Powered By Blogger

23 Ocak 2022 Pazar

Hayattan kısa kısa notlar #33

     Düzce’den kar durumunu bildiriyorum size. Yaklaşık bir metreye ulaştı kar. Bu kadar yağacağını beklemiyordum. Herkes karın içine kendisini attığı paylaşımlar yapmış. Bir tane arkadaşım elinde çay bardağı ile bırakmış kendini kara hatta. Hayatımın hiçbir döneminde kendimi karın içine atmadım. Böyle sulu şeyler bana göre değil. Ben daha çok pencereden bakıp, karın yağışını izlemeyi seviyorum.

KÜME DÜŞMEMEYE OYNUYORUZ…

     Galatasaray evinde Trabzonspor’a 2-1 yenildi. Maç sonunda taraftarlar yönetimi protesto etmiş. Stat içerisinde de, “Burak Elmas istifa” sesleri yükselmiş. Takım olarak çok kötü durumdayız. Ligden düşmemek için oynayacağız bundan sonraki haftaları. Resmen rezalet.

İZLANDA KIŞI MI?

     Meteoroloji, İstanbul’u, İzlanda kışı hakkında uyarmış. Üç gün boyunca etkili olabilirmiş. Neymiş bu İzlanda kışı? Niye ilk defa bugün duyduk. Google’da arama yaptım. Alçak basınç sistemiymiş. Anladığım bu. Gerisi teknik geldi bana.

JAMES WEBB’İN YERİNE ULAŞMASINA AZ KALMIŞ…

     NASA açıklama yapmış. Uzaya fırlatılan James Webb teleskopunun Güneş kalkanları tamamen açılmış ve kendisi için belirlenen konuma ulaşmasına çok az kalmış. Bu beni heyecanlandırıyor. Çünkü bu teleskop sayesinde Dünya’nın oluşumuna dair bilgiler elde edilmesi planlanıyor. Mesela büyük patlamaya dair. Dünya’mızın gizemini çözebiliriz bu teleskopla. Hadi hayırlısı.

VÜCUDUNA DÖVME KAPLATMAK…

     Neredeyse vücudunun tamamı dövme ile kaplı olanları görüyorum. Ya da kollarının tamamının dövme ile kaplı olanları. Bir insan niye bu kadar çok dövme yaptırır ki? Bu da öz güven ile ilgili mi acaba? Kendine öz güven göstergesi olarak mı görüyor insanlar dövme yaptırmayı? Yaptırmak da demeyelim. Vücudunu dövme ile kaplatmayı desek daha doğru olur. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

    

14 yorum:

  1. İstanbul' da da kar gördük sonunda. Çocukken çok oynardım şimdi ben de girmiyorum hiç.
    İzlanda alçak basıncı ülkeye kuzey batı yönünden gelir, yağış bırakırmış. Sibirya yüksek basıncı daha kötü ama, kışların sert geçmesine neden olur. Kpss sağ olsun. :)
    Dövme olayı bana çok anlamsız geliyor. Öz güvenle alakası olduğunu da sanmıyorum. İnsanlar gösterişi çok seviyor malesef dövme de dikkat çekmek için yapılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'a baya yağmış yollar kilit olmuş. KPSS faydası :) Dövmeler gerçekten de dikkat çekiyor. İstedikleri oluyor dikkat çekmek isteyenlerin.

      Sil
  2. Burda kar yok ama zehir soğuğu var.. bence karla biraz içli dışlı ol, sağlık için iyidir. Ha bir de kar tatlısı tavsiye ederim, temiz yerden karları topla ve üstüne pekmez döküp ye, harikadır. :)

    İzlanda kışını ilk defa duydum, ben "Balkanlardan gelen" cümlesiyle başlayan hava raporları zamanının çocuğuyum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehir soğuğu da fena. Küçükken yemiştim galiba :) Balkanlardan gelen cümlesidir benim de bildiğim :)

      Sil
  3. Bir Trabzonspor taraftarı olarak galibiyetin keyfini çıkarıyorum. Hiç ummadığımız bir galibiyet aldık. GS adına üzgünüm. İşiniz gerçekten çok zor. Futbol olarak özellikle ilk yarı çok kaliteli bir oyun ortaya koydunuz ama devamı gelmedi. Bu futbolu oynarsanız pek sorun olacağını düşünmüyorum.

    Dövme konusunda işin sağlık boyutuyla ilgili olarak uzmanlar konuşsun. Ben işin görsel kısmıyla ilgiliyim. Küçük bir iki dokunuş hadi neyse de vücudun tamamını eciş bücüş hâle getirmek nedir ya? Bir tür maske midir bu? Saklanma çabası mıdır? Anlamak için çaba sarf ediyorum, olmuyor. Ne diyeyim, Allah akıl fikir versin. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ilk yarı oyumunuzu herkes övüyor. Bir de hatalı goller yemezsek sorun çözülecek. Saklanma çabası mı? Olabilir :)

      Sil
  4. Hocam romantik adamsın, pencereden izlemek:) Biz bildiğin içinden çıkmıyoruz karın bu aralar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi çapında romantiklik hocam :) Karın keyfini çıkarın hocam :)

      Sil
  5. O zaman yakın zamanda sen de bir dövme yaptırabilirsin :)

    YanıtlaSil
  6. Bende elimde bir fincan sıcak içecekle pencereden kar manzaraları izleme taraftarıyım. Sanırım ruhum yaşlandı. :)
    Büyük ve çok aşırı dikkat çeken ben buradayım diyen dövmeleri itici buluyorum. Tüm vücudunu dövme ile kaplatmayı da... Ama minimal gerçekten yaptıran kişiye bir anlam ifade eden mini mini dövmelere de bayılıyorum. :) Bende hiç dövme yok bu arada. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ruhum yaşlanmış olabilir :) Belki minimal bir dövme yaptırırsın sen de :)

      Sil
  7. 3 bloguna da yazmadın de mi, yoksa kaçırdım mı :)

    YanıtlaSil