gibi sanki.

     Bu arada bir şey daha. Blogspot zamanında, Adsense kabul edildikten iki ay sonra bir yazı yazmışım. Adsense reklamı almak para kazandırıyor mu diye. İsterseniz o yazımı da okuyabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Sistemsel olarak red gelmiş olabilir, domain aldım dediğin için diyorum. Bu Tür değişiklikleri hemen algılayamayabiliyor , tekrar başvur tabiki..

    YanıtlaSil
  2. Adsense reklamı çok değerli mi? Kayda değer bir maddi getirisi olması için ciddi görüntülenme sayıları lazım. Onun harici web sitede görüntü kirliğinden başka bir şey değil. Bende daha yeni başvurdum, onaylanırsa, bakacağım. Sırf meraktan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak da olsa işin içine girmek iyidir :) Bu sistem nasıl işliyor öğrenmek tecrübedir bence.

      Sil
  3. Hocam internet eklentilerinizde reklam engelleyici varsa onu kapatıp deneyin, bende de ilk seferinde ret verdiler sonra o eklentileri kaldırınca oturdu her şey. Umarım bir daha ki sefere kabul edilir, bol kazançlarınız olsun

    YanıtlaSil
  4. Hocam öncelikle domain hayırlı olsun. Arkasından Adsense de gelecektir. (Gaz vermiyorum:-)) ) Domain alma ile ilgili müsait olduğunda mesajlaşalım, sana sormak istediğim bir kaç husus var. Benim de bir süredir aklımda ama aktarma ilgili merak ettiklerim var.

    YanıtlaSil
  5. hadi işallah ilerde kazanırsın yaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Üzüldüm senin adına. Ben hiç başvurmadım. Hala da düşünmüyorum. Blog yazmayı daha çokta blog okumayı seviyorum. Her şey gönlünce olsun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin gönlünce olsun. Bloğuna baktım ama yeni yazı göremedim.

      Sil
    2. Okudukça birikiyor. Taştığında gelecek. Tekrar teşekkürler.

      Sil
  7. Cem Hocam yeni domain adresin hayırlı olsun güle güle kullan.
    Adsense zamanla olacaktır, rahat ol. biraz seo' ya odaklanırsan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
    Tekrar hayırlı olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  8. ben de .com yapınca tekrar başvurdum henüz incelenme aşamasında iki yıl önce bir süre kabul edilmişliğim var ve 8 lira birikmiş aylar sonucunda :))

    YanıtlaSil