Powered By Blogger

30 Temmuz 2020 Perşembe

Kişisel blog yazıları 1...


     Az önce Tv8’de MasterChef yarışmasını izledik. Özellikle Mehmet şef devamlı yarışmacıların yanına geliyor ve “Bilmem kaç dakikanız kaldı”, “Böyle devam ederseniz yetiştiremeyeceksiniz” gibi sözler söylüyor. Böyle acele ettirilen işlerde benim elim ayağım birbirine dolanır. Birde adam moralman çökertiyor yarışmacıları. Annem bile, “Bu adam çok acımasız” dedi.

     Beyhan Budak, YouTube videolarında güzel insan diye hitap ediyor ya izleyenlerine. İnsanın içi ferahlıyor, morali düzeliyor. Meğer insanlar olarak kendimize böyle güzel hitap edilmesine o kadar muhtaç kalmışız ki. Güzel insan derken onu sevecenlikle, “Ben senin yaşadığın sorunların farkındayım, rahat ol” tarzında söylüyor sanki. Zaten, “Kendine İyi Davran Güzel İnsan” diye de bir kitabı varmış.

11 yorum:

  1. 👍😊😇🙃 Doğru tespit ve aradaki fark.

    YanıtlaSil
  2. Başımda benimde biri, “ şu kadar süren kaldı, hadi çabuk, geç kalacağız” dediği zaman acayip panik ve uyuz oluyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Beyhan Budak sever misiniz bilmem ama videolarını izleyen birini görmek güzel. Kitabı da nokta atışlar yaparak hoş ve samimi bir dille sizinle konuşan güzel bir kitap.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyhan Budak'ı severim. Ama kitabını daha okuyamadım.

      Sil
  4. master chef deki yemekler süfer yaa. o dediğin adam da yarışmacılarda stress yapıyo ama sevimli yapıyo yani bence komik olsun diye yapıyo :)

    YanıtlaSil
  5. Kibarlığa, güzel söze hasret kaldık gerçekten. Dediğiniz gibi yarışma zaten stresli bir ortamken "yetiştiremeyeceksiniz, tabak çıkmayacak" gibi yorumlar duymak insanı iyice sinir eder, yapabilecekse bile yapamaz. Belki böyle sözler bazı insanları hırslandırarak motive eder ama bende kesinlikle ters teper :))

    YanıtlaSil