Powered By Blogger

22 Eylül 2019 Pazar

Neslican Tay ile ilgili beni derinden etkileyen iki söz...


     Neslican Tay’la ilgili gözüme çarpan iki cümleyi paylaşmak istiyorum. Birincisi kendisine ait: “Benim yerime sol bacağınızı sevin” demesi. Bu nasıl bir sözdür? Sağlıklı olduğumuz her ana şükretmemiz gerektiğini gösteren, her zaman aklımızın bir köşesinde olması gereken bir söz. Diğer söz ise onun için bir başkasının yazdığı bir söz. İnstagram’da denk geldim. “Gittiğin yerde kanserle savaşmak zorunda olmayacaksın”. Bu sözde çok etkiledi beni.

Neslican Tay

HER İYİLİĞİN ALTINDAN ÇIKAN ADAM…
     Son dönemde Haluk Levent’i şarkıcılıktan çok yaptığı güzel işlerle duyar olduk. Nerede güzel bir şey oluyorsa onun altından Haluk Levent çıkıyor. Dün akşam haberlerde gördüm yine. Neslican Tay’ın anne ve babasına baş sağlığına gitmiş. Bu adamın yaptıklarından sonra nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum. Bu adama şarkıcı değil de ne denmeli? İşte o ifadeyi bulamıyorum.

HİÇ BİR MESLEK DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL…
     Kardeşim Pınar hayvanları çok sever. Hatta bu sevgisinden dolayı bir arkadaşı ona, “Sen veterinerlik okusana” bile demiş. Veterinerlik okumadı ama veteriner yanında çalışmaya başladı. Çalışmaya başladıktan sonraki görüşü ise: “Ben veterinerlik yapamazmışım” oldu. Çünkü bir köpeğin ölümüne şahit oldu. Ameliyat yaparken veterinere yardımcı olması gerekiyordu. Kan görmeye dayanamadığını söyledi. 

     Buradan çıkaracağımız sonuç şu: Hayvanları çok sevmek demek veterinerlik yapmak için yeter şart değil. Belki de meslekler için böyle pratik uygulamalar olması gerekli. Mimar mı olmak istiyorsun. Mimarın yanında bir ay çalışmalısın. Televizyoncu mu olmak istiyor. Televizyonda bir ay çalışmalı. Yapmak istediği mesleği yaşayarak görmeli. Gerçekten o mesleği yapabilecek mi test etmeli.



Foto kaynak: gunboyugazetesi.com.tr

19 yorum:

  1. Neslican kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Gerçek bir savaşçıydı o. Mücadelesi ile çoklarına örnek ve moral oldu. Ruhu şad olsun. Bu arada meslek seçimi ile ilgili önerini çok mantıklı buldum. İyi haftalar olsun 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Bana da çok mantıklı geldi. İyi haftalar Yıldız.

      Sil
  2. Çok etkileyici bir kişiliği var gerçekten hayatımda o beni tanımasa da ben onu tanıdığım için çok mutluyum. Allah rahmet eylesin...

    YanıtlaSil
  3. Ne denilebilir ki... Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  4. Neslican'a çok üzüldüm, kendisini sürekli takip etmedim ama yaşamayı bu kadar isteyen birinin ölmesi kalbimi kırdı.
    Meslek seçimi kısmında da katılıyorum, böylece yanlış bölümde okuma gibi sorunlar da olmazdı. Herkes sevdiği mesleği yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslican hepimizi üzdü. Meslek seçiminde büyük faydası olurdu.

      Sil
  5. seri katil olmak için de o zaman bir seri katilin yanında bir ay staj yapmalıııı :)

    YanıtlaSil
  6. O sözü ben ilk tedx konuşmasında dinlemiştim. Bazen hayatı çok ciddiye alıyoruz. Ölümün olduğu dünyada aslında sağlıklıysak çok da dış görünüş, bilmem ne takılmak yersiz. Nur içinde yatsın.
    Bende veteriner olamazdım. Hayvanlara dokunma fobim var.

    YanıtlaSil
  7. Ölüm var ve her yerde de Neslican'ın hastalıkla mücadelesi ve kaybetmesi çok üzdü galiba. Meslek seçimindeki görüşün bence de doğrudur. Kardeşinizi kan tutması geçici olabilir. Veteriner olamayacağını patronu mu söylemiş acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesi üzdü Neslican. Gencecik bir kızcağız. Üzülmemek elde değil. Meslek seçimiyle ilgili yorum yapanların benim gibi düşünmesi sevindirdi beni. Demek ki çoğunluk böyle düşünüyormuş. Patronu değil kendisi bu karara vardı. Hayvanları o şekillerde görmeyi kaldıramıyor.

      Sil
  8. Haluk LEVENT için Modern Robin Hood diyebiliriz herhalde.

    Neslican birçok kişiye iyi hasletler aşılayıp da gitti. Allah rahmetiyle muamele eylesin.

    Dediğin gibi mesleklerde çıraklık dönemleri uygulamalı olsa harika olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern Robin Hood iyimiş abi. Amin. Milli Eğitim Bakanlığı keşke böyle bir şey yapsa.

      Sil
  9. Çok önemli bir noktaya parmak basmışsın. Biz onu sadece sosyal medyadan tanımışken bu kadar canımız yandıysa, ya çok yakınlarında biri olsaydık nasıl darmadağın olurduk kim bilir. Öyle bir ortama umarım gelecekte sahip oluruz.

    YanıtlaSil