Powered By Blogger

23 Şubat 2018 Cuma

Şarkıyı radyodan mı, Youtube'dan mı dinlemek?

Ben şarkı dinleyeceksem şu an yaptığım gibi açarım radyomu radyodan dinlerim. Genelde de ya Süper fm ya da Pal fm dinlerim. Benim tarzıma yakın radyolar bunlar. Son dönemde Pal fm’e ağırlık verdim. Çünkü Süper fm beni sıkmaya başlamıştı. Yahu biri bir şarkı yapmış. Her yerde o şarkı çalıyor. Tutmuş o şarkıyı çalmıyor da daha önceki şarkılarından birini çalıyor. Niye abi? Ne gereği var ki? Ben zaten günceli takip etmek için radyo dinliyorum. En son hangi şarkılar çıkmış? Youtube’dan devamlı aynı şarkıları dinlediğin zaman yeni şarkılardan haberin olmuyor tabi. 

     Hem aynı şarkıyı tekrar tekrar dinlemek de istemiyorum. Bir zaman sonra o şarkıdan iyice sıkılmaya başlıyorum. Halbuki o şarkıyı ilk dinlediğimde beni çok etkilemişti. Neredeyse o şarkıyı bir daha hiç duymak istemiyorum. Beni derinden etkilemiş bu şarkının sonradan gözümde böyle bir pozisyona gelmesini istemem. O yüzden radyoda ne zaman denk gelirsem o zaman dinliyorum. Şarkının tadını çıkarıyorum.

radyo dinlemek

     Mesela Buray’ın Sahiden şarkısı ilk dinlediğimde kalbimden vurmuştu beni. “Bu nasıl bir şarkı böyle?” demiştim. Adeta beni sarsmıştı. Şimdi bu şarkıyı Youtube’dan defalarca dinleseydim iyice bıkacaktım. Bir daha Sahiden şarkısını orada burada duyduğumda da hiç zevk almayacaktım. 

     Radyo dinlemek demişken. Ben Düzce’de yaşıyorum. Ama Düzce’min hiçbir yerel radyosunu dinlemiyorum. Daha önce hiç duymadığım şarkıcıların şarkılarını çalıyor. “Bu ne be?” deyip bir daha hiçbir yerel radyoyu dinlememeye karar verdim. Bu bahsettiğim sadece bir radyo da değil. Hepsi böyle. Geçen serviste gelirken yerel radyolardan birini açtılar. Yine böyle adını sanını duymadığım bir şarkı çalıyordu. “Acaba bunlar bu şarkıları çalmak için para falan mı alıyorlar?” diye düşündüm. Çünkü başka türlü bu şarkılara katlanılmaz. 

     Hiç mi bu radyonun sahipleri radyolarını dinlemiyorlar? Adam bir açar dinler. “Bizimkiler ne çalıyor acaba?” diye merak etmiyorlar mı? Radyo dinlemek hakkında bir yazı yazmanın zamanı gelmişti. Daha önce de bu konu ile ilgili yazdım diye hatırlıyorum. Ama bu kadar detaylı değildi. Sizler ne dersiniz radyo dinlemek hakkında?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/vintage-radios-4624/


6 yorum:

  1. Eski bir radyo dj olarak şunu söyleyeyim telif hakkı meselesi var. Her şarkıyı çalamıyorsun. Bu nedenle de şarkılar radyolara göre değişiklik gösterir. Yasaklı şarkı meselesi yani😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski bir dj olduğunu bilmiyordum :) Bir zamanlar bende radyoculuk yapmak istemiştim. Ama olmadı. Demek tanımadığım şarkıların çalınmasının sebebi buymuş :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben de bu ara Pal Nostalji'yi dinliyorum; eskiyen ama güzel şarkıları çalıyorlar :) Neşeli sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pal Nostalji bu aralar baya popüler oldu. Düşünen çok iyi düşünmüş :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Kaliteli müzik yayını yapan o kadar az radyo istasyonu var ki! Hepsi otomatik listeleri hazırlayıp dayıyorlar kulağımıza. YouTube'dan dinlemeyi de sevmiyorum. En güzeli kendi listemizi oluşturmak :D

    YanıtlaSil