Powered By Blogger

24 Aralık 2022 Cumartesi

İşte bu yazarları ilk defa okuyorum...

Bir cuma akşamından merhaba millet. Bugün kütüphaneden kitap değiştirdim. Daha önce aldığım üç kitaptan sadece Bir Akşamdı kitabını bitirebildim. Diğer iki kitabı yarıda bıraktım. Bugün aldığım yeni kitaplara gelirsek: Ölmeye Yatmak, Ayaşlı ile Kiracıları ve Yolcu Nereye Gidiyorsun adlı kitaplar. Bu üç yazarın, ilk defa kitaplarını okuyacağım. Adalet Ağaoğlu, Memduh Şevket Esendal ve Samiha Ayverdi bu yazarlar. Hangi yazarlar bana hitap edecek bakalım.

DÜNYAYA BİR DE BU AÇIDAN BAKAN VARMIŞ…

Bir Akşamdı kitabından dikkatimi çeken bir cümleyi sizlerle paylaşmak istiyorum: “Şu dünyada hiçbir şey olmak istemez ve ancak bu türlü düşünenlerin bir şey olduklarına kanidir.” Bir şey olmak için hiçbir şey olmamak. Enteresan bir bakış açısı.

ARKA SOKAKLAR YOKSA JURASSIC WORLD VAR…

Normalde cuma akşamları kanal D’de, Arka Sokaklar’ı izlerdik. Ama diziye ara verilince cuma akşamlarımız boş kaldı. Show TV’de, Kızılcık Şerbeti’ni izliyorduk yokluktan. Bu akşam kanal D’de, Jurassic World’e denk geldik. Onu izledik. Dinozor efektleri gerçekçi gelmedi bana. İlk filmlerdekiler daha gerçekçiydi. Teknoloji ilerledikçe daha sahici olacağına daha kötü olmuş.

BİR AKŞAMDI KİTABINA 5 ÜZERİNDEN KAÇ PUAN VERDİM?

Peyami Safa’nın, Bir Akşamdı kitabını bitirdim. Eve tıkılıp kalmış ve hayatı yaşamak isteyen bir kızımız var. Ama hayatı yaşamak nasıl bir şeydir? Hayat nasıl yaşanır? Kitap boyunca bu sorunun peşinden gidiyoruz. Çok aman aman bir roman değil. Okunur mu okunur. Bu gibi durumlarda kitaba notlamak daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kitaba notum: 5 üzerinden 3’tür.

TİVİTLERİN ALTINDA NEDEN GÖRÜNTÜLENME RAKAMLARI YAZIYOR?

Artık her tivitin altında ne kadar görüntülendiği de yazıyor. Tamam da niye? Bunun mantığını çözemedim. Reklamverenler için bir kolaylık mı bu? “Şu tivit daha çok görüntülenmiş. O zaman bu hesapla reklam anlaşması yapalım” desinler diye mi?

İSTANBUL’A YERLEŞİR MİYİM?

Bir arkadaşım İstanbul’a yerleşmeyi düşünüyor. Şimdilerde İstanbul’da iş bakıyor. Eğer istediği gibi bir iş bulabilirse oraya taşınacak tamamen. Bana da teklif etti. “Sen de yerleşsene İstanbul’a” dedi. “Ben büyük şehirde yapamam. Alışmışım Düzce’nin küçüklüğüne” dedim.

 

12 yorum:

  1. Biz de İstanbul'u terkedip küçük bir kasabaya taşınalım diyoruz ailecek. Taşı toprağı beton olmuş bir şehir zamanla boğucu gelmeye başlıyor. Elbette İstanbul'un tarihi yerleri, başka hiç bir diyarda yok. Bu tarihi yerleri, fırsat olursa mutlaka ziyaret edilmeli.
    Bolu, Karabük'e giderken Düzce'den geçtiğimizi hatırlıyorum. Düzce'yi gezme fırsatım olmadı. Umarım yolum o tarafa düşer, gezerim.
    Güzel bir yazı olmuş. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım istediğiniz gibi bir yere taşınırsınız. Bekleriz Düzce'ye her zaman. Çok teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  2. Esendal'dan bir şeyler okudum eskiden sanırım

    YanıtlaSil
  3. adalet ağaoğlu edebiyatımızda en sevdiklerimde en başta geliyor, romanları, öyküleri, oyunları, günlükleri, anıları :) esendal klasiklerden iyilerden tabii, ayaşlı romanı süfer :) ayverdi denemeleri iyi, öğretmen yazar tatliş teyze :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende yazarlar hakkında kısa kısa bilgiler öğrenmiş olduk Deep. Teşekkürler :)

      Sil
  4. kitapların yazarları çok iyidir, ayrıca büyük şehir mi? ı ıh, ben de yeniden dönemem. istanbulun kalabalığı ve keşmekeşliğinde büyüdüm ben ama kesinlikle bana göre değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı duyulmuş yazarlar. Umarım beğenirim kitaplarını. Sen de bendensin. Küçük yerleri severim ben de.

      Sil
  5. İstanbul'u pek yaşanacak yanı da kalmadı ya... Peyami Safa şimdiye kadar bana pek hitap etmedi ama bu sıralar tekrar deneyebilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul için bayramları gezmek için güzel bir yer sadece artık diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ya da Fatih Harbiye en bilinenleri. Belki bunlardan başlamalısın.

      Sil
  6. Bahsettiğin yazarları henüz okumadığımı fark ettim,Istanbulun kalabalık yapısı beni her zaman korkutmuştur, ben de sizin gibi küçük şehirlere alışmışım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam o kadar çok sırada okunmayı bekleyen kitabınız var ki sizin :) Bunlara da sıra gelir zamanla. Küçük şehir olsun, bizim olsun :)

      Sil