Powered By Blogger

31 Mart 2019 Pazar

Gülme emojisi olmadan yazışamaz mıyız?


     Emojiyi ben de bol bol kullanırım. Bazen bu çok kullanımımdan sıkılıyorum. Gülme emojisi olmadan  yazışamaz mıyız? Normal ifadelerimiz, gülme emojisinin yerini tutmaz mı? Komik bir şeyi zaten söylemişiz. O komik söze niye ayrıca bir de gülme emojisi ekleriz?


emoji

Foto kaynak: unsplash.com


DÜĞÜN KONVOYU DEĞİL SEÇİM KONVOYU…
     Ardı ardına korna sesleri. “Herhalde yine düğün var” dedim. Hafta sonları hep düğün konvoyları olur çünkü. Ama seçim konvoyuymuş. Önce MHP konvoyu geçti mahalleden. Bilmem kaç araçlık. Bir yarım saat sonra bu sefer AKP konvoyu. Bir abinin bu konvoylar hakkında değerlendirmesi ise: “Çalışan insanların işi değil” dedi.

İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN KİTABI DAHA BİTMEDİ…
     Bir kitap elimde haftalarca durur. Her gün okuma gibi bir rutinim yok çünkü. O yüzden bir arkadaşımdan kitap alırken uzun süreli alırım. En az bir ayda okuduğum kitaplar olmuştur çünkü. Bu da ona benzedi. 300 sayfalık bir kitap. Kaldı 100 sayfası. Bu hafta sonu bitirmeyi düşünüyordum ama bitmeyecek gibi.

İçimizdeki Şeytan

Foto kaynak: pexels.com

CÜNEYT ÖZDEMİR’İN YOUTUBE ÜZERİNDEN SEÇİM YAYINI NASIL OLACAK?
     Geçenlerde duyurusunu yaptı. Seçim günü akşam 17:00’den itibaren Youtube’dan canlı yayınla seçim üzerine bir program yapacak. Sırf bu iş için Amerika’dan gelmiş. Stüdyo tutmuş. Normal televizyon ekranındaki gibi konukları da olacakmış. Nasıl bir yayın olacak şimdiden merak ediyorum. Dip not: Youtube üzerinden seçim yayınları daha fazla izleniyormuş.

Cüneyt Özdemir

Foto kaynak: unsplash.com

MUHTAR OLMANIN İLK KURALI…
     Ya Twitter’da ya da İnstagram’da gördüm bu paylaşımı. Muhtar olmanın ilk kuralı olarak: “Lazım olduğunda bulunmamak” demiş. Yahu ne kadar da güzel söylemiş. 

     Arkadaşlara söyledim bu paylaşımı. “Muhtarlar hep öyle” dediler. “Bizim muhtar kahveciydi. Muhtarlıktan çok orada olurdu” dedi bir tanesi. O kadar haklı ki. 

     Hiç olmazsa adamın bir dükkanı var. “Muhtarlıkta değilse kesin oradadır” der bulursun adamı. Ya esnaf değilse adam. Ara ki bulasın. O yüzden esnaf muhtar daha iyi.

ARTIK OY KULLANMA VAKTİ…
     Saat şu anda 23:44 geçiyor. 7 saat sonra oy kullanmaya başlanacak. Her seçim olduğu gibi oyumuz kullanıp akşam televizyonun başında olacağız. “Seçim yasakları kalkar kalkmaz ilk sonuçlar ekranlarımızda olacak” cümlesini duyacağız yarın akşam bol bol. Ülkemiz için en güzeli olsun.

12 yorum:

  1. gülme emojisini anlamından farklı kullanıyorum sanırım zira daha çok tebessüm etme olarak yorumluyor ve o niyetle kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bizim Muhtar iyiymiş.Muhtarlığın camına telefonunu yazıyor.İhtiyaç olunca çağırıyoruz.Çabukta geliyor Allah için.Emojiler konusunda haklısın.Şimdi sen söyleyince fark ettim,ben de çok kullanıyorum ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin muhtar mobil olmuş :) Bende çok kullanıyorum ya. Azaltmam lazım.

      Sil
  3. Bazen emoji daha çok anlam yüklüyor yazıya...Yerinde kullanınca iyi, abartmaya gerek yok. 100 sayfa bişey değil, biter o kitap:)

    YanıtlaSil
  4. seçim yorumları versenee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçim üzerine yazmayı düşünüyordum zaten Deep :)

      Sil
  5. Bu devirde büyükşehirlerde mujtarlık hiçbir işe yaramıyor bence
    Kesinliklr katılıyorum ara ki bulasın durumu var zaten
    Kotmete bindi muhtarlık bu seçimde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında belki de muhtarlık kaldırılır Mavi Anne.

      Sil