Powered By Blogger

15 Nisan 2019 Pazartesi

Yeni blogları nasıl keşfediyorum?

     Yeni blogları nasıl keşfettiğimi yazmak istedim size bugün. Blog keşif etkinliklerinin dışında benim söyleyeceğim. Kendime has. Blog okumada pek iyi olduğumu söyleyemem. Okunacak çok blog var. Fakat benim o kadar zamanım yok. Birde yavaş okuyorum. Bunun da etkisi büyük. Sevgili Deep nasıl yetişiyor da bu kadar bloğu okuyor hayret ve tebrik ediyorum kendisini. 

     Genelde hafta sonları yani tatillerde blog okuma sayılarım yükselir. Bana kimler yorum yapmışsa hepsine gider, teker teker yazılarını okuyup yorumlarımı yaparım. Eğer fazladan tatilim olursa- bayram tatilleri gibi mesela- o zaman yeni blog keşiflerine çıkarım. Çok basit bir şekilde yapıyorum bunu da. Ben bu durumu mu televizyonlar arasında zap yaparsın ya ona benzetiyorum. Bu da bloglar arasında zap yapma oluyor. 

     Yeni blogları şöyle keşfediyorum: Mesela Deep’in yazısını okuyorum- genelde hiç tanımadığım bloglar Deep’e yorum yaptıkları için- yazısına yorumumu bırakıyorum. Sonra Deep’in yazısına kimler yorum yapmış onlara bakıyorum. Onlardan birine tıklıyorum. O bloğun en son yazısına yorumumu yapıyorum. Eğer en az haftada bir defa ya da 15 günde bir yazı giriyorsa onu takibe alıyorum. Kırk yılda bir yazı giriyorsa takibe almıyorum. 

blog keşif etkinliği

     Bana devamlı güncellenen bloglar lazım çünkü. Blog yazarı ile devamlı yazıyorsa bir bağ kurabiliyorum. Takibe aldım ve yorum bitti mi? Bu sefer o yazıya yorum yapan bloglara bakıyorum. Yine onlardan birine tıklıyorum. Yine az önceki işlemlerden geçiyor. Sonra o yazıya yorum yapan diğer bloğa. Böyle böyle devam ediyorum. İşte benim blog keşif etkinliğim bu şekilde. Kendi kendime etkinlik yapmış oluyorum. Bir oyun gibi. Ama zevkli bir oyun. 

     Bugün yine bunu yaptım. Blogdan bloğa geçtim. Takibe aldığım bloglar da oldu. O kadar çok blog var ki. Hepsine yetişmek çok zor. Benim genelde takip ettiğim blog listem var. İlk etapta onları yorumsuz bırakmamaya çalışırım. Ondan sonra bloğa yorum yapan ama bu listenin dışındakiler gelir. En sonda bu bloglar arası sörf yapma. Hangisi daha uygun bir kavram oldu sörf mü, zap mı? Bilemedim şimdi.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/xjSkI_seiZY

19 yorum:

  1. Evet, hatırlıyorum. Sonraki blog vardı. Neden sildin davası ne seviyesi bir düşük tartışmadır. Gerçekten blog okuyacak vakit olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Blog dünyasından biraz soğudum Cem ,ciddi zaman alıyor.Çoluk çocuğa zaman kalmıyor.
    Blog yazmaya ara verdim çocuklarımın okul başarısı arttı..
    Okumaya gelince elimden geldiğince herkesi okumaya çalışıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog gerçekten çok zaman alıyor. Bende ancak hafta sonu doğru dürüst okuyabiliyorum.

      Sil
  3. Gülü susuz bizi yorumsuz bırakma Cemmmmm

    YanıtlaSil
  4. Fena bir yol değilmiş. Aklımda olsun 😊👍🤚

    YanıtlaSil
  5. Ben de blogdan bloga zıplayıp, yazı dili hoşuma gidenleri direkt kaydeden ve 1 aylık bir sürede hala sevmeye devam ediyorsam okuyucusu olanlardanım. Yoksa direkt siliyorum. İlk 1 ay önemli yani :D Çıkmaya başlamak gibi.. Bazı blogları yıllarca keyifle okuyorsun sonra birden bişey değişiyor, silsen bi türlü silmesen bi türlü..

    YanıtlaSil
  6. Arada bir bize de uğrayın iyi çalışmalar :)

    YanıtlaSil
  7. Okurken benim de aklıma o tabir geldi. Blog sörfü:) Ordan oraya geçişler, yeni bloglar tanımaya da zemin hazırlar. Bazen uzun yorum yazasım geliyor, o zaman çok bloğa zaman ayıramamış oluyorsun. Ben genelde belli bloglar arasında dolaşmayı seviyorum. Yeni keşiflere açığım ama zaman bulamıyorum çoğu zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz için vakit çok kısıtlı. O yüzden devamlı takip ettiklerimize gidiyoruz. Mesela senin de içinde olduğun blog takip listemi okuyorum ben genelde. Blog sörfü daha doğru ifade o zaman :)

      Sil
  8. Bende bu yöntemi kullanıyorum Cem. Aslında en güzel yöntemde bu.:)

    YanıtlaSil
  9. ha haa iyimiş senin etkinlik. ay bence de bloglara ulaşmanın en kolay yolu benim blogdan yola çıkmak, nasıl olsa herkes gelip yorum yapıyor bana :) ah demek ki yavaş okuduğun için sen az okuyon. ben hem hızlı okuyom hem de çok dikkat ve konsantrasyonum yüksek. herkesi de okuduğum için herkesi de iyi tanıyom zaten. hımm yani işte akşamları uyku öncesi bir saatte yaklaşık 50 blog okuyom :) blog geçişlerinde çok hızlıyım yaa :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de Sağlık alanında blog yazmaya başladım ortopedik vakalar hakkında ilgisini çeken okuyabilir.
    https://yasarsametgokceoglu.blogspot.com
    elimden geldiğince yazmaya çalışacam.

    YanıtlaSil