Powered By Blogger

7 Eylül 2021 Salı

Blog yazılarıma yorum yapacaklara sesleniyorum...

     Birkaç gün önce baya uzun bir yazı yazmıştım. Beni takip edenler bilirler ki, ben genelde uzun yazı yazmam. Kırk yılda bir yazarım. İşte bu kırk yılda bir yazdığım yazılarımdan birine, yorum yapan arkadaşlarımdan biri, “Yorum yapayım ama hangisine yapayım? Yazıda o kadar çok konu var ki?” demiş. İlla her konuya yorum yapma mecburiyetinde hissetmeyin arkadaşlarım. Yazıdaki konulardan bir tanesine yorum yapsanız yeter. Kasmayın kendinizi.   

GECENİN BİR YARISINDA KİTAP OKUMA ZEVKİ…

     Bunu daha önce yazmış mıydım? İnanın hatırlamıyorum. O yüzden yeniden yazma ihtiyacı hissettim. Bir gece kalktım. Saat üç gibi. Tuvalete gittim geldim. Biraz sosyal medyada takıldım. Sonra biraz da kitap okudum. O saatte okuduğum kitaptan o kadar çok zevk aldım ki. Evdekiler uykuda. Mahalleli uykuda. Çıt çıkmıyor. Böyle bir ortamda kitap okumayı denemelisiniz.

TUTKUMUN YANINA PARA KAZANMAYI EKLEME…

     Adamın bir tanesi karavan almış ve yurdu dolaşmaya başlamış. Ama devamlı dolaşmakla olmuyor tabi. Para da kazanmak lazım. Onun da bir yolunu bulmuş. Karavanını aynı zamanda bir kafeye çevirmiş. Hem her yeri geziyormuş, hem de seyyar kafe olarak satış yapıp, parasını kazanıyormuş. “Adam gezme tutkusunun yanına seyyar kafeyi eklemiş. Acaba ben tutkumun yanına ne ekleyebilirim de para kazanabilirim?” diye düşünmeye başladım.

MASUMİYET MÜZESİ, DİZİ OLABİLİRMİŞ…

     Orhan Pamuk’un kitabı Masumiyet Müzesi’nin dizisi yapılabilirmiş. Ben kitabı yarıda bırakmıştım. Kitap, Yeşilçam filmlerini andırıyor. Aslında Yeşilçam filmlerini severim. Televizyonda ne zaman denk gelsem de izlerim. Ama nedense kitapta aynı tadı alamadım.

15 yorum:

  1. Gece kitap okumak zevkli ama geç saatlerde uykum gelir. :)

    YanıtlaSil
  2. Orhan Pamuk okuyamıyorum ama dizisini izlerim ve eminim başarılı bir şekilde ekrana yansıtırlarsa tadından yenmez hissiyatındayım :))

    YanıtlaSil
  3. Karavan kafe güzel fikir iş yapar mı?

    YanıtlaSil
  4. Hocam 3'te kitap okuma, üstelik uyanıp bunu yapmak gerçekten büyük başarı:)

    Karavan fikri de çok güzel ama gezmeye yetecek parayı kazanmak için harcayacağı zamanı ciddi olarak düşünürsek, çok mantıklı yada gerçekçi gelmedi kulağıma.. Kesin sponsor vardır o işin içinde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam öyle denk geldi :) Yoksa uyku çok tatlı :) Sponsor mantıklı :)

      Sil
  5. gece okursam uyuyamam artık, sabaha kadar okur bitiririm :)

    YanıtlaSil
  6. Keşke yapmasalar. Gözaltı morluklarına dikkat :) Ticari zeka ben de de yok :)

    YanıtlaSil
  7. Uyku düzenimin bozukluğunu da hesaba katarsam kitap okuma saatlerim bayağı değişti. Gece saat 1 ve 4 arası bazen 5 veya 6'ya kadar devam ettiği oluyor. Ve gerçekten insan kitaptan zevk alıyor. Ya da herkes uykuda olduğu için sessiz bir ortamda kitaptan verim alma durumu da denebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o saatlerde harika oluyor. Ama yine de uykunu düzene sokmaya çalış. Annem, gece uykusunun yerini gündüz uykusu tutmaz der :)

      Sil
    2. Furkân, 47.. Ayet: Size geceyi örtü, uykuyu bir istirahat, gündüzü de dağılıp çalışma vakti kılan O'dur.

      Anneniz haklı. Gece uykusunun yerini sadece gece uykusu tutar. 🤗

      Sil
    3. Anneler her zaman haklıdır değil mi :)

      Sil