Powered By Blogger

18 Mart 2022 Cuma

Sessizce ev sahiplerini bekleyen evler...

     Kütüphaneden gelirken evleri düşündüm. Kim bilir nelere şahitlik ettiler. Şimdilerde boş olan, kimsenin olmadığı evleri düşündüm. Sessizce ev sahiplerini beklemedeler. 

ÇANAKKALE ZAFER’NİN 107’İNCİ YILI…

     18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yılını kutluyoruz bugün. Bu vatan için canını vermiş, şehit olmuş insanlarımızı minnetle anıyorum. Çanakkale türküsü o kadar güzel yazılmış ki. Her şeyi anlatmış. Her dinlediğimde hüzünleniyorum. Hem de gururlanıyorum. Vatanı için canından bile vazgeçmiş bir milletin evladı olduğum için.

sahiplerini bekleyen evler
Bir zamanlar içinde sesler olan şimdi boş olan evler

KİTAP SAYISININ AZLIĞI… 

     Kütüphaneye gittim kitap değişimi için. Giderken kar da yağmaya başlamıştı. Kar yağarken yürümek güzeldi. Kurt Kanunu, Küçük Ağa ve şiir antolojisi aldım. Kütüphanede eskisi gibi kitap çeşitliliği yok. Kitap bulmakta zorlanıyorum.

KİTAP MI YIĞMALI…

     Kütüphanede kitap seçmekte zorlanırken bir anda, “Ulan kitap sitelerinden sipariş verip, eve kitap mı yığayım illaki” dedim.

PORTAKAL HİKAYESİNİ OKUDUM…

     Sabahattin Ali’nin, Sırça Köşk kitabını okumaya başladı kardeşim. Onu okurken görünce ben de okumak istedim. Hikayelerden oluşan bir kitap. “Portakal” adındaki ilk hikayesiyle başladım okumaya.

NYGMA’DAN PUTİN VİDEOSU…

     Nygma’nın, Putin hakkında yaptığı videoyu izledim. Yine güzel bir video yapmış Nygma. Putin’in nasıl bir ortamda büyüdüğünü ve bugünlere nasıl geldiğini merak edenler için önerebileceğim bir video.

KEDİLERİN DIŞARIYI İZLEMESİ…

     Kedilerin, camdan dışarı izlemesini seviyorum. “İzleyip de ne anlıyorsunuz be mübarek hayvanlar?” Yağan karı izlemeleri de çok güzel. “Bu ne ola ki?”der gibiler izlerken.

    

    

16 yorum:

  1. eve kitap yığınca okumadığı kitaplar insanın üstüne üstüne geliyor :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle. Sen de kedi sahibi olursun gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Farklı kütüphane şansın varsa oraları dene bence.

    YanıtlaSil
  4. Evet, bazen enerjikler. Ama çoğu zaman uyku :)

    YanıtlaSil
  5. Hocam evler yeniyse sıkıntı yok, illa taşınan birileri olur:) Ama eski evlerin durumu sakat.. Yıkılmayı bekleyenlerin ise içler acısı:)

    YanıtlaSil
  6. Boş evler benim de dikkatimi çeker bazen. Yürüyüş yaparken denize yakın yerde bazı villalar boş, uzun süredir kimsenin yaşamadığı belli. Kim bilir ne zaman yapıldı, şimdi şehrin içinde kalınca güzelliğini yitirmiş gibi.
    Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
    Kütüphane büyük değilse aradığın bulunmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş evler, mahzun gelir her zaman bana. Amin. Gerçekten öyle. Küçük kütüphane bizim buradaki ve seçenek az.

      Sil
  7. Ahh Çanakkale Türküsü başka bir şey gerçekten. Onu dinleyip tüyleri diken diken olmayan da ne bileyim :(

    YanıtlaSil
  8. Eve kitap yığmak da çok şey olmayabiliyor, şahsen maratonda gibi hissediyorum kendimi yenilerini almak için daha çok okumam lazımmş gibi. :D

    YanıtlaSil
  9. Fotograftaki ev çok güzel.

    YanıtlaSil