Powered By Blogger

31 Aralık 2022 Cumartesi

Bezmişlik...

Kahveci dükkanının gittik arkadaşımla kahve almak için. Bizi gören orada çalışan çocuk, bezgin bir şekilde ne istediğimizi sordu. Herkeste bir bezmişlik mi var, yoksa bana mı öyle geliyor?

ŞU AN NE İZLİYORUZ?

Yılbaşı akşamından yazıyorum bu yazıyı. TV8’de, O Ses Türkiye’yi izliyoruz.

YILBAŞI KALABALIĞI…

Bugün Düzce’ye gittim. İki otobüsüne bindim. Otobüs tıklım tıklımdı. Yılbaşı ve cumartesi birleşince böyle olması doğal tabi. Neyse ki akşam dönüşte kalabalık değildi.

FİLTRE KAHVE 10 LİRAYA SATILIR MI?

Arkadaşla 10 liraya filtre kahve aldık. Yeni açılan kahveci dükkanın kampanyası varmış. 10 liraya filtre kahve olur mu millet? Filtre kahve yerine başka bir şey içmiş olmayalım?

ÇOCUĞA ZORLA YEMEK YEDİRMEK…

Hamburgercide, oturduğumuz masanın yanındaki masaya iki çocuğuyla bir anne geldi. İki çocuğuna da hamburger söyledi. Ama küçük olan çocuk hamburgerinin yarısını yedi. Annesi diğer yarısını yemesi için de zorladı çocuğu. Bırak istemiyorsa yemesin çocuk. Acıkınca yer zaten. Çocukların yemeye zorlanması doğru gelmiyor bana. Bu arada çocuk yine de yemedi hamburgeri.

ONUR BULDU’NUN ŞARKI SEÇİMİ…

O Ses Türkiye yılbaşı özel programına katılanlardan birisi de Onur Buldu’ydu. Tutmuş hüzünlü bir türkü seçmiş. Abi yılbaşı gecesine hüzünlü türkü gider mi ya. Ben hareketli bir şeyler beklerdim kendisinden.

ŞUNA BİR AÇIKLIK GETİR BE ABİ…

Beyaz Show yeniden başlayacak muhabbetleri dönüyor. Arkadaş ara ara çıkıyor bu muhabbet. Beyaz’ın çıkıp şu işi açıklığa kavuşturması lazım. Başlayacak mı, başlamayacak mı?

BU NASIL BİR ANNE VE BABADIR?

Okuduğum kitapta anne ve babanın, üç çocuğu var. Bu anne ve baba, üçüncü ve son çocuklarına sevgi ve ilgi göstermiyorlar. Çocuk için tam bir cehennem. Madem istemiyordunuz niye yaptınız o çocuğu be insanlar?

YENİ YILA UYUYARAK GİRMEK İSTEMİYORUM…

Dün akşam doğru dürüst uyuyamadım. Uykum var ama yeni yıla uyuyarak girmek istemiyorum. Sonra yıl boyunca hep uyuklarım falan.

TATLI HAYAT DİZİSİ HAKKINDA…

Türkan Şoray ve Haluk Bilginer’in oynadığı Tatlı Hayat dizisinin ilk bölümünün büyük bir kısmını izledim. Bir saatlik bir bölümdü. Son 15 dakika kala kapattım. Yabancı bir diziden uyarlamaymış. Belli oluyor zaten. Bir de daha kısa olsaymış daha da güzel olabilirmiş.

 

 

 

11 yorum:

  1. Spor ve belgesel kanalları dışında televizyonla aram pek iyi değil. Ben de yeni yıla kitap okuyarak girdim. Her sabah saat 5 gibi kalktığım için esneye-esneye kitap okudum. ☺️ Niyetim resim çalışarak yeni yıla girmekti fakat ayakta duramayacak kadar yorgundum.
    Çocuklar hakkında ki yorumlarınıza katılıyorum. Zorla niye yedirirler anlamış değilim. Yemiyorsa, yemesin.
    Kitapta olduğunu belirttiğiniz sevgi ve ilgiden yoksun bırakılan çocuklar gerçek hayatta öyle çok ki.
    Bu örneklerin çocuklar üzerinde ileriki yaşlarında travma yarattığını yanlış hatırlamıyorsam bir psikoloji kitabında okumuştum. Önemli olan çocuk sahibi olmak değil, onu nasıl yetiştirdiğindir.
    Güzel bir derleme yazısı olmuş. Emeğinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgesele denk gelirsem ben de izliyorum.
      O zaman yıl boyu kitap okuyacaksınız :)
      Zorla yemek yedirmenin bence de gereği yok.
      Çocuk yetiştirmek sanattır diye bir söz okumuştum bir yerlerde. O kadar doğru ki.
      Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yeni yılın kutlu olsun, mutlu, tatlı, keyifli geçsin:)))
    Ben de O Ses Türkiye'yi izledim, en güzel program oydu bence yılbaşı gecesi için:) Onur Buldu'nun şarkı seçimi için ben de aynı şeyi babama söyledim, neşeli, hareketli bir şeyler söylese çok daha güzel olabilirdi. Yılbaşı gecesi kimse hüzünlenmek istemiyor, adı üstünde eğlenceli bir şeyler olması gerekiyor:)
    Yeni yıla nasıl girersen öyle geçer diyorlar evet, uyumaman iyi olmuş:) Beyaz Show başlayacak diye biliyorum, umarım başlar, çok güzeldi:)
    Tatlı Hayat çok eski bir dizi, eğlenceliydi:)))
    Herkes anne baba olamıyor, olmamalı da. Çocuk yetiştirmek başka bir şey, bilinçli olmak gerçekten psikolojisinden anlamak gerekiyor. Sadece üstünü giydirip, karnını doyurunca anne baba olunmuyor. Bunu anlayan insanlar çok az ülkemizde maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu yıllar. Gönlünce bir yıl olsun :)
      Biz de O Ses Türkiye'yi izledik :)
      Muhtemelen tüm Türkiye, Onur Buldu'nun şarkı seçimi hakkında aynı şeyi düşündü.
      Uyumadım ve ayakta kaldım :)
      Beyaz Show'u özledik :)
      Tatlı Hayat, evet eski dizi ve eğlenceli :)
      Herkes anne ve baba olmamalı bence de.

      Sil
  3. Bazen hepimiz bir şeylerden beziyoruz. Bazen o ruh halinden hiç çıkamayacak gibi hissediyorum. Çocuğa zorla yemek yedirilmesi bence de doğru değil. Bir de gündüz vakti zorla uyutmaya çalışanlar var. Çocukken çok sinir olurdum öyle karışan akrabalara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz de var bu durum. Bazen ben de senin gibi bu ruh hali bitmeyecek mi diyorum. Akrabaların bu tür durumlarda illa söyleyecekleri bir şeyleri olur :)

      Sil
  4. Umarım hepimiz toparlarız :)
    Beyaz Show bence de başlasın :)
    Yarının travmalı yetişkinleri diye ne güzel açıkadın durumu.
    Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  5. İnsanların çocuk yapmaktaki motivasyonunu ben asla anlayamıyorum zaten. Yok yaşlanınca bana baksın falan filan. Ne bileyim üzerine böyle sayfalarca yazılabilir bir konu.
    Bence beyaz sırf gündemde kalmak için açıklama yapmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çocuğum yok. Hala evli bile değilim ne çocuğu :) Ama çocuk yapmak istesem bana baksın diye yapmazdım. Böyle düşünmezdim. Sadece baba olmak için, o güzel duyguyu tatmak için yapardım. Beyaz'ın stratejisi olabilir bak, haklısın.

      Sil
  6. o gece dizi izledim ve arada da güldür güldüre baktım güzeldiii şov :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz, O Ses Türkiye'yi izledik Deep. Reklam arasında da zap yapıp diğer kanalların yılbaşı programlarını izledik :)

      Sil