Powered By Blogger

28 Temmuz 2019 Pazar

Şarkı Önerisi: Norm Ender - Kaktüs...


     Bu sefer ki şarkı önerim: Norm Ender’den Kaktüs şarkısı. Kendisini daha yeni tanıdım. Türkiye’deki rep dünyasının ilklerinden biriymiş. Bir süre ara vermiş. Şimdi tekrar dönmüş. Dönüş şarkısı ise şu an gündemde olan, Mekanın Sahibi şarkısı. Bu şarkıyı şimdiki repçilere karşı söylemiş. Bu şarkının çıkışıyla beraber rep dünyası karıştı. 

     Ben Fero cevap verdi falan. Şimdilik ortam duruldu herhalde. Mekanın Sahibi şarkısını beğenmedim. Diğer şarkılarını dinlerken Kaktüs şarkısına denk geldim. Hoşuma gitti. Kaç gündür ağzımda bu şarkı. “Bana boş laf anlatma kalbiiin taşa dönmüş senin”. Böyle dilime dolanmışken size de tavsiyem etmem lazım diye düşündüm.


Video kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=AruGxaUes8o&list=RDAruGxaUes8o&index=1



12 yorum:

  1. "Sen bir ara durakmışsın, hayatımın turisti:) Sözler fena değildi de sound bilindik gibi geldi.

    YanıtlaSil
  2. Valla ilk dinledim, teşekkürler.Evet nakarat kısmı baya akılda kalıyor.

    YanıtlaSil
  3. Ceza ve sago cuyum ben:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Cem. Norm Ender neredeyse 15 yıldır falan var uzun bir ara piyasada yoktu sadece :) Türkçe Rap'de yeri önemli tabii ki. Ama ben daha çok Sagopa Kajmer, Ceza, Sansar Salvo, No1, Abluka Alarm falan dinliyorum. Norm Ender ile birlikte Erman Ender'de var. Norm Ender'i yeni dinliyorsan İçinde Patlar adlı albümde yer alan şarkıları dinlemelisin. Mekanın Sahibi zaten diss şarkısı. Genelde diss şarkılarında pek güzellik aranmaz. Ama fero falan filan, onlar müzisyen değil soytarı :) Son olarak rep değil rap olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünyaya ait şarkıları daha yeni yeni dinliyorum Mustafa. Saydığın isimlerin çoğunu bilmiyorum. Norm Ender dediğin gibi eskiymiş bu dünyada. O zamanlardan takip eden bir arkadaşım söyledi. kadere bak ki onun adı da Mustafa :) Diss şarkısını beğenmedim. Ama Kaktüs, Deli gibi şarkıları güzel. Ben Fero favorim. Ezhel, Gazapizm dinliyorum bu aralar. Dediğin albümü dinleyeceğim.

      Sil
  5. O zaman Norm Ender'den Çıktık Yine Yollara' yı da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. rep pek sarmıyor beni ama kızım bu aralar bir şarkı dinliyor sürekli onu çok beğendim ama adını hatırlayamadım şimdi söyleyen utuber mış ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir Youtuber yeni bir şarkı yapmış. O olabilir.

      Sil