Powered By Blogger

12 Temmuz 2017 Çarşamba

Facebook, niye İnstagram'ı taklit ediyor?

Facebook
     
     Facebook, diğer sosyal medya mecralarında ne görürse, hemen kendisi uygulamaya kalkıyor. Böyle yaparak antipatik olduğunu farkında mı acaba? Daha geçen günlerde bir veri açıklandı. Buna göre en çok kullanıcıya sahip uygulama kendisi. Hikaye özelliğinin falan eklenmesi artı bir kullanıcı kazandırmış mıdır? Belki. Ama ben hiç sempatik bulmuyorum böyle yaptıkça. Hikaye özelliğini İnstagram’da görmeye alışmışız. Telefonda o mavi F simgesine tıklıyorum. Sayfanın en başında hikayeler görüyorum. “Yanlışlıkla İnstagram’ımı açtım nedir?” diyorum. Her uygulamanın kendine has özellikleri var. O özellikleri koruması gerektiği düşüncesindeyim. Ha, yeni özellikler eklemeyecek mi? Ekleyecek tabi. Ama diğer uygulamalardaki özellikleri kendisinde kullanmaya başlayarak değil. 

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/access-app-application-apps-267399/

8 yorum:

  1. Çünkü Mark reyisimiz Instagram'ı satın aldı. Doğal olarak birine getirdiği şeyi diğerinde de deniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mark reyis bence yanlış yapıyor :) Facebook'a ayrı, İnstagram'a ayrı özellikler getirmeli. Yoksa ikisinin birbirinden ne farkı kalır? Yorum için teşekkürler kardeşim.

      Sil
  2. İnstagramdan hikaye özelliğini alması benim de dikkatimi çekti :) Kopyaladığını düşündüm ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok belli oluyor değil mi :) Bende gözüme çarpan bu durumu yazdım. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. aslında en başında instagramda snapchati taklit etmişti ama neyse:) Sonuç olarak ben aynı resmi hem snapchatte hem instastoryde hem whatsapp hikayelerde hem de facebook hikayelerde görmekten çok sıkıldım.Bu yüzden snapchati sildim instagram hariç diğer uygulamalardaki hikayelere bakmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, gına geldi ya aynı fotoyu görmekten :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. Size katılıyorum. Kullanıcılar uygulamaları özgünlüğüyle hatırlıyor ve kullanmak istiyor. Bir foto görmüştüm, orada Excel uygulamasına da hikaye özelliği koymuşlar, çok gülmüştüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık :) Excel mi? Yorum için teşekkürler.

      Sil