Powered By Blogger

28 Eylül 2019 Cumartesi

Murat Yıldırım'dan Kenan İmirzalıoğlu'na Kim Milyoner Olmak İster...


İÇİNDEKİLER

     ·      Tam Murat Yıldırım’a alışmışken.

     ·      Bilgi yarışması için en uygun format: Kim Milyoner Olmak İster’dir.

     ·      Yeni sunucuyu kısa sürede açıkladılar.

     ·      Kenan İmirzalıoğlu programı sunabilir mi?

     ·      Bilgi yarışması sunan sunucunun bilgili olanı makbuldür.

     ·      Murat Yıldırım gibi Kenan İmirzalıoğlu’da oyunculuğa dönmek isterse.

     ·      Şansa bak ki soracağı ilk soru 1 milyonluk soru olacak.

İKİ İŞİ BİR YÖNETEBİLİR ZANNETMİŞTİM…
     Kim Milyoner Olmak İster’den Murat Yıldırım ayrılmıştı biliyorsunuz. Ayrılma nedeni olarak yeni bir diziye başlamasını gösterdi. Daha doğrusu bir oyuncu olarak yeniden ekranlara dönmeyi istedi.

     Bu çok normal. Asıl mesleği zaten sunuculuk değil. Bir gün bu olacaktı zaten. Ama ben dizi ve yarışmayı aynı anda yürütebilir diye düşünmüştüm. Yanılmışım.

Kim Milyoner Olmak İster
Foto kaynak:diziseti.tv

TAM MURAT YILDIRIM’A ALIŞMIŞKEN…
     Kendisine alışmıştık. Yavaş yavaş programla özdeşleşmişti. Selçuk Yöntem’de de böyle olmuştu. Tam sunucuya alışmışken gitmişti. Şimdi de aynı şey Murat Yıldırım’da oldu. Gerçi Murat Yıldırım ilk başlayacağı zaman programı sunup sunamayacağına dair aklımda soru işaretleri vardı.

     Nedense kendisini de pek hazzetmezdim. Ama bu programla kendisini sevdiğimi söyleyebilirim. Programı başarıyla sundu. Belki yıllar sonra bu başarısından dolayı tekrar Kim Milyoner Olmak İster’e dönebilir. Ya da Selçuk Yöntem gibi başka bir yarışma programı sunabilir.

BİLGİ YARIŞMASI İÇİN EN UYGUN FORMAT: KİM MİLYONER OLMAK İSTER’DİR…
      Ama Kim Milyoner Olmak İster gibi olabilir mi? Orası muamma. Selçuk Yöntem’de gitti, Fox’ta bir yarışma sunmaya başladı. Oda Kim Milyoner Olmak İster’in başka bir versiyonuydu. Ne oldu peki? Artık devam etmiyor sanıyorum.

     Şu bir gerçek ki: Bilgi yarışmalarının ilk başlangıcı ve babası Kim Milyoner Olmak İster’dir. Bilgi yarışması için en uygun formattır. Bu zamana kadar bilgi yarışmaları içinde bunun kadar tutan başka bir format da olmamıştır. O yüzden başka bir bilgi yarışmasının tutması kolay değildir.

     Ve yine bu tutan formatı nedeniyle Kim Milyoner Olmak İster yarışması yayınlanma süresi bakımından rekorlara doymayacaktır. Bilmem kaç yıllar boyunca devam edecektir.

YENİ SUNUCUYU KISA SÜREDE AÇIKLADILAR…
     Murat Yıldırım’dan sonra programı kim sunacak merakı başlamıştı. Atv bu meraka kısa zamanda cevap verdi. Ben yine sürüncemede kalır diye düşünüyordum. Ama bu sefer erken davrandılar. Kısa sürede Kenan İmirzalıoğlu’nu açıkladılar.

     Murat Yıldırım gibi kendisini de pek hazzettiğimi söyleyemem. Neden hoşlanmıyorsun derseniz ona da belli bir cevabım yok. Belki bu yarışma sonrası kendisine olan bakışım da değişir.

Kim Milyoner Olmak İster
Foto kaynak: haberport.com

KENAN İMİRZALIOĞLU PROGRAMI SUNABİLİR Mİ?
     Kenan imirzalıoğlu’lu ilk gösterimleri gördük Atv’de. Bence güzel bir fragman hazırlamışlar. Takım elbisesini giyerken falan. Her şey buraya kadar güzel. Peki programı sunabilecek mi? Elbette bir şekilde sunacaktır. Burada önemli olan seyirciye kendini kabul ettirebilecek mi? Değerlendirme yapmak için ilk programı izlemek lazım.

     İlk program için çok yakında dendi fragmanda. Herhalde ekim ayında başlar. İlk programdan yapar ya da yapamaz demek insafsızlık olur, ön yargı olur. Ama en azından ip uçları yakalamak açısından iyi olur. Yarışmacıya yaklaşımı, bilgisi vs. Bunlar önemli detaylar olacak.

BİLGİ YARIŞMASINI SUNAN SUNUCUNUN BİLGİLİ OLANI MAKBULDÜR…
     Mesela Murat Yıldırım bilgi konusunda baya iyiydi. Yarışmacının bilemediği bir sorudan sonra hemen açıklama yapardı o soru hakkında. Şundan böyle olmuştu, bu nedenle böyle oldu gibisinden. Adam boş adam değildi yani.

     Bu yarışma açısından boş adam değildi diyorum. Yoksa bir kişi bilgi yarışmasından hoşlanmayabilir. Çok bilgili olmayabilir. Ama bilgi yarışması sunan bir kişiden bilgi sahibi olması beklenir. Hele çok bilgili olursa çok çok iyidir.

     İşte bu noktada Kenan İmirzalıoğlu bilgi konusunda nasıl? Merak ettiğim noktalardan birisi bu. Normal hayatında Kim Milyoner Olmak İster’i izler miydi? Genel kültüre meraklı mıdır? Merakı ve ilgisi olmasa bu teklifi kabul etmezdi herhalde.

     Sadece para için bu teklifi kabul edecek biri değil diye düşünüyorum. Tamam, kendisinden pek hoşlanmıyorum ama. Şimdi doğruya doğru. Şöhret, para olaylarını çoktan aştı.

     Daha yeni yeni bu sektöre giren biri olsa neyse. O zaman sadece para için diyebilirdik. Ama Kenan İmirzalıoğlu için bunu söyleyemeyiz.

MURAT YILDIRIM GİBİ KENAN İMİRZALIOĞLU’DA OYUNCULUĞA DÖNMEK İSTERSE…
     O zaman bir sunucu değişikliği daha olacak. Çünkü bu adamlar oyuncu adamlar. İnsan çok sevdiği mesleğini yapmayı özler. Gün gelecek Kenan İmirzalıoğlu’da tekrar oyunculuğa dönmek isteyecek. Oda dizi ile sunuculuğu aynı anda yürütemeyeceği için programı bırakmak zorunda kalacak.

     Sonra yine sunucu ara. Ama belki şu olabilir: Dizi yapmadan yaz aylarını film yaparak geçirirse bu olabilir. Hem oyunculuğunu yapmış olur hem de yarışmayı sunmaya devam eder.

     Ama her yaz kesin film yapacak diye de bir şey yok. İyi proje gelecek mi bakalım.  Bu tür oyuncular film seçerken ince eleyip sık dokurlar. Bence de en güzelini yaparlar. Abidik gubidik filmde oynayacağına hiç oynama daha iyi.

     Kaliteli ve iş yapacak film de her zaman insanın kapısını çalmaz. O zamanda her yaz film işi suya düşer. Diyelim ki istediği tarz filmlerde oynadı. Peki bu sefer de sadece filmlerde oynamak kesecek mi kendisini? Ya dizi ortamını yeniden solumak isterse?

      O zaman iş yine çıkmaza girer. O zaman yine yarışmayı bırakmak zorunda kalır. Yani neresinden tutarsan elinde kalan bir durum. En fazla iki yıl yarışmayı sunup tekrar oyunculuğa döner gibi.

     Acaba Atv anlaşma yaparken şu kadar yıl için diye mi anlaşma yapıyor? Yoksa iki taraf ne zaman isterse anlaşmalı olarak program ayrılma üzerine konuşuluyor ve ayrılıyorlar mı?

     Murat Yıldırım’da süre belirlediyseler bile Kenan İmirzalıoğlu’nda belirlememişlerdir diye düşünüyorum. Çünkü bu zaten oyuncu. Bir gün bu da gider diye düşünmüşlerdir. Tabi detayları bilmiyoruz. Anlaşmaya ilişkin herhangi bir haber okumadım. Bizimkisi sadece varsayım.

ŞANSA BAK Kİ SORACAĞI İLK SORU 1 MİLYONLUK SORU OLACAK…
     Bir önceki sezondan bir yarışmacı kalmıştı. Tam da 1 milyonluk soruda süre yetmemiş ve program orada bitmişti. Ve 1 milyonluk soru bir sonraki sezona kalmıştı.

     Kim derdi ki o beklenen soruyu Murat Yıldırım değil de Kenan İmirzalıoğlu soracak diye. Bu arada o yarışmacı içinde kötü olmuş. Hadi bir program sonrası neyse, gelecek sezona kalması sıkıntı.

     Bu gibi durumlarda bir an önce olsa da bitse deriz. O baskıyı kaldıramayız. Birde o yarışmacının yerine kendinizi koyun. Kim bilir yaz ayı nasıl geçmiştir onun için?

     Belki bu durumu avantaja da çevirmiş olabilir. Çıkabilecek sorulara çalışmıştır. Programda Kenan İmirzalıoğlu soracaktır bunları. Nasıl bir süreçten geçmiş bizde yarışmacının ağzından birebir duyacağız.

     Hani adam birkaç yarışmacıyla bir programa ısınsaydı. Kafadan 1 milyonluk sorudan başlamak nedir. 1 milyonluk soruyu sormayı ve o dakikaları aslında Murat Yıldırım harika yönetirdi. Bu işin hakkını veren bir sunucu olarak.

     Kenan İmirzalıoğlu bakalım 1 milyonluk soruyu nasıl soracak ve o dakikaları nasıl yönetecek?




4 yorum:

  1. ay yaa kıvanç tatlıtuğ, çağatay ulusoy, can yaman sunsaydı yiaa :)

    YanıtlaSil
  2. Kenan iyidir, o kadar diyeyim. İyi oldu iyi...

    YanıtlaSil