Powered By Blogger

15 Aralık 2022 Perşembe

Disney Plus, Netflix gibi platformlar daha ne zamana kadar var olabilirler?

Netflix, Disney Plus ve diğerleri. Daha ne zamana kadar yaşamlarını devam ettirebilirler. Devamlı içerik üretmek zorundalar. Ve bu içeriklerden en az birkaç tanesi ses getirmeli. Her zaman ses getirecek proje yapabileceklerinin garantisi yok. Açıkçası sonları nasıl olacak ve bu hikaye nereye kadar devam edecek ben de merak ediyorum.

YENİ YIL HEDEFLERİ BELİRLEMEDİM KENDİME…

Yeni yıl geliyor. Yeni yılın gelmesinden dolayı heyecanım var. Ama eskisi gibi hedefler koymuyorum artık kendime. “Bu yıl şunu yapacağım, bunu yapacağım” gibi şeylerle geçirmiyorum günlerimi.

FOX TV, BİR TÜRLÜ DİZİLERDE BAŞARI ELDE EDEMİYOR…

Dün akşam Fox TV’de, yeni başlayan Hayatımın Şansı dizisini izledik. Pek öyle alıp götürecek bir dizi değil. Zaten reytinglerde de 10’uncu olmuş. Fox’un dizilerden yana şanssızlığı var.

WEDNESDAY’IN HANGİ ÖZELLİĞİNİN BEN DE OLMASINI İSTERDİM?

Wednesday gibi umursamaz olmayı isterdim. Bana söylenen her şeye kafa yormazdım böylece.

ÇEKİCİ OLMANIN KURALI: UMURSAMAZ OLMAK MI?

Nedense kimseyi umursamayan insanlar daha da çekici geliyor insanlara.

HER KİTAPTA ÖZELLİKLE BUNUN ALTINI ÇİZMELERİNİN NEDENİ NE?

Peyami Safa kitaplarında, “Yazarak geçimini kazandı” diye bir ifade var hep. Neden özellikle her kitabında bunu vurgulamaya ihtiyaç duymuşlar ki?

OĞUZHAN UĞUR’UN, PROGRAMINA GELMESİNİ İSTEDİĞİ KİŞİ…

Oğuzhan Uğur, Katarsis programına konuk olmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programa gelmesini istediğini söylemiş. Öyle bir şey olsa var ya Türkiye’nin en çok izlenen YouTube videosu olur.

 

19 yorum:

  1. Netflix ve diğer şeyleri hiç kullanmadım, ihtiyaç da duymuyorum. Kolay kolay film ve dizi izlemiyorum zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yok. Ama arada çok popüler olan dizileri izliyorum.

      Sil
  2. Belki de Peyami Safa'nın bu işten para kazanacak kadar o dönemde bilinen bir yazar olduğunu vurgulamak içindir. Bugün bildiğimiz bütün büyük yazarlar zamanında hep yazarlık yanı sıra başka işlerde de çalışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Benim de aklıma bu şekilde gelmişti. O zamanda sadece yazarak geçinmek bir maharetti demek ki.

      Sil
  3. Bu platformlar bizi gömer hocam bence en kötüsünün 20 yıllık planı hazırdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Bu adamlar plansız programsız yola çıkmazlar zaten.

      Sil
  4. Netfilixi iptal etmiştim zaten ama disney bir aklımı çelmiyor değil. Yeyi yıl için kendimden beklentilerimi yazdım benn bakalım kaçını gerçekteştirmek nasip olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disney çoktan aklını çelmiş senin :) Beklentilerini gerçekleştirmek için elinden geleni yap. Ama yapamadıkların olursa da kendine yüklenme. Denedim ve olmadı de :)

      Sil
  5. Çok iyi bir içerik olmuş hocam kolay gelsin

    YanıtlaSil
  6. Disney Plus ve Netflıx ne zamana kadar sürer, gider bilinmez ama bayağı popüler şu anda ikisi de:) Disney Plus biraz daha güzel geliyor bana, belki isminden dolayı öyle hissediyorum ama içerikleri güzel bence. Gülse Birsel'in Yılbaşı filmi vardı ay sonunda, onu bayağı merak ediyorum:)))
    Çekici olmanın kuralı nedir bilmiyorum ama bence belli bir sınıra kadar umursamaz olmak güzel, her şeyin üstüne düşünce olmuyor:) Bana sorarsan doğal ve samimi olmak derim bu soruya:)))
    Hayatımın Şansı dizisini yarısında açıp biraz izledim ama o saçma sahne gelince kapattım direk, bıktım aynı sahneleri görmekten, ben sevemedim. Bir Peri Masalı'nı bitiriyorlarmış haftaya, aslında güzeldi ama bir şey eksikti sanki, bilemedim:)
    Hedef belirlemek belli şeylerde evet ama her konuda hedef belirlemek bana göre değil, zaten yapamıyorum, sevmiyorum öyle olunca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, şu an için bu platformlar çok popüler ve paraya para demiyorlar :) Yılbaşı filminin fragmanını izledim ve hiç beğenmedim. Doğal ve samimi olmak da çok çekici yapıyor, haklısın :) Hayatımın Şansı, devam edecek bir dizi izlenimi vermedi bana. Her kanalda dram dizisi var. İyice bunaldık artık. Bir Peri Masalı aslında iyi başladı. Ama senaryo nasıl devam ettirilecekti. Orada çuvalladı gibi. Hedef belirlemeyerek en güzelini yapıyorsun.

      Sil
  7. Hocam netflix ve diğer platformlar ne kadar daha devam eder bilmiyorum ama büyük bütçeler var ve insanı üye olmaya teşvik eden projeleri var... Bence uzun süre devam ederler hayatımızda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanı gerçekten üye olmaya teşvik ediyorlar hocam :)

      Sil
  8. amerikalılar bu kadar çok diziyi nasıl çekiyor yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diz ve film çok izleyen birisi olarak senin fikrin vardır muhakkak Deep :)

      Sil
  9. Dünya daha bu platformlardan daha sıkılmadı. O döneme daha var demek ki :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de netflix var ama sa ki boşuna gibi, bayadır izlemiyorum, Alice in Borderland yeni bölümleri gelecek onu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz kurcala hocam :) Belki seveceğin içerikler çıkar karşına. Yeni bölümleri beklemek de güzel :)

      Sil