Powered By Blogger

14 Ağustos 2020 Cuma

Kşisel blog yazıları 4...


     Eğer bir kişi bile, “Bakalım bugün Cem ne yazmış?” deyip bloğuma geliyorsa, bu benim için büyük bir mutluluktur. Kendi çapımda benim için büyük bir zaferdir bu. Çünkü insanın dikkatini dağıtacak o kadar çok şey var ki. Ya da insanın algısını belli bir yere yönlendirmek o kadar zor ki. İşte böyle bir ortamda benim bloğuma okumak için geliyorsa biri, bu benim için bir gururdur.

kişisel blog
foto kaynak: unsplash.com

     Evde çalışanlara psikolojik destek sağlanmalı. Çünkü tüm gün boyunca, dört duvar arasında kendi başına bir şeyler yapıyorlar. Sosyalleşmek sıfır. İki muhabbet yapıp moralin düzelmesi sıfır. Tek kişilik hücredesin gibi. Evde çalışmak hayali kuranların hiç de düşündükleri gibi değilmiş sanırım.

21 yorum:

  1. Bakalım bugün Cem ne yazmış? :)
    Evde çalışanlar, evde çalışmak isteyip de çalışamayan ne kadar çok işsiz olduğunu düşünüp biraz olsun rahatlayabilirler bence. Ne psikolojik desteği?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Kolaycı bir yorum yapmışsın be Zeugma. Tamam şimdi işimiz var diye tüm olumsuzlukları sineye mi çekelim yani?

      Sil
    2. Kolaycı değil. Altı çok derin onun. Pandemi olmasa haklısın. O kadar çok olumsuzluk var ki. Herkes bir şekilde mağdur. Psikolojik desteği bu illetin kökü kazındıktan sonra oluştururlar bence. Biz kendi kendimize destek olmaya, rahatlamaya çabalamak zorundayız Cem. Kolaylıklar...

      Sil
    3. Hepimize kolaylıklar Zeugma.

      Sil
  2. Evde çalışmayı "ohh kadın oturduğu yerden para kazanıyo!" diye kolay sananlar var ama işte durum öyle düşünüldüğü gibi olmayabiliyor..😊

    YanıtlaSil
  3. Evet katılıyorum görüşünüze.Biri benim bloguma geliyorsa kendi çapımda bir zaferdir bu.:)

    YanıtlaSil
  4. 3 ay evde oturdum ve hiç sıkılmadım desem...
    Temmuz itibarı ile mecburen işe geliyorum ama evden daha verimli olduğumu keşfettim bu dönemde

    YanıtlaSil
  5. Aynen o sebepten geldim. Uzun zamandır blogları gezemiyorum cem e bir uğrayayım dedim ☺️

    YanıtlaSil
  6. Aynen öyle taze havayı koklayamadan dört duvar arısında kalmak pek zevk verici bir olay değil.

    YanıtlaSil
  7. Okuduğumuz bloglarda o kişinin biraz da olsa dünyasına giriyoruz ve bir bağ kurabilirsek eğer tekrar girip okuma isteği duyuyoruz. Bloğuna bir kez bakıp bir daha merak etmediğim çok insan var. Belki de yazılar aracılığıyla frekansın tutması gerekiyordur.
    Evde olan, olmayan kısaca herkese psikolojik destek sağlanmalı aslında. Son zamanlarda kimsede çok ruhsal sağlık kalmadı.

    YanıtlaSil
  8. çoğunlukla evden çalışıyorum. sistemimi eve kurmuştum, bu beni hiç rahatsız etmedi asosyalliğe yatkın bi tipim zaten :) seçim değil de zorundalık olursa dediğin gibi hem ruhsal hem de fiziksel olarak insanlara yıpratıcı gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende asosyalim ama bu evde durma muhabbeti o kadar uzadı ki beni bile bunalttı :)

      Sil