Powered By Blogger

17 Ekim 2017 Salı

Takıntılar...

Takıntılar

     Takıntılar insana hayatı zorlaştırıyor. Mesela ben, bir zamanlar devamlı ellerimi yıkardım. Kapı kollarına dokunamazdım. Kazağımla tutardım. Mecburiyetten kapı kolunu tutmak zorunda kaldıysam, hemen ellerimi yıkamaya koşardım. Bir güzel ellerimi yıkardım. Bir ara korkmaya başladım, bu takıntı hali hiç geçmeyecek diye. Bununla ilgili doktorların yaptıkları açıklamaları dinledim. “Elinizi yıkayın ve bırakın. Normal olanı yapın. Baktınız olay takıntı halini almaya başlıyor. İşte tam orada kesin. Kendinize, ‘Elimi yeteri kadar yıkadım işte. Fazlası bana zararlı. Bunu yenebilirim’ deyin” diyorlardı. Zamanla bunun üstesinden geldim. Peki siz ellerinizi devamlı yıkar mıydınız? Bunu soruyorum genelde herkes bundan muzdarip oluyor çünkü. Ya da bunun dışında takıntıları olan var mıydı aranızda? 

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/cooking-hands-handwashing-health-545013/

16 yorum:

  1. Öyle bir takıntım yok ama mesela ışık olunca uyuyamıyorum yada kapı açık olunca çok rahatsız oluyorum ve bulunduğum ortamın kapısını kapatıyorum. Örneğin bu davranışımın sebebi kendimi böyle daha güvende hissetmem yada rahatsız edilmek istememem. Senin de bu takıntının sebebi vardır illaki çok da üzerinde durma. Bence normal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin farklı takıntıları var işte. Takmıyorum bende :) Yorumun için teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Takinti sinifina girer mi buda bilmiyorum ama gece yatacagim zaman dolap gardrop kapaklari,tuvalet banyo kapisi mutlaka kapali olacak.Yoksa uyuyamiyorum👀He bide film dizi izlemeden once mutlaka evi toplarim oyle keyif yaparim.Aksam 8-8 bucuktan sonra gunume reset atmam sifirlamam gerek basima agri giriyor eger yapmazsam😁Yok cem kardes korkma vallaha deli degilimmm🙋😁Mazeretim vaarrr "takintiliyim" ben🎵🎶🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz takıntılıyız :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Düşündüm de benim böyle takıntılarım yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman iyi bir durum bu :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Tüm anneler gibi ütü fişini, muslukları, ocağı, lambaları yüz milyon kez kontrol ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olaya anne bakışı :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Dün gece tam da bu konu üzerine bir radyo programı dinliyordum, vay be benden beterleri de varmış dedim. Toplum olarak git gide takıntı takıntılısı olmaya hevesli hale geldik.
    Bende de simetri takıntısı var ki aman aman, hiç tavsiye etmiyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizde başka başka takıntılar çıkıyor. Takıntılı bir toplumuz dediğin gibi :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Benim işimden dolayı parayla ve evraklarla çok haşır neşir olduğumdan dolayı yıkamam gerekiyor. Ama senin dediğin hastalık sanırım bende de var zira dışarıda kendim de bir yerlere dokunduğumda ellerimi yıkama isteği doğuyor. Hele hastaneden falan geldiysem komple duşa giriyorum. Oğluma da sürekli ellerini yıkaması konusunda tembih de bulunuyorum. Sanırım hastayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastaneye gidince bende duşa girmeden dezenfekte olamayacağımı düşünüyorum :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Bunun literatürdeki adı Obsesif Kompulsif.Türkiye'de rastlanma oranı ise %2-3 civarında ama ben daha yüksek olduğunu düşünüyorum.Bu oran doktora başvuran oranı.Ben de böyle bilgiyi eklemiş olayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli bilgi ve yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  8. ellerini kessen kurtulurdun yaaa :) yıkama değil de mesela ıslatma var bende. bir elimin bir parmağı ıslanınca diğer elimin aynı parmağını da ıslatırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara sıra bende de oluyor o ıslatma :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil