Powered By Blogger

15 Temmuz 2018 Pazar

İnstagram'ı yönetenleri kutlamak lazım...


     Herkes bunu konuşuyor. “İphone bile fiyatları arttırmış” diyorlar. Bu artışın ülkemizdeki Dolar artışı ile alakası var mı, yoksa İphone’un bağımsız aldığı bir karar mı, onu öğrenemedim. Ama 1000 liraya kadar zam gelmiş diyorlar. Arkadaşlarla bu konuyu konuşurken, “Bende İphone X alacağım ama 3 sene sonra” dedim.

     2018 Dünya kupası şampiyonu Fransa oldu. Benim gönlüm Hırvatistan’dan yanaydı. Yarı final maçında vakit geçirmek için topu korner direğinin oralarda saklamalar. Yok, topu alıp başka tarafa atmalar. İyice gıcık kaptım. Bu yüzden Hırvatistan’dan yanaydım. Ama anlaşıldı ki bu turnuvada Fransa ile baş edebilecek bir takım yokmuş. Sezar’ın hakkı Sezar’a şimdi.

     Yine final maçı ile ilgili bir not daha. Hırvatistan gol atmış. Beraberliği yakalamış, teknik direktörü hiç sevinmiyor. Adamda ne hoplama ne zıplama var. Öyle put gibi duruyor. Abi bu neyin kasıntısı. Bu maçta takımının attığı gole sevinmeyeceksin de hangi maçta atılan gole sevineceksin.

İnstagram

     İnstagram durmuyor durmuyor. Yeni bir özellik daha ile gündemde. Bu özelliği Bana Soru Sor. Çektiğimiz hikayelerde Bana Soru Sor kutucuğundan o kişiye soru soruyorsun. Soru, mesaj olarak kişiye gidiyor. İnstagram ilk meşhur olmaya başladığı zamanlar, “Bu tutmaz” dediğimi hatırlıyorum. Ama aldı yürüdü. Her gün de büyümeye devam ediyor. İnstagram’ı kim yönetiyorsa kutlamak lazım. Devamlı bir yenilik peşindeler. Böyle olmalı zaten. Ben devamlı yenilik peşinde koşan insanları severim.

     Dün akşam kanal D’de Amansız adında bir film vardı. Tanıtımını gördüğümde, “Her zamanki gibi sıradan bir Çin filmi herhalde” demiştim. Dün akşam tam başlangıcına denk geldik. “Bir bakalım” dedik. Sardı. Filmi merakla izledik. Kanal D’nin yayın akışında film resiminde İp Man 3 yazıyor. Peki filmi niye Amansız diye çevirdiniz be mübarekler? İp Man ismini çok duydum. Ama hiç bugüne kadar bakmamıştım. Ama dedim ya beni baya sardı. Aşk var, Eşe sadakat var, mütevazilik var. Ve tabi karate var. Onlar filmde yaptıklarına başka bir isim ile adlandırıyorlar. Adı aklımda kalmadı. Vinçu mu gibi bir şeydi herhalde. Film önerisi isteyenlere duyurulur.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/white-ipad-159435/

8 yorum:

  1. İp Man 1 ve 2'yi de izlemenizi tavsiye ederim. Hayranı olduğum filmlerden bir tanesi İp Man. Amansız diye çevirirken neyden esinlendiler acaba, komik bir çeviri olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta bende bakmayı düşünüyorum. Çeviriye gelince nedenini bende çözemedim. Ama muhakkak parasal bir durum vardır :)

      Sil
  2. Yıllar önce Star tv nin ilk yıllarında bir dizi vardı.. "çocuklarla evlilik".. haha..çeviriye bak. ne medem bişey bu diye izlememiştim.
    aradan bir kaç yıl geçtikten sonra dizi başka bir kanalda yayınlandı.. bu sefer evli ve çocuklu ismiyle.. o yüzden çeviri önemlidir. baştan savma yapılmaz.
    Amerikan filmlerindeki "heeyyy adamın, bu kahrolası , lanet şeyde nedir? şeklindeki bir çeviriyi saymıyorum bile.. haha..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telif gibi bir sorun olabilir. Mantıklı açıklama olarak aklıma anca bu geldi. Star'ın olayı şimdi olsa yer yerinden oynardı. "Heyyy adamım" ile başlayan cümlenin Türkçe'sini öğrenmemiş olsaydık da olurmuş :)

      Sil
  3. Dünya Kupası'nda final Belçika-Hırvatistan maçı olmalıydı. Kesinlikle hak eden iki takımlardı.

    İp Man efsane filmdir. Ama çeviri olmamış. Bu çeviri konusunda bazen çok saçma şeylerle karşılaşıyoruz. Bazı yerlerde ise "Büyük Usta" diye geçiyor film. 1. ve 2. filmlerini de izlemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunlarıyla sempati toplayan iki takımdı Belçika ve Hırvatistan. Hırvatistan hiç de direnç gösteremedi be kardeşim. 1 ve 2 izleyeceğim kardeşim.

      Sil
  4. İp Man, ne zaman Kanal 7'yi açsam çıkar. Amansız diye çevirmeleri saçma olmuş. İnsan İp Adam der değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ben kanal 7'de hiç denk gelmedim ya :) Devamlı hint dizisi var.

      Sil