Powered By Blogger

14 Mart 2022 Pazartesi

Ahmet Hakan'ın kedisi Sekter, kendisini ve Ahmet Hakan'ı nasıl anlatmış?

     Ayşen İnci’nin son kitabı, “Pisikolojik Öyküler- Kediler Sahiplendiklerini Anlatıyor” hakkında birkaç yazı görmüştüm. En son da dün Hıncal Uluç’un köşesinde denk geldim. Kedilerin ağzından yazılmış yazıları okuyoruz bu kitapta. Hıncal Uluç’ta bu yazılardan, Ahmet Hakan’ın kedisi Sekter’in yazısını yayınlamış köşesinde. Sekter, kendini ve Ahmet Hakan’ı anlatmış yazısında. Hıncal Uluç’un dünkü köşesinde okuyabilirsiniz yazıyı.

TANRI NEDEN ÖLDÜ DEDİ NİETZSCHE?  

     Pelin Dilara Koçak’ın, YouTube kanalı olan Dilozof’ta, Nietzsche hakkında yaptığı videoyu izledim. Videosunun başlığı, “Tanrı neden öldü? Nietzsche ne kastediyor.” 38 dakikalık bir video. Eğer bu konulara meraklıysanız bence izlemelisiniz. Bu videodan öğrendiklerimle, ilerleyen günlerde bir yazı da yazabilirim belki.

BİTCOİN 100 BİN DOLAR OLABİLİR…

     Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, Bitcoin hakkında bol dolarlı bir tahminde bulunmuş. “100 bin dolara ulaşacağını düşünüyorum” demiş. Bu iddiası ile ilgili herhangi bir kaynak gösteremeyeceğini sadece Bitcoin’e olan yoğun ilginin kendisine böyle bir his verdiğini söylemiş. Olabilir mi? Olabilir. Bitcoin’de bu potansiyel var. Bu arada Bitcoin şu aralar 39 bin dolardan işlem görüyor. Ve son bir bilgi: En yüksek 67 bin doları görmüş.

NASA, YARIŞMA DÜZENLİYOR…

     NASA, bir yarışma düzenliyormuş ve ödül 30 bin dolar yani 442,935 TL. NASA’yla beraber HeroX adlı internet sitesi ortaklaşa düzenliyorlarmış bu yarışmayı. Mars’tan gelen verilerin taranmasını kolaylaştıracak bir sistem hazırlanması isteniyormuş yarışmacılardan. Son başvuru tarihi 18 Nisan.

 

8 yorum:

  1. Hocam şu NASA yarışması var ya.. Birileri bunlara katılıyor ve sayıları da az değil.. Hayranım bu tip insanlara..

    YanıtlaSil
  2. Yazılım sektörünü bıraktığıma pişman olsam mı acaba diye düşündüm son başlığı okurken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek bir yazılımcıydın. Yazılımcılara imreniyorum ben de.

      Sil
  3. Bitcoin düşeceği kadar düştü. Bundan sonra çıkması lazım

    YanıtlaSil
  4. koçak ın yazılarını okuyorum bilim ve teknoloji dergisinde, seviyorum onu, hakanı kedisi seviyordur hiç olmazsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilara biraz kendini beğenmiş gibi geliyor bana :) Kesin seviyordur Sekter, Ahmet Hakan'ı :)

      Sil