Powered By Blogger

8 Nisan 2023 Cumartesi

İftar, çay, izlenmeyen dizi, kendime verdiğim geri bildirim ve bir takım şeyler daha...

Her cuma olduğu gibi bugüne de sevinçle başlanıldı. Çünkü hafta sonuna giriliyordu. Hafta sonu da tatil demekti.

Günün ilerleyen saatlerinde acıkıldı. Halbuki sahurda haşlanmış yumurta yenilmişti. Bunun öz güveni ile güne başlanmıştı. Ama güvendiğimiz dağlara karlar yağdı.

İftar da biraz da kendini kaybederek yemek yenildi. Şükür doyuldu. Güzel güzel tavşan kanı çay da içildi. İftar sonrası çay içmek gibisi de yok sözü bir kere daha test edildi ve onaylandı.

Sonunda, en sonunda İbrahim Efendi Konağı kitabı bitirildi. Belki de bir ay olmuştur başladığım. Bir daha bir kitabı bu kadar uzun sürelerde bitirmemem gerektiği konusunda kendime geri bildirim verdim.

Bu akşam televizyonda bir şey yoktu. Bizimkiler, Show TV’de Kızılcık Şerbeti dizisini izliyorlardı. Benlik bir dizi değildi. O yüzden bu akşam televizyonla haşır neşir olunmadı.

Twitter’da dolaşıldı. Siyasetteki olan kavgadan, futbolda olan kavgadan bir güzel bıkıldı. İtinayla iç karartıldı. Kendime ne garezim var ki bu Twitter’ı kullanıyorum diye kendime sordum.

“Atar gider yapma hemen. Sonra pişman olabilirsin söylediklerinden” diye kendi kendime nasihatta bulunuldu. Bazen kendime hakim olamıyorum. Hemen çıkışıyorum.

Çok Güzel Hareketler’de, “Yitirme Tezi” adındaki skeç izlenildi ve beğenilen videolar arasına eklendi. Sizlere de izlemeniz önerildi. Bu tip komik videolara denk geldiğimde özellikle sizlerle paylaşmak istiyorum. “Hangisi izlesem?” telaşı oluyor insanda. Bu tip öneriler de ilaç gibi geliyor.

İnstagram’da denk geldiğim öz güven testi yapıldı. Orta derece olarak sonuç çıktı. “Gün gelip yüksek öz güvenli çıkacağım testler de olacak” diye kendi kendime teselli verildi.

Ara ara dinlediğim şarkılardan olan Melike Şahin’in, Nasır adlı şarkısı bugün de dinlenildi. Şarkıyı dinlerken yine 90’lara bi gidildi.

ChatGPT yapay zeka ile biraz vakit geçirildi. Ona bir takım sorular sorulup, bir takım cevaplar alındı.

Bazı kişisel gelişim videolarını gördükçe, İnstagram ve Twitter’da kişisel gelişimle ilgili paylaşılan sözlere denk geldikçe, “İnsan her zaman mutlu olamaz. İnsan her an mutlu olamaz. İnsanın bu doğasına ters” diye bağırasım geliyor.

Kardeşimin arkadaşı, İnstagram’dan bungalov evlerinden kiralayım derken dolandırılmış. Aman dikkat edin millet.

 

 

 

 

12 yorum:

  1. Dolandırıcılık artık her yerde. Nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorlar, hiç anlayamıyorum.
    Bu aralar yapay zeka ile ilgili bilgiler çıkıyor karşıma. ChatGPT nedir, ne işe yarar öğrensem iyi olacak sanırım. :)
    Paylaşım için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, vicdan kalmadı. Hemen Google’a chatGPT yazıp deneyebilirsiniz :)

      Sil
  2. Brifing tadında yazı güzeldi, okundu ve gülümsendi :)

    YanıtlaSil
  3. Bu ara Twitter gündemi hareketli ☺️

    YanıtlaSil
  4. Okuya okuya bitirildi ama aradaki büyük boşluklara anlam verilemedi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi aslında o boşluklarda reklam olması lazım ama bazen göstermiyor nedense.

      Sil
  5. Cuma günlerini ben de çok seviyorum:))) Kızılcık Şerbeti dizisini çok seviyorum, ceza verdikleri için 5 hafta yok ve gerçekten sinir oldum bu karara.
    İnstagramdaki o teste hiç denk gelmedim, merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cuma günleri kim sevmez ama değil mi :) Kızılcık Şerbeti'ni izlemiyorum. O tip testlere denk gelince sana da atarım :)

      Sil