Powered By Blogger

18 Ocak 2017 Çarşamba

Notlarım #3...

     Şu anda Poyraz Karayel’i izliyorum. İzlediğim sahnede, Nevra ile hapisten kaçırılan Savaş, küçük bir çalışma odasında ,karşılıklı oturup konuşuyorlar. Kamera, Savaş’ı kestiğinde, karşıdaki camdan, karın pala pala yağdığı görülüyor. Burdan da anlaşılıyor ki, dizinin bu sahnesi, o İstanbul’un kardan felç olduğu günlerde çekilmiş. Odada, yerden tavana doğru bir kitaplık var. Tüm kitapseverlerin istediği bir oda tarzı, bu oda. Bende bir kitapsever olarak, böyle bir kitaplığımın olmasını isterim. Nevra’yı oynayan Ayda Aksel’den, ben böyle bir performans beklemezdim. Özellikle Zengin Kız Fakir Oğlan’daki o rolünden sonra. Orada, kendi halinde bir ev hanımıydı. Burada, hırsı uğruna her şeyi yapabilecek, psikopat bir kadın. “Oyunculuk, oyunculuk” diyorlar ya. Gerçekten, oyunculuk bu olsa gerek.

oyunculuk, ahmet hakan, hakan günday, yüksel aytuğ, gökçe bahadır, güncel, notlarım
                                                 
                                                AHMET HAKAN NEDEN ASABİ?
     Poyraz Karayel reklama girdi. Bende Cnn Türk’teki Tarafsız Bölge programına geçtim. İlk defa, Ahmet Hakan’ın bir konuğunun söylediklerine aşırı tepki gösterdiğini gördüm. Bu akşam, biraz asabi gibi Ahmet Hakan. Acaba asabi olmasında, kanal D haber reytinglerinin düşük olması olabilir mi? Bununla ilgili Sabah gazetesinde Yüksel Aytuğ’da yazmış. Oda benim görüşlerime yakın yazmış. Bende bir iki gün önce yazmıştım. “İlk akşam için, Ahmet Hakan olmamış” diye. Oda bu dediğimi yazmış. Ama o biraz taraflı yazmış. Son zamanlarda Yüksel Aytuğ yazılarında sıkça buna rastlar oldum. Eskiden böyle yazmazdı. Hangi kanal ya da kurum ile ilgili olsun, sadece görüşünü yazardı. Şimdi biraz kendini Doğan Grubu ile Turkuvaz Medya arasındaki gerginliğe kaptırmış gibi. Hep Doğan Grubu gazete ve televizyonlarını eleştirirken taraflı yazıyor. Ondan hiç böyle bir tavır beklemezdim.
                                             KİNYAS İSMİNİ NEREDEN DUYDUM?
     Kinyas ismini daha önce duydunuz mu? Ben duydum. Bir kitabın isminde okumuştum. Kitabın ismi: Kayra ile Kinyas’tı. Yazarı Hakan Günday. Bu kitabı okumadım. Ama askerde bir diğer kitabını okumuştum. Okuduğum kitabının ismi: Daha’ydı. İnsan kaçakçısı bir baba ile oğlunu anlatıyordu. Ben kitabı beğenmedim. Bu kitaptan sonra da başka bir kitabını okumadım. Ama kemik bir kitlesinin olduğunu söyleyebilirim.
                                                   DİZİLERİ NİYE TUTMUYOR?
     Yakında kanal D’de, Adı Efsane diye bir dizi başlıyor. Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ile Gökçe Bahadır var. Bu Gökçe Bahadır’ın da Yaprak Dökümü’nden sonra, çok çok popüler olan bir dizisi olmadı. Kadında oyunculuk potansiyeli var. Ama bu potansiyeli ortaya çıkaracağı iyi bir senaryo gelmedi kadına. Bakalım bu projede bu sefer şeytanın bacağını kırabilecek mi?

6 yorum:

  1. Erdal Beşikçioğlu'nu çok beğenir ve severim.Hayırlı olsun yeni dizileri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hayırlı olsun. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  2. Gümdemi senin sayende takip ediyorum. Dünyadan haberim yok. Çok iyi bir his.

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç izlemedim Potraz Karayel'i daha doğrusu dizi hiç izlemiyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes dizi sevecek diye bir şey yok tabi :) O an onu yazmak geldi aklıma. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil