Powered By Blogger

14 Mayıs 2023 Pazar

Oyumu kullandım ve seçimdeki son durum...

Güne seçim heyecanı ile başladık. Kahvaltımızı yaptık sonra 11.00 gibi oy kullanmaya gittik. Oy kullanmaya gitmeden önce televizyonda izledim. Diğer seçimlere göre sabah oy kullanmada bir yoğunluk varmış. Bunu duyduğuma sevindim. Ne kadar fazla kişi oy atarsa o kadar iyi.

DEĞİŞİM GÖSTERGESİ DEĞİLMİŞ…

Şunu da duymuştum: “Katılım yüksek olduğunda bu halkın bir değişim istediğinin bir göstergesidir” diye. Ama şu an için öyle bir değişim olmadı. Yazının sonunda tekrar değineceğim buna.

ÇARŞAF GİBİ OY PUSULASI…

Oy kullanacağımız liseye gittik. Kalabalıktı. Herkeste bir heyecan vardı. Oy atacağımız sınıfın önünde kuyruk vardı. Bir beş dakika bekledik. Sonra oyumuzu kullandık. Milletvekili oy pusulası çarşaf gibiydi. 4 ya da 5 defa katladım. Evet kısmı üste gelecek şekilde. Cumhurbaşkanı oy pusulasında da evet kısmı yani mührü vurduğum kısmı üste getirdim. Sırt sırta koydum zarfın içine. Oyumu kullandım.

DÖNÜŞTE MEZARLIĞA UĞRADIK..

Okuldan dışarı çıktığımda oyumu kullanmanın huzuru vardı. Artık akşamı bekleyebilirdim. Oy kullanmaktan dönerken mezarlığa uğradık. Anneannemin mezarını ziyaret ettik. Mezarlık o kadar sessizdi ki. Oysa az önce oy kullandığımız okulda bir hengame vardı.

KABİR HALKINA SELAM VERMEK…

Biz oradayken bir aile daha geldi. Anne-baba ve iki çocuk. Kadın ve adamı, çocukların anne/babası zannettim. Ama küçük kızlar, dayı diye konuşuyorlardı. Gerçek dayılarından mı bahsediyorlardı yoksa geldikleri kişi dayısı mıydı anlamadım. Adam sakallıydı. Cübbeli Ahmet gibi bir sakalı vardı. Mezarlığa girerken, “Selamün aleyküm kabir halkı. Bir gün de biz de buraya geleceğiz” dedi. Elbette bir gün bizim yolumuz buraya düşecek. Gelelim seçim akşamına.

CUMHURBAŞKANI HALA ÖNDE YARIŞTA…

Bu yazıyı yazarken saat 22.10 geçiyor. Anadolu Ajansı sonuçlarına göre Erdoğan %50’ye, %43 önde götürüyor seçimi. Hani sandığa giden sayısı çok olunca bu bir değişime işaretti. Ama Erdoğan’a helal olsun. Bunca şey oldu, deprem, Kızılay, enflasyon, ekonomi vs. Buna rağmen hala bu oyu alıyorsa benim diyebileceğim bir şey yok. Erdoğan’a oy atanlar acaba neyi görüyorlar da ben göremiyorum. Erdoğan kazandıktan sonra kimse çıkıp da ekonomiden, geçim sıkıntısından bahsetmesin. Demek ki halkımız halinden memnun. Seçim ikinci tura kalacak gibi görünüyor. İkinci turda kesin Kılıçdaroğlu kazanır diyemem. Bu şartlara göre Erdoğan kazanırsa hiç sürpriz değil.

16 yorum:

  1. Kabir halkına selam vermek lâzım derler evet.

    RTE tekrar kazanırsa dediğin gibi kimsenin ses çıkarmaması gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabir halkına selam vermeyi alışkanlık haline getirmek lazım aslında abi. İkinci turda da kazanacak gibi.

      Sil
  2. bu sonuçlar erdoğan için de kılıçdaroğlu için de sürpriz olmuştur herhalde. halk şimdilik ikisine de hayır demiş gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar , yazınızı çok beğendim . Benim gibi yazılar yazdığınızı fark ettim . Ben de yeni bir blog yazarıyım . Blog hesabıma bakabilirsiniz =koycegizli Zeynep
    Sizin yazılarınızı takip edeceğim . Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Zeynep. Çok teşekkürler yorumun için :)

      Sil
  4. Teşekkürler . Yazınızdan çok etkilendim . Benim de yeni bir blog hesabım var ona bakabilirsiniz . Koycegizli Zeynep

    YanıtlaSil
  5. Oy pusulası gerçekten bayağı büyüktü ve katlamak zor geldi bana:) Seçim günü gece saat 2'ye kadar sonuçları takip ettim, ilk defa bir seçimi bu kadar merak ettim, ikinci tura kalacağı belliydi bence. Artık siyaset konuşmaktan da, dinlemekten de yoruldum. İki hafta sonrası için de umarım her şey hayırlı olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz zorlandık katlarken galiba :) Bana bir ara ilk turda bitecek gibi geldi. Hepimiz yorulduk siyaset konuşmaktan. Amin hayırlısı olsun millet için :)

      Sil
  6. gerçektden de çarsaf gibi pusulaydı :)))))

    YanıtlaSil
  7. Kabir halkına selam vermeyi adet haline getirmeliyiz, bence de.. Sadece insanların değil tüm canlıların gideceği tek yer orası.. Şimdiden hayırlı cumalar.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek gerçek orası şu dünyada. Hayırlı cumalar :)

      Sil
  8. pek çok giden memnun ki yerinden diyesi geliyor insanın tabii o bunun için yazılmamış ama, bu kadar oy veren var demek ki bu halk pek memnun halinden. Zaten muhalif adaya da muhaliftim de neyssee... Kendimizde beklentimiz kalmadıydı ya, evladımı küstürdüler bu ülkeye, o sebepten iktidardakine de, suskun muhalefete de hepsine kızgınım. Doktor da dövmekle övünenleri gördükçe hiçbir şeyi anlatmaya uğraşmamaya karar veriyorum. Yine de son kez oy kullanmak için bu pazar günü gideceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhalif olana ben de muhaliftim. Sağ olsun sayesinde kaybedildi seçim. Ekrem ya da Mansur olsaydı belki bir şans olabilirdi.

      Sil