Powered By Blogger

12 Ağustos 2018 Pazar

Günde 100 sayfa kitap okuyabilir misiniz?


                               kitap okumak
     
     Günde 100 sayfa kitap okuyabilir misiniz? Ya da okuyor musunuz? Kitap blogları muhakkak okuyordur. Ama ya bizler? Bir edebiyat sitesinde bununla ilgili bir yazı gördüm. Adam bunu alışkanlık haline getirmiş. İmrenerek okudum. Günde 100 sayfa kitap okumak düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor. Ama gelin görün ki bunu yapmak zor. İşten eve yorgun argın geliyorsun. Bırak 100 sayfayı, 20 sayfa okusan öp de başına koy. Bak bu 100 sayfa okuma işini hafta sonları yapabiliyorum. Mesela bugün. Geçen haftadan beri İblis kitabını okuyorum. Hafta içi hiç bakamadım. Bugün tatildim. Bir 100 sayfa daha okudum. Zaten kitabın da artık son 100 sayfası. Yarın yorgun olmazsam 100 sayfa okuyup kitabı bitirmek istiyorum. Günde 100 sayfa kitap okumak hakkında sizin görüşleriniz nedir? Hemen aşağıdan yorumlar bölümüne yazabilirsiniz.


Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/photo-of-black-sunglasses-beside-ceramic-mug-1013481/

28 yorum:

  1. Kitap blogu yazıyorum ayrıca instagramda bookstagram olma yolunda ilerliyorum. Bir süre önce okuma çemberi oluşturalım 15 günde 1000 sayfa okuyalım diyerek bir arkadaş etkinlik başlatmıştı. O zaman okur muyuz okuyamaz mıyız diye düşündük. Başlayalım dedik. Şimdi çok rahat 100 sayfa okuyorum. Ama bazı kitaplar akıp giderken bazıları oku oku bitmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın akıcı olması okumayı baya kolaylaştırıyor ya :)

      Sil
  2. El işlerim yüzünden biraz zor oluyor, bazı geceler ise 20-30 ancak sayfa okuyorum ben de Çocukların yanına şehir dışına çıktığım da daha seri okuyorum bir kaç günde bitiriyorum. değişiyor işte:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. nicelik değil nitelik önemli. bazı günler durup okuduklarınızı analiz etmelisiniz. analiz edebileceğiniz, anlayabileceğiniz kadarını okumalı.

    YanıtlaSil
  4. Ben her gün en az 150 sayfa okuyorum. Hafta sonu ikinci kitabı yarıladım neredeyse ve 600 sayfadan fazla okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah :) Boşuna Beyda'nın Kitaplığı değil yani :)

      Sil
  5. Tek bir kitaptan değil de, toplamda bir gün içerisinde sanırım 100 sayfa civarı okuyabiliyorum. Tek bir kitap okumak bazen sıkıcı olabiliyor, benim tavsiyem 2-3 kitabı birlikte sürdürmek. Canınız o gün hangisini okumak isterse onu okuyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 kitabı aynı anda okumayı denemek istiyorum ilk fırsatta.

      Sil
  6. Günde 100 sayfa okumak zor. Ben aylar önce her gün 50 sayfa okuyacağım diye bir karar almıştım ama şu an maalesef uygulayamıyorum. Biraz disipline etmem gerek sanırım kendimi

    YanıtlaSil
  7. Ben de okuyamıyorum 100 sayfa. Ama hızlı okuma tekniklerinin faydası olduğunu söylüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı okuma tekniğini bir türlü öğrenemedim. Hızlı okumaya çalıştığımda bir şey anlayamıyorum.

      Sil
  8. Her gün yüz sayfa okumak benim için hayal. Keşke okuyabilseydim. Bu benim kitaplara az zaman ayırdığım için değil, yavaş kitap okuyan biri olduğum için. Bir kitabı beğenerek okursam, kolay kolay okuduğum satırları unutmam. Okuduğum kitaplar hakkında düşünür kafa patlatırım. Bu da yine okuma hızımı düşüren nedenler arasındadır.

    YanıtlaSil
  9. Ben sayfa olarak değilde bölüm olarak okuyorum. Romanlarda falan bölümler oluyorya hani, tek seferde üç, dört bölüm okuyup o şekilde ara veriyorum.

    YanıtlaSil
  10. Eski ismiyle melonika olarak, evet okuyorum.
    Alışkanlık haline geldiği zaman el gidiyor, göz okuyor.
    Ancak bu her kitap için geçerli değil. 2 saatte 100 sayfa roman okurum, ancak siyaset tarih gibi ciddi kitaplarda bu oran yarıya düşer. Gibi gibi...

    YanıtlaSil
  11. Hızlı okumak bana göre pek faydalı değil. Sindire sindire okunmalı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu yoğunluğu olan kitaplarda yavaş yavaş hissede hissede okumak güzel oluyor

      Sil
  12. Şöyle bir yazım var belki okuma alışkanlığı için sizlere fikir verir.
    https://candirgen.com/her-gun-en-az-kac-sayfa-okumaliyiz/

    YanıtlaSil