Powered By Blogger

24 Kasım 2021 Çarşamba

Her gün rekor kıran dolar...

     Dolardaki artışın gıda fiyatlarına yansıması ancak 6 ay sonra olacakmış. Yani asıl zor günler daha başlamadı bile. Dolar güne 12 ile başlamışken bir ara 13 oldu. Sonra tekrar 12’ye indi. Döviz kurları serbest düşüşte. Ver her gün yeni bir rekor tazeliyorlar. Allah sonumuzu hayretsin. 

HER BÖLÜMÜNDE ŞAŞIRTAN DİZİ…  

     Kardeşim, Yargı dizisi için, “Meğer olayın aslı başkaymış” dedi ve izlediği bölümdeki yaşananlardan bahsetti. Ona da söyledim. Ve daha önce de yazdım bunu. Yargı dizisi bana, Şahsiyet dizisini hatırlatıyor.

     Onda da her bölümde, olayın aslının çok başka olduğu, yeni yeni şeyler çıkardı ortaya. Bu arada Şahsiyet dizisini izlemeyenler varsa hala izlemenizi öneririm. Zaten sadece 12 bölüm. Hani şu Haluk Bilginer’in başrolünde oynayıp ödül aldığı dizi.

SALI GÜNLERİMİZ BOŞ…

          Televizyonda salı akşamlarımız boş. Star’da, Sana Söz dizisini izliyorlardı bizimkiler bir ara. Sonra tekrar baktığımda bu sefer de Masumlar Apartmanı’nı izlediklerini gördüm. Reklamlarda tartışma programı açtım ben de. Her şeyden azar azar izleyip, tamamladığımız bir gece oldu.

EVKUR, KEFİLSİZ SATIŞ YAPIYORMUŞ…

     Evkur’dan alışveriş yapmaya gittik kardeşimle. Alacağımız şeyi aslında benim üzerime alacaktık. Çalışan olduğum için. Ama artık ürünü alacak kişi, çalışan olmasa bile satış yapıyorlarmış. Daha önceleri kefilsiz ürün satmazdı Evkur. Kırmızı çizgisiydi bu hatta. Ama nedense politika değişikliğine gitmişler.

SİNİR KRİZİNE SOKAN BANKA ATMSİ…

     Evkur’dan çıktıktan sonra banka atmsine gittik. Dokunmatik ekranda işlem yapmaya çalışıyoruz olmuyor. A harfine basıyorsun yanındaki e harfi çıkıyor ekranda. Silme tuşuna basıyorsun, bir türlü algılayıp silmiyor. Belki sadece o atmye özel bir durumdur deyip diğer atmye geçtik.

     Onda da aynı sorun. İnsanı sinir krizine sokar. Biz de sinir krizine girmeden işlem yapmaktan vazgeçtik. Kardeşim bir banka ismini söyledi. Banka ismini hatırlamıyorum şimdi. O bankada tuşluymuş. “Böyle sorun olmuyor” dedi.

İKTİSATI SEVMİŞTİM OKURKEN…

     Dün akşam izlediğim tartışma programında doların artışı üzerine konuşuluyordu. Programa katılan konuşmacılardan biri resmen iktisat dersi anlatır gibi anlattı. “Bu adamın benim hocam olmasını isterdim” dedim.

     O kadar güzel ve anlaşılır anlatıyordu ki. Açık Öğretim’de okudum ben üniversiteyi. Ve ilk yıl iktisat dersimiz vardı. O zamanki hocamız da güzel anlatırdı. Severdim iktisat dersini. Bölüm olarak iktisatı okusaydım yine de sever miydim bilmiyorum.

     “Hem açıktan okuyorsun hem de ders alıyorsun. Nasıl oluyor bu?” diye sorarsanız. Her hafta pazar günü, en önemli üç dersin eğitimi verilirdi. O zamanlar giderdim derslere. Şimdilerde aynı sistem devam ediyor mu bilmiyorum.

14 yorum:

  1. Durum hiç içler açıcı değil, dün itibariyle sosyal medyada sokağa çıkıp yürüyen halk vardı herkesin sayfasında, hükümet istifa diye tencere tava çala çala yürüdüler. Önümüzdeki günler zor günlere gebe. :(
    Şahsiyet muhteşem bir diziydi. Şimdilerde hiç bir şey izlemiyorum. İnternetten film ve başka dizilere bakıyorum. Evkur' a şaşırdım cidden, eskiden zordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bu günleri de atlatacağız. Şahsiyet gerçekten muhteşemdi. Evkur'a ben de şaşırdım.

      Sil
  2. 10 yaşında iken dolar, kur nedir bilmezdim. Şimdi bu yaşlardaki evlatlar dahi borsa takip ediyor.

    YanıtlaSil
  3. Hocam şahsiyet dizisini bilmiyorum ama Yargının sıkı takipçisiyim:) Altın, dolar... Sakat işler hocam.. Son 2 günde birileri çok sağlam kazandı, öyle böyle değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müsait olduğunda Şahsiyet'i de izlemeni öneririm hocam :) Birileri para, bize yine hüsran hocam.

      Sil
  4. boş gece oluncaaa güldür güldür ve çgh 2 eskileri oluyo ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Show, kaç gündür dizi tekrarı koyuyor Güldür Güldür yerine.

      Sil
  5. Dolar bugün duruldu gibi ama gene artar eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, abi bugün durgundu. İlerleyen günler neler getirecek bakalım?

      Sil
  6. Doların uçuşunu hayretle izliyoruz..
    Yargı en sevdiğim dizi,Engin katil çıktı iyi mi .Şimdiden içeriden işler çeviriyor.
    Ben de bugün banka ATM sine paramı kaptırdım neyse aradım bankayı iade edecekler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha ne kadar uçacak acaba?
      Engin'i beklemiyordum katil olarak.
      Neyse ki paranı kurtarmışsın.

      Sil