Powered By Blogger

15 Aralık 2017 Cuma

Notlarım #10...

Notlarım bölümü kısa kısa notlarla devam ediyor.

*Ruhi Mücerret kitabına başladım. İlk 40 sayfa bitti. Şimdilik beni sarmadı.

*Ayla filmi Oscar’a aday film listelerine bile girememiş. Ayla filminden umudum vardı. Oscar yine başka bir bahara kaldı.

*Bu akşam Beyaz Show var. Konukları; Mustafa Ceceli, Özge Özpirinçci, Buğra Gülsoy ve Tümer Metin. İyi bir karma gibi. Bakalım bu akşam nasıl bir program olacak?

*Ruhi Çenet, 4’üncü boyutu anlatmış. Ama ben anlayamadım. Ondan daha sade bir şekilde izah etmesini beklerdim. Bu arada kendisi kaza yapmış. Ama önemli bir şeyi yokmuş. Buradan, “Geçmiş olsun” diyorum kendisine.

*Türk İş asgari ücret olarak 1.893 lira talep etmiş. İşveren ise, “Bu Türkiye şartlarıyla uyuşan bir teklif değil” demiş. Türk İş de biliyor bunu kabul etmeyeceklerini. 100 lira zam olursa öpüp başımıza koyalım.

*Normalde ben Süper Fm dinlerim. Ama birkaç gündür Pal Fm dinliyorum. Her akşam neredeyse aynı saatte hep aynı şarkıları çalıyor Süper Fm. O yüzden Pal Fm dinliyorum artık.

Notlarım

*Örnek gösterilen çiftler teker teker boşanıyor. Tugay Kerimoğlu ve eşi... Mustafa Sandal ve eşi. Neden ilişkiler tükeniyor peki?

*Manuş Baba. İsim ilk duyduğumda çok garip geldi bana. Bu arada Eteği Belinde şarkısı çalıntı çıktı diye bir şeyler okudum. İlerleyen günler neler getirecek bu konuda bakalım?

*Bir tane inşaat şirketi inşaat yapacağı alanı çevirmiş. Ama o çevirdiği korumalıkların ayakları, gözleri görmeyenlerin sarı yollarının üzerine geliyor. Muhabir yaşlı birine soruyor bu durumu. “Ben geçiyorum” diyor. “Ya engelliler?” diye sorunca muhabir, “Nasıl geçerlerse geçsinler” diyor. İşte bu zihniyet sorunun kaynağı.

*Kanal D eskiden çok iyi diziler yayınlardı. 10 dizi yayına sokuyorsa en az 6-7’si tutardı. Şimdilerde bu sayı 3-5’e geçmiyor. Kanal D kötü yönetiliyor.

*Güldür Güldür Show’un geçen haftaki bölümü acayip kötüydü. Espri diye yaptıklarının çoğu saçmaydı.

*Şu ülkede milleti salak yerine koyuyorlar ya. Bizim millet anlıyor bu durumu. “Ama bunlara elimizden bir şey gelmez. Bari yemiş gibi yapalım diyorlar” herhalde.

Notlarım bu bölüm için biraz fazla tutmaya çalıştım. Yorumlarınızı bekliyorum. 

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/white-ceramic-cup-with-liquid-inside-on-white-saucer-162614/

8 yorum:

  1. Beyaz Show da bitti malesef benim gözümde, eskisi kadar komik ve sürekleyici gelmiyor artık. Yinede Beyazıt Öztürk' ün hatırına bile olsa izliyor insan :)

    Bu arada benim de dizi ve film incelemeleri yaptığım bir blog sayfam var, istersen ziyaret edebilirsin.
    https://karidess.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman programı güzel olmasa da dediğin gibi hatrına bakılır 😀 Tabi ziyaret ederim kardeşim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Asgari ücreti duyunca ben de çok sinirlendim. Kimi altın saraylarda oturur kimi de 3 çocuğuyla 1400 liraya hayatta kalmaya çalışır. Neyse sinirlenmeyeyim fazla...

    Beyaz Show'u ben de çok sıkıcı buluyorum. Onu gördükçe Okan'ı daha çok arıyorum televizyonlarda.

    Güldür güldür show benim antidepresanım. İzlerken bile rahatlıyorum. Bu dediğini ben Çok Güzel Hareketler için düşünüyordum. İlkokul çocuğu kıvamında espriler. Ama yine de dizilerin sardığı tv'de bir damlalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asgari ücret hiç bitmeyen yaramız zaten. İkisinin yeri ayrı. Okan da aranıyor tabi ki. Her bölüm yeni bir şeyler yazmak zor. Saçmalama hakları elbette var. Zamanını ayırıp bu kadar detaylı yorum yazdığın için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Kısa kısa... Çok güzel bir yazı olmuş. Emeeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ayla’ya bende şaşırdım. İzlemedim ama beklentilerim yükselti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes kesin gözüyle bakıyordu bu sefer. Ama olmadı yine. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil