Powered By Blogger

4 Nisan 2018 Çarşamba

Baştan savma iş yapmak bizim işimiz...


     Baştan savma iş yapmak, bizim ülkenin genlerinde var abi. Bu ülkede kimse işini doğru dürüst yapmıyor. Bir insan işini niye doğru dürüst yapmaz. İşini sevmediği için mi? Yoksa ülkedeki herkes böyle davrandığı için mi? Belki adam işini doğru dürüst yapacak. Ama içinden, “Bir enayi ben miyim lan? Herkes kaytaracak ben mi yapacağım?” diyordur. 

Baştan savma iş yapmak

     İşini hevesle yapmaya başlayanların bile bir süre sonra o hevesleri son buluyor. Onlarda sisteme uyuyorlar. Vatandaş da bunu kabullenmiş. “Burası Türkiye” deyip geçiyor. Bu iş düzelmez. Çünkü böyle diyen vatandaşın kendisi de aynı vurdumduymazlığı yapıyor. Baştan savma iş yapmak, nesilden nesile aktarılan bir davranış olacak bu gidişle.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-architect-blueprint-business-416405/

10 yorum:

  1. Maalesef tam anlamıyla artık böyle oluyor.İşini doğru dürüst yapan çok az kişi kaldı.Zamanla onlar da yok olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de yok olmuştur. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Aslinda bu bize ozgu bir durum degil. Akdeniz insaninin genlerinde var. Ayni durumu Yunanlilarda, İtalyanlarda da hatta kismen İspanyollarda da gorebilirsiniz. Akdeniz insaninin kani sicak, aceleyle bir an once bitsin istiyor ya da hic baslamak istemiyor.

    YanıtlaSil
  3. Eski çalışkanlığı ile anılan Türk milleti artık yok maalesef. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh çok eskilerde kaldı hocam. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bence insan sevmediği işi baştan savma yapıyor, yaptığı işi seven ve yaparken zevk alan insan bence baştan savma yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiği işte çalışamayanlar durumu ayrı bir sorun zaten kardeşim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Çocukluktan itibaren savsaklayarak büyüyoruz. Çocuğun etrafta gördüğü büyükler savsaklayınca çocuk da büyüyünce savsaklıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rol model olan büyükler böyle olunca gelecek nesilden farklı bir tavır beklenemez ki zaten. Yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

      Sil