Powered By Blogger

24 Mart 2023 Cuma

Celal Şengör'ün doğum günüydü, İlber Ortaylı ise ikinci kez dede oldu...

Celal Şengör’ün doğum günüymüş bugün. Her konuştuğuna ve davranışlarına katılmasam da severim kendisini.

İlber Ortaylı’nın da ikinci torunu dünyaya gelmiş. Acaba İlber Hoca nasıl bir dede ki? Dışarıdan sert bir yapısı var gibi.

ARTIK ÇEKİLMEN GEREKMEZ Mİ?

Üç gün olmuş hala Muharrem İnce 100 bin imzayı toplayamamış. 70 bin imzaya ulaşmış anca. Tam bir skandal. Bu akşam sosyal medyadan destek istemiş. İmzaya davet etmiş sevenlerini. Yapma etme Muharrem İnce. İnsan şu üç günden sonra, “Ben çekiliyorum” der.

BEKLENMEYEN KATILIM…

Gelelim Yeniden Refah Partisi’ne. Daha önce Cumhur İttifakı’na katılmayacaklarını söylemişlerdi. Ama bugün sürpriz bir kararla ittifaka dahil oldular. Genel Başkan Fatih Erbakan, İstediklerimizi kabul ettiklerine dair Ak Parti’nin imza attığını, bu nedenle ittifaka katıldıklarını söyledi.

BİLİM İNSANLARI YİNE DİNLENMEDİ…

Hatay’da kalıcı konutların temelleri atılmış bugün. Yahu bilim insanları demedi mi? “Hemen temel atmayın. Artçılar devam ediyor. Depremden sonra yeniden araştırma yapılması lazım. Yer altının son durumunu görmek için.” diye.

RAMAZAN PİDESİ 20 LİRA…

Bizim burada büyük pideler 20 liradan satılıyor. Bir tane fırın hiç küçük pide yapmıyormuş. Sadece büyük pide satıyormuş.

BAYRAM HAFTA SONUNA DENK GELİYOR…

Bu arada bayramın ilk günü cuma gününe denk geliyormuş. Tatil beklentileri suya düştü yani.

AKŞAM 21.00’DA YATMAK MI?

Bizim bir arkadaş saat 22.00 deyince yatıyormuş. İlkokulda bir arkadaşım da öyleydi. Saat 21.00 deyince yatardı.

BİRİNCİLİĞİ MERCİMEK ÇORBASINA VERMİŞLER…

Ezo gelin mi yoksa mercimek çorbası mı? Ben ezo gelin çorbasını severim. Mercimeği de severim ama benim için çorba deyince ezo gelin gelir aklıma. Bir tane şirketin sipariş istatiklerine göre en çok mercimek çorbası sipariş edilmiş. Neredeyse iki kat fazla. Mercimek çorbasının birinciliği bu kadar açık ara farkla elde edeceğini düşünmemiştim bak.

JOHN WİCK 4 VİZYONDA…

John Wick 4, bugün vizyona girmiş. Daha serinin hiçbir filmini izlemediğimi söylesem. Ama köpeğinin öldürülmesi üzerine çarşı pazarı karıştırıyormuş ya. İşte bunu beğendim.

SADECE BİR KEZ DİNLEMELİK, SESLİ MESAJ…

Gün geçmiyor ki Whatsapp’a yeni bir özellik gelmesin. Gelen son özellik: Sadece bir kez dinlenebilen sesli mesaj. Bana hitap eden, beni heyecanlandıran bir özellik olmadığını söylemeliyim.

 

9 yorum:

  1. 70 bin toplayabilmişse iyi 50lerde kaldı diye biliyordum gerçi imzalar neden toplanıyor bilmiyorum mantığını çözemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için ya belli sayıda milletvekili aday göstermeli ya da 100 bin kişinin imzası olmalı. Elini kolunu sallayan herkes aday olamasın diye herhalde.

      Sil
  2. Muharrem İnce'yi yıllar boyu hatırlayıp gülümseyeceğiz :) Gerçekten sevimli bir yanı da var, inatçılığı da var, düşüncesizliği de var, anlık duygusal tepkileri de var. Çocuk gibi, cidden yaramaz çocuk gibi :) Siyaset tarihinde yer alacak özel tiplerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce bir yazı da gelir mi cumbabadan sonra :)

      Sil
    2. Şu anda hiç içimden gelmiyor O'nun hakkında yazmak :) Ama belli de olmaz, ruh halime bağlı :)

      Sil
  3. Benim de yeni haberim oldu :) Bakalım tutacak mı?

    YanıtlaSil
  4. mercimek türkiyenin klasik en iyi çorbası :)

    YanıtlaSil