Powered By Blogger

18 Mart 2021 Perşembe

Yılların biriktirdiği defterler...

     Bir tane YouTuber, bugüne kadar kullandığı defterleri anlatmış videosunda. 10-15 tane defteri vardı. Hepsini teker teker anlatıyordu. Ne zaman almış, kim hediye etmiş, içinde neler yazmış vs. video çok uzundu. 42 dakikaydı galiba. Defterler hakkında da çok detay verince sıkıldım ve kapattım. Eğer defterlerin içeriğinden kısa kısa bahsedip geçseymiş, tadından yenmez bir video olacakmış.

defterlere notlar almak
foto kaynak: unsplash.com

SOSYAL MEDYANIN ATASI OLARAK BLOG…

     Mesela bir defterde izlediği diziler hakkında yorumlarını yazmış. “Tıpkı bir bloğa yazarmış gibi yazmışım” dedi. Sosyal medyanın atası blog. Bu bahsettiğim YouTuber kız arkadaşımız da blog dünyasından geçmiş. Kendi bloğu olmuş, kız arkadaşlarıyla ortak blogları olmuş.

BENİM DEFTERLERİM NELER?

     O videoyu izlerken ben de kendi defterlerimi düşündüm. Benim günlük olarak tuttuğum defterlerim var. Okuduğum kitapları yazdığım bir not defterim var. Ama ona bayadır not almıyordum. Bir ara kaybetmiştim onu. Şimdi yeniden buldum. Yeni bitirdiğim bir kitabı da yine not ettim. Başka defterim yok.

BONUS YAZI: Kompozisyon dersi edebiyat parçalamak mı demek?

     Ama o videoda defterleri görünce öyle üst üste, “Keşke her şeyi not etseydim öyle. Ayrı ayrı defterlerim olsaydı” dedim. İzlediğim filmler için bir defter. Beğendiğim sözler için bir defter vb. defterler üzerine daha yazarım da sizi sıkmayayım şimdi.

GEL DE, “KEŞKE WORDPRESS’LE DEVAM ETSEYDİM” DEME…

     YouTube’da, seoya uygun makale yazımı hakkında bir video izledim. Adam baştan aşağıya bir seoya uygun nasıl yazılırı anlattı. Kendisi WordPress kullanıyordu. Yazı panelini açtı. Başlıkları nasıl attığını, kaç kelime yazdığını, anahtar kelimeleri nasıl kullandığını teker teker hepsini anlattı. Bunları yaparken kendisine bir eklenti yardım ediyordu. Yoast seo eklentisi. Bu eklenti WorPress’e özel. Bu eklenti sana en baştan kaç kelime yazman gerektiğini söylüyor.

BONUS YAZI: Google, Blogger’ı neden önemsemiyor?

     Kurduğun cümlelerin anlam bakımından eksikliği var mı, kontrol ediyor. Uzun cümle kurduğunda ve noktalama işaretlerine dikkat etmediğinde seni uyarıyor. Yazı yazarken, akıl hocan gibi resmen. Bizim, Blogger’da niye böyle eklentiler yok ki? İşte bunları görünce, “Keşke zamanında WordPress üzerinden mi devam etseydim?” diye düşünmedim değil.

8 yorum:

  1. Öyle düşünmekten çok haklısın hocam.. Gerçekten de bu konuda diğer alt yapı destek programları çok fazla. Bizimkinde çok çaba sarf etmen ve öğrenmen gerekiyor. Bugün profesyonel olarak bu işi yapanların hemen hepsi de wordpress kullanıyor zaten:-)) Ama basit kullanım ve anlaşılabilirlik için de blogger'ın hakkını yemeyelim:-)

    YanıtlaSil
  2. defter bir dolu var bendeee, bir dolu günlük, anı defteri, diğer notlar filan yani :) o blogçu yutupçu kimmiş yaaa? :)

    YanıtlaSil
  3. Benimde 2 defterim var. Birisi günlüğümü yazdığım defter diğeri ise blog yazılarını yazdığım defter. Blogumda içerik üretmeye defterimden başlıyorum. Beğenirsem bloga aktarıyorum, beğenmezsem defterimde kalıyor taslak halinde. Geçmişe dönüp bazen o beğenmediğim yazılarımı bulup, okuyup daha sonra karar değiştirip bloga aktarıyorum. Defterlere bir şey karalamak güzel. Sana geriye dönüp baktığında kalıcı bir hatıra bırakıyor. Bloggerda neden wordpress gibi bu tarz bir eklenti yok bilemem ama seoya uyumlu yazı yazmak için eklentiye ihtiyacımız yok bence. Ha olsa iyi olurdu belki ama yoksa yapacak bir şey yok. İyi bir araştırmayla seo konusu öğrenilebilir diye düşünüyorum. Güzel yazı olmuş. Emeğine sağlık. Saygılarımla. Veselam....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazılarını önce deftere yazmak iyi fikirmiş. Seo için eklentiye ihtiyacımız yok. Haklısın. Yorum için ben teşekkür ederim.

      Sil