Powered By Blogger

4 Nisan 2019 Perşembe

Efsunvari blog 1 yaşında...


     Sevgili Efsunvari blog 1 yaşını tamamlamış. Kendisini çoğunuzun tanıdığını düşünüyorum. Eğer kendisinden hiç haberiniz yok ise şuradan bloğuna bir göz atabilirsiniz. 

     Bloğunda bununla ilgili yazısını görünce çok mutlu oldum. Kendisi buralarda olmayı hak eden bir Blogger. Kalemi kuvvetlidir. İyi yazar. Haftada en azından bir defa yazı girer. Bazı zaman bir hafta hiç yazı girmez. Bir girdi mi de 4-5 yazı birden girer. 

     Ayda yılda bir güncellenen bir blog değil yani. Gönül rahatlığıyla takip edebilirsiniz. Belli bir zaman aralığında da olsa bir blog güncellenmeli. 

     Eğer ne zaman güncelleneceği belli değilse takip etmek gelmiyor içimden. Gerçi takip ediyorum. Ama devamlı takip ettiğim blog okuma listeme almıyorum. Bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım. Onu da okumak isterseniz buradan okuyabilirsiniz. 

     Efsunvari ile daha yıllar boyu omuz omuza bu blog aleminde yol alacağımızı düşünüyorum. Çünkü o yazmayı seviyor. Yazmayı seven biri bloğu bırakmaz. Ancak çok istisnai bir durum olursa bırakır. Tabi ki böyle bir şey olmasın. 

     Blog dostluğumuz yıllarca devam etsin. Nice yıllara Efsunvari blog. İyi ki blog dünyasına adımını attın. O arkadaşına tekrar teşekkür et bence. Hani sana, “Gel blog açalım” diyen.

kişisel blog

İLK DEFA BİR KARA DELİĞİN FOTOĞRAFI MI PAYLAŞILACAK?
     Bu bilgiyi Barış Özcan abimden öğrendim. Kendisi normalde her pazar yeni video yayınlar. Ama ara ara perşembe günleri de duruma göre video atar. Bu sefer perşembeyi beklemeden çarşamba gününden paylaşmış. İçi içine sığmamıştır. 

     Uzay severler olarak bu tip haberler bizim için çok önemlidir. Kara delikler benim çok merak ettiğim bir konu. İçinde ne var sorusu mesela aklımı kurcalar durur. Bunu bilim hala bulamadı. Ama çalışmalar devam ediyor. 

     Barış Özcan’ın videosundan öğrendiğim bir başka bilgi de şu ana kadar gördüğümüz kara delik fotoğrafları gerçek değilmiş. Teoriden yola çıkılarak yapılan simülasyonlarmış. İşte gelecek hafta 10 Nisan’da gerçek bir kara delik fotoğrafının dünya ile paylaşılacağını düşünüyor Barış Abi. Bu çok heyecan verici. O günü şimdiden iple çekmeye başladım.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/blank-business-close-up-composition-261571/

25 yorum:

  1. ben de bu sabah izledim
    Barış Özcan'ın videosunu 10 nisanı merakla bekliyorum
    efsunvari bloğu zevkle takip ediyorum
    blog dostlarına desteğin çok kıymetli
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım 10 nisanda neler açıklayacaklar? Efsunvari severek yazıyor. Bende seni Efsunvari'yi takip ediyor diye düşünüyordum zaten. Blog dostluğu çok önemli gerçekten. Efsunvari'ye zevkle yer verdim sayfamda. Teşekkürler Mavi Anne.

      Sil
  2. efsunvari ye nice yıllar dilerim..kara delik çok heyecanlı...teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vekaleten onun adına teşekkür ederim Babaannemin takvimciği :) Kara delik gerçekten çok heyecanlı. Asıl yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Efsunvari güzel bir blog. Nice yılları olsun buralarda. Kara delikler benim de ilgimi çeker...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel ve içinden ne geçiyorsa onu yazan bir blog Efsunvari. Hep beraber nice yıllar buralarda olalım Ebemkuşağı. O zaman çarşambayı bekleyeceğiz kara delikler için.

      Sil
  4. Az önce görebildim yazını. Ve k kadar duygulandım ki. Hadi canım dedim... Işte yazmayı bu yüzden seviyorum. Üç kişi beş kişi okumuş kısmıyla ilgilenmiyorum ben. Senin gibi dost olan, değer veren insanlarla tanışma şansına sahip olduğum için seviyorum buraları. 1 kişi okusun ve desin ki Efsun çok etkilendim. O bana yeter...
    Yaptığın çok naif ve değerli bir paylasimdi. Sana ne kadar teşekkür etsem az. Çok teşekkür ederim. Ve tabii ki hikayemi unutmadığın için... Kendisi hayatımda değil artık ama... Var olsun! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım Efsunvari dostumun blog yolculuğu 1 yıl olmuş. Bunu yazmalıyım dedim. Ne teşekkürü Efsunvari. Bunu zevkle yazdım. Dostlar arasında lafı olmaz. Ayrıca ben dostlarımın anlattığı olayları hafızama atarım unutmam :) Nice yıllara beraber girelim blog dünyasında Efsunvari.

      Sil
  5. Nitelikli yazıları var. Özellikle kitaplara dair yazılarını ilgiyle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine has bir yazı tarzı var. Kelimeleri kendine özel. Özellikle kitap yazılarını ilgiyle takip ettiğinizi duyunca çok sevinecektir.

      Sil
    2. Çok naziksiniz. Onur duydum... teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Efsunvari bloga daha nice yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Önceki sitemli yazını okumuştum ve haliyle üzerime alınmıştım. Haksız da sayılmazsın. Tamam da sen de çok yazıyorsun. Birini okumaya fırsat olmadan sen yenisini paylaşmış oluyorsun. Senin hızına yetişmek de zor kardeşim. Ama fena da olmadı biraz gaza geldim. Daha sık yazmaya çalışacağım.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de daha çok yazın. Sizin yazılarınızı zevkle okuyorum.

      Sil
  8. Ben de yeni tanıdım efsunvari bloğu, güzel benim konularıma yakın yazıyor. Kara delik çok merak ediliyor gerçekten. Bir deve iğne deliğinden geçer karadelikte deniyordu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak seversin Duo. Her gün kara deliklerle yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim bende sevgili duo diyet, birbirimizi bulmak güzel oldu sanirim :) sevgiler.

      Sil
  9. Merhaba. Tüm bloglarimi takip ettigin icin süresiz kesif etkinliginlisteme de ekledim 😊

    YanıtlaSil
  10. ayyyy seviyom tabi onuuuuu :)

    YanıtlaSil