Powered By Blogger

31 Ekim 2018 Çarşamba

Ara Güler'in lakabı nedir?


     Ara Güler’in lakabı nedir? Kendisinin bir lakabı olduğunu bilmiyordum. Cenaze töreni canlı yayınlandı televizyonlardan. Akşam haberlerinde de yer aldı cenaze töreninden haberler. Ama izlediğim haberlerin hiç birinde lakabına dair bir şey söylenmedi. 

     Hadi yarışmasında sorulmuş lakabı. Bu yarışmayı arada sırada bende oynarım. Bu soru bana da gelseydi bende öylece kalırdım. Lakabı neymiş biliyor musunuz? İstanbul’un Gözü. Neden bu şekilde bir lakap konulmuş bulamadım internette. 

     50’lerin, 60’ların İstanbul’una dair çok fotoğraf çekmiş. Onun çektiği fotoğraflar sayesinde o yılların İstanbul’una dair bilgimiz varmış. Sanırım o yılların İstanbul’una, fotoğraflarıyla ışık tutması nedeniyle bu lakap uygun görülmüş kendisine. Hatta Orhan Pamuk, o fotoğrafları görünce hemen oturup yazmak İstanbul hakkında.

10 yorum:

  1. ay eveet nefis fotoları var yaaaa eski istanbulu anlatan, görmüştümdü sergilerdeee :)

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'un gözü olmayı hak eden ne güzel fotoğrafları var...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel fotoğrafları var. Keşke kendisiyle tanışabilme şansına nail olabilseydim. Hatta bir kaç fotoğrafımı çekseydi ne güzel olurdu. Nur içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  4. son cümlede bir eksik var sanırım:)güzel lakapmış nur içinde yatsın,bize büyük bir arşiv bırakmış umarım İstanbul'a ilk gidişime kadar müzesi tamamlanır.

    YanıtlaSil
  5. Lakabını çok sevdim, ışıklar içinde uysun. Bir insana bu kadar mı yakışır lakabı.

    YanıtlaSil