Powered By Blogger

30 Eylül 2017 Cumartesi

Yaz saati uygulaması mantığını çözemedim?

     Yaz saati uygulaması yürütmesi Danıştay tarafından durduruldu. Ama hükümet bu uygulamadan vazgeçmeyeceğini açıkladı. Bakan Berat Albayrak bu konuda yasal düzenleme yapılacağını belirtti. Ayrıca da bu uygulama nedeniyle bilmem kaç milyar dolar tasarruf ettiklerini söyledi. Şimdi biz nereden tasarruf ediyoruz, onu da bir açıklasalar. Çünkü iş ya da okula gidilecek saatte hava daha karanlık oluyor. E mecburen lambalar yakılıyor. Kahvaltı yapılıyor. E ocak kullanılıyor. Biz burada tasarrufu nereden sağlıyoruz peki? Normal kış saati devreye girse o saatlerde yatacağımız için ışıklar kapalı olacak. Elektrik harcanmayacak. Acaba sanayi kullanımı için mi söylüyorlar? Ama onda da nasıl tasarruf olacak ki? Ben bu işi çözemedim arkadaşlar. 

10 yorum:

  1. Şu ana kadar haberi dinleyip de çözebilen yok canım sıkıldı öyle istedim gibi bir hareket :(
    Yalnız değilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamuoyuna daha detaylı bir açıklama yapılması iyi olurdu diye düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bence bu uygulamada amaç enerji tasarrufu değil. Açıklamalara göre %6 daha fazla elektrik harcanmış geçen seneye oranla. Ee oradan gelecek parayı düşünün, bir de buna eklenecek vergiyi... Yıl sonuna dek bütçe açığının kapanması gerekiyor. Son zamlarla birleştirdiğinizde akıllardaki planı çok rahat anlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir bakış açısı. Olaylara farklı yönlerden bakılmasını seviyorum. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Aslinda çok bir fark yok biliyomusun. Sabahtan kullandığımız enerjiyi aksam azaltıyoruz. Eskiden tam tersi aksam elektrikleri erkenden yakıyorduk ya. Ben şöyle mantik kurdum. Sabah herkes ise yada okula gitmiyor. Gitsede kahvalti ve hazirlik sürecinde elektrik acilir. Yani daha az elektrik gider. Ama aksam herkes evde. İlla yemekler pisiriliyor, bulasiklar makinaya atiliyor, yemek yeniyor, tv bakiliyor vs derken daha çok elektrik yanar. Aradaki fark budur tahminim. Bilemedim ama benim isime cok yaradi. Sabahin ilk isiklariyla kalkan esila gece sanip uyuyor 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin işine yaramasına sevindim :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. mantık çok basit ben yaptım oldu ve arap yarım adası ile saat farkını kapatmak ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aklımın ucundan bile geçmemişti. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Audrey'in açıklaması gibi düşünüyorum. "Ben yaptım oldu." Ben zaten hiçbir uygulamalarını anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaptım olduculuk siyasetin dışında her yerde var galiba. Bu kültürümüze yerleşmiş. Bunu kaldırmamız lazım. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil