Powered By Blogger

18 Nisan 2018 Çarşamba

Blogger yerine Medium'da mı yazsam?


     Blogger, yıllardan beri yazdığım blog platformu. Gerçi bunun dışında ne varsa blog adına her yerde üyelik açtım. Medium, Wordpress, Milliyet Blog. Ama hiç birine devam etmedim. Arada Medium’da yazmaya devam ediyorum işte. İşte bu son dönemde Medium’da yazmaya başlayınca çok rahat bir kullanımının olduğunu gördüm. 

Blogger

     Mobil uygulaması var abi. Şu anda yazdığım bu yazı Word’de yazıyorum mesela. Sonra blog ekranına yapıştıracağım. Ona görsel bulacağım. Görsele kayıt gireceğim. Sonra etiketliyeceğim. Hemen altta kalıcı bağlantıyı düzenleyeceğim. Hemen onun altında da arama açıklamasını gireceğim. Yazı başlığını gireceğim. En son da yayınlayacağım. Sonra Google Plus’ta paylaşacağım. Facebook ve Twitter’da paylaşacağım. 

     Ki ben birde 100 kelime yazıyorum. Blogger kullanan biri 300-500 kelime yazıyorsa birde onu düşünün. Ama Medium’da hiç böyle değil. Yazını yazıyorsun. Hemen genel kategorilerden birini seçip, yazını yayınlıyorsun. Hemen ana sayfada yazın görünmeye başlıyor. Medium’un bu özelliği beni çekiyor işte. Artık yazmaya Medium’da mı devam etsem?


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/person-typing-on-green-typewrite-938971/

12 yorum:

  1. Ben bloğumu bırakamam açıkçası çocuğum gibi oldu. Sanki bir diğer evladım da burası. Başka platformlar bana göre değil. Bu dünyayı seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı artık bir marka ya. O yüzden çok haklısın.

      Sil
    2. Marka olarak olaya bakmamıştım ama teşekkürler :)

      Sil
  2. Medyumun içerik kalitesinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Benim okuduğum yazılar da hep bir birikim aktarımı ya da keyifli okuma tatmini denk geldi. Ben de düşünüyorum orada da yazmayı. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medium'u o kadar güzel anlattınız ki. Direk oraya geçmeseniz bile bence muhakkak bir hesap açın ve yazmaya başlayın. Bizi de haberdar edin, takip edelim :)

      Sil
  3. orda da yaz mademsi buraya da koy yaniiii, orda burdaki çevren var mııı, bizim çevre çok iyi burda yiaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Deep ya :) Mademsi :) Bu yeni kelime olsa gerek. Şu pozitif yazışın çok hoş.

      Sil
  4. Ben hesap açtım sanki ama daha kurcalamadım orayı... Deep hakkı burada arkadaş çevresi var orada kim var 😁

    YanıtlaSil